LPG İle Çalışan Buzdolabı Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,321
Ynt: LPG İle Çalışan Buzdolabı Almak İstiyorum

Sayın Selsun,
yukarıda
İnsel Bey in önerisini uygulamak istersen 1500w inverter (artronic) (şarj üniteli) fiyatı 260 usd+kdv.
İnverter alırsan önerim buzdolabı ile çalışmasını tecrübe etmeden alma.
demiştiniz.
siz bu inventeri kullanıyormusunuz, kullanıyorsanız hangi ve ne kadar güç çeken alet çalıştırıyor? Nereden tedarik edebiliriz. Modifiye sinüs veya tam sinüs bilgisi varmı?

Teşekkür ederim.
Ahmet Arı

Etiketler

Sayın Atiladi, Sattığınız karavan parçalarından elinizde olanlar nelerdir? Yeriniz-adresiniz-telefon gibi bilgileri yazarmısınız?
bende karavanımı yapmaya başladım. İhtiyaçlarımız sizde varsa ve fiyatları da makulse neden başkalarından alalım.
Ahmet Arı

Değerli arkadaşlar,
Benim 220 W Alaska marka büro tipi dolabım var. Çalışrken buzluk etrafında oluşan buzlar dolap durunca erimeye başlıyor ve karavanın içine akıyor. Etrafına eski havlu-paspas vs. koyarak suyu topluyorum. Ortalığa su akmaması için dolabı duş teknesi benzeri bir havuza mı almalı acaba, veya başka önerisi olanlar varsa yazarlarsa memnun olurum.

Ahmet Arı

Kar yapmasinin sebebi kapi lastiginden iceri hava girmesi olabilir. Kontrol edin ve lastigi degistirin.

Sağolun Sn Mebus,
Dolabım eski sistem buzluğun etrafı kar tutan cinsten. Lastikleri kontrol edeyim.

Icine hava alan buzdolabi kar yapiyor. Umarim sorun cozulur.

sn Arı, karavan malzemesi satıcısı gibi bir iddam yok, sürekli eski model karavan alıp tadilat ve revizyon yapıyorum, çoğunlukla orjinal malzemelerin yerinegüncel malzemeler kullanınca bazı orjinal malzemeler açığa çıkıyor, birde bir karavanın ihtiyacını bildiğim için malzeme seçimlerinde fazla tereddüt taşımıyorum, denenmiş bu malzemeleri sunuyorum..beni rahatsız eden eksiklikleri yenmeye çalışıyorum, örnek olarak yerli hiçbir karavanda su seviye göstergesi yok, hatta yabancı çekme karavanlardada yok, ben bunu kıskandım orjinal malzemeyle çekme karavanıma monte etmek istedim rakam astronomik çıkıyor, depo gösterge ve şamandıra 900 TL gibi bir rakama çıkıyor, ben 200 TL'ye satabileceğim bir model geliştirdim, ben tatmin oldum meraklılarıda faydalansın istedim, ama bu işler Türkiyede kolay ortaya çıkarılamıyor, ciddi emek ve zaman harcadıkdan sonra ortaya çıkıyor..

http://www.sahibinden.com/gostergeli_karavan_su_deposu_60_litre-47WQQaXQQ12512135WQQpXQQdisplayitem

Tuvaletsiz eski modellere WC ve Banyo ilava ediyorum, her karavan modeli için ayrı bir proje çalışması demek bu...Eski teknoloji su pompa sistemlerini güncelliyorum, konfigrasyonu kurmak için gerekli malzemeleri bir araya getirmek için zaman ve araştırma gerekiyor...Karavan dış kapılarındaki kilitler genelde bozukdur veya çay kaşığıylada açılr, orjinal malzeme yok bunlara yeni göbek geliştirdim ama emek ve araştırma istiyor, evde pleksi glass kıvırma sistemi kurdum kendi karavan camlarımı kendim yapıyorum bu konuma gelmem kolay olmadı..Burası Türkiye olunca amerikayı yeniden kesfetmek gerekiyor, günde 8 saat internette karavanda kullanılmaya uygun yurtdışından yanlışlıkla veya başka amaçlarla gelmiş melzemelerin peşinde koşuyorum, istanbul kazan ben kepçe malzeme arıyorum, hurdacılar, tornacılar benim arkadaşım oldu artık..Fazla uzatmayayım tecrübelerim ve çok araştırmanın faydasıyla karavan camiası ile paylaşa bileceğim birşeyler ortaya çıkarmaya çalışıyorum, yerim dükkanım yok, çiftliğimizin bahçesinde bu tadilatlarla uğraşıyorum, bazı malzemelerinde internet üzerinden satışını yapıyorum, bunlarında süreklilliği genelde yok elime geçince tamiratını yaptığım karavanlarda kullanmıyorsam ihtiyacı olanlara sunuyorum...Genelde istanbul dışı karavancılar ilgileniyor çünkü bulundukları şahrin imkanları istanbul kadar gelişmiş olmadığından onlarla alış verişimiz daha yoğun oluyor.....Rahsızlık duyduğum tek şey bazı orjinal ürünleri ve çözümleri takdir etmeyip sanki her markette varmışda iş sadece pazarlık yapmaya kalmış gibi davranmaları, tabiki ilginç ürünlerede sahip olabilenler emeği takdir edenler oluyor......yapmak istediğim yıllardır emek vererek araştırdığım konulardan birileri faydalanırken benimde emeğimin karşılığını alabilmem......

Yukarıda Linkini verdiğin sayfadan kullanıcının diğer ürünlerini tıklarsanız şu gün itibari ile elimdeki malzemeleri görebilirsiniz, bu malzeme listesi sürekli gün gün değişebiliyor, veya ihtiyacınız olan malzemeyi veya problemi ilan sayfamdan e-mail olarak atarsanıs sizlerin adına araştırmalar yapıp çözümler üretebilirim, çünkü ben emekliyim karavan büyük hobim ve araştırma için vaktim çok...
Maddi alış veriş öneli deyil , tüm karavancıların teknik ve malzeme sorunlarını herzaman paylaşmaya, çözmeye veya fikir üretmeye, hazırım...
Sağlıcakla kalın......

Değerli arkadaşlar,
Bu 3 sistem buzdolabının Lpg sini mutfak tüpü kullanarak değilde otogaz olarak kullandığımız zaman bir problem çıkarmı? Mutfak tüpü taşımak yerine araca monte edilecek bir sabit otogaz tankından Lpg kullansak mesela. Bu mümkün olabilirmi? 3 sistem buzdolabı kullanan arkadaşlar bu konuda ne derler acaba? Yada hali hazırda bu 3 sistem buzdolabını otogaz tankındaki Lpg den kullanan arkadaşımız varmı? Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Bazı orjinal T3 Westafalia camperlerde dediğiniz sisitem var. Demek ki sorun olmuyor. Altındaki 10 litrelik LPG tankı ile ocağını, buzdolabını çalıştırıyorlar.

Doğru basınçlı regülatör kullandıktan sonra lpg tankı kullanılabilir. İlk camperıma kleo marka 60 litrelik, buzluğu olan modeli almıştım. Evde denediğimde çalıştı. Fakat campera monte ettiğimde hep beni yarı yolda bıraktı. 4 sene boyunca dolabı çalıştırmaya çalıştım, bu çalışmıyor diye geri götürdüm, test etmek için onlara bıraktım, çalışıyor test ettik dediler, geri aldım taktım, hiçbir değişiklik yok. En kötüsü de bir çalışıp bir çalışmaması, eşimle yazın Datça tatilimiz eziyete dönüştü sadece bu dolap yüzünden. Deniyorum bir çalışıyor, 'heh çalıştı tamam diyoruz, içine yiyecek dolduruyoruz, ertesi gün dolabı açıp bir bakıyorum, dolabın içi dışarıdan daha sıcak, kapağı açmamla suratıma bozuk yiyecek kokusu ve sıcak hava çarpıyor. Haydi herşey çöpe, dolabı temizle uğraş dur. En sonunda sağdan soldan buz bularak, dolabı hiç çalıştırmadan buz kutusu olarak kullandık. Tüple çalıştırmak da ölüm, çakmağını çak çak parmak kalmıyor, yanması için egzos bacasını elle tıkayıp içerde gazın birikmesini beklemek gerekiyor. Sonra yandımı yanmadımı diye bacanın tepesinden ateşi görmeye çalış, tamam yandı diye düğmeye basmayı bırakınca bir sönsün bütün işlem baştan. Çok çektim, çok uğraştım, fanlar koydum , öyle denedim böyle denedim, bi çalışır bir çalışmaz, keyfine kalmış, sıcak havalarda zaten tam fiyasko. Kesinlikle tavsiye etmem, camperı sattığım çocuk lpg'de hiç çalıştıramamış. Şimdiki westy'nin 30 yıllık elektrolux dolabı iyi bir bakım yaptıktan sonra canavar gibi çalıştı,40 derece sıcakta bile buz gibi biramı çıkartım içtim. sadece dolabı teraziye almak gerekiyor o kadar. O da sağa ve sola, öne ve geriye fark etmiyor, istediği kadar yatık olsun çalışıyor ama sağa veya sola eğimli olursa çalışmıyor. Altına tahta takoz besleyerek teraziye alıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR