Solarfirsat firmasından orbus LiFepo4 hakkında bugün aldıǧım bilgiler:
Soru:Orbus LiFepo4 akünün sıfır derecenin altında şarjı nasıldır? Bu aküde BMS soǧuk havada şarjı engeller mi? Orbus LiFepo4 aküsüne ilgi büyük olsa da eksik bilgi satışı engelliyor!
Solarfirsat: Merhaba sıfır derecenin altında lifepo4 aküde diğer akü grupları şarj ve deşarjda verimler ortalama %60-%70 seviyelerine düşmektedir.
Soru: Sıfır derecenin altında şarj akünün ömrünü azaltır mı? Bilgiler için teşekkürler.
Solarfirsat: Akünün cycle yani doldur boşalt ömrü hesaplanırken %100 doludan örneğin %50 dolu duruma düşmesine göre hesaplanır. örneğin akü %100 den %50 ye düşerek kullanıldığı düşünürlürse 2000 cycle ömrü olur. siz soğuk havada %100 dolduramayacağınız için her şarjda ve deşarjda ortalama 1 cycle yerine 2 cycle kullanmış olacaksınız. yani sorunuzun cevabına gelirsek evet ömür olarak daha kısa olacaktır sıfırın altındaki sıcaklıkta
Soru: Orbus lithium LiFepo4 akü 12 v 100 Amper yazan PDf dosyada Jel Akü Kullanım Klavuzu var.
Solarfirsat: pdf dosyasını kontrol ettiriyorum. mail adresiniz varsa güncel dosyayı size paylaşayım.
Solarfirsat: Ben mail adresinize gönderiyorum. BMS kartı lifepo4 akülerde şarj ve deşarjı düzenleyerek akünün çökmesini yada aşırı voltajlanmanın önüne geçer. aynı zamanda seri ve paralel bağlama durumlarında akülerin ortak şarj deşarj olmasını sağlar, dengeler. jel yada kuru akülerde bu özellik yoktur
örneğin jel aküde direk aküye yük bağlayarak, akü 0 volta düşene kadar enerji alabilirsiniz ama lifepo4 akülerde BMS kartı sayesinde örneğin akü 10 volt altına hiçbir şekilde düşmez.
Orbus Lithium LifePo4 Akü 100 Amper 12 Volt