Ynt: Land Rover Defender Satış İhaleleri
Ceyhun merhaba;
Ne zamandır görünmüyordun hoş geldin. Bu işler çok karışık değil aslında. Bildiğim kadarıyla birşeyler anlatayım.
Malum sitedeki konu olan araç fiyatı hemen hemen normal gibi. Çünkü pazarlık payını da düşün, biraz daha indirimli alabilme şansın var. Normalde turbo motorlu ve hazır yapılmış araçlara bakıldığında fiyatları 35-50 gibi seyrediyor. Telekomdan bu araçların ne kadara alındığı zaten belli, ihale sonuçlarını yayınlıyorlar herkes öğreniyor zaten. Araç alındıktan sonra takdir edersiniz ki dört dörtlük olmuyor, bir takım bakımlara ve parçalara ve aksesuarlar ihtiyaç olabiliyor, bunun haricinde araçlar hangi ildeyse oradan alınması nakliyesi, gerekli vergilerin ödenmesi gibi bir takım ücretler ödeniyor, normal olarak bunlar maliyete ekleniyor. Birde sonuçta eğer bu kişi aracı satacaksa bu işin ticaretini yapıyorsa makul seviyede sanırım bir kar marjı koyarak aracı satılığa çıkarıyor. Buraya kadar sanırım herşey normal.
İhale olayına gelince, sonuçta ihaleler aylar öncesinden açıklanıyor, hemen hemen herkesin haberi oluyor. Herkes girebiliyor ihalelere burada sıkıntı yok. Aslında sıkıntı ihaleye girenlerin araçlara biçtikleri fiyatlar. Kullanıcı da olsa tiaretini de yapan olsa fiyatları girenler şişiriyor. 3750 tl den ihaleye çıkan araç nasıl olurda 12500 gibi bir rakama çıkıyor bazen ben bile anlamıyorum. İşin ticaretini yapan aslında fiyatların şişmesini hiç istemez çünkü daha üstüne kar koyup satacak, kullanıcı bunu düşünmez nasılsa aracısız satın alıyorum diyerek o aradaki farkı ihalede kullanıyor ve artırıyor fiyatı, böyle oluncada fiyatlar şiştikçe şişiyor. Birde bu ihalelere gideceksin geleceksin, bir takım bürokratik işler masraf tabi bunlar, birde iş olmadı bir dünya zaman kaybı falan falan falan. En iyisimi alan arkadaşlar dan tüm bunları düşünerek makul fiyatta anlaşarak özel bir araç almak en mantıklısı gibi geliyor. Belki de kullanıcılar girmese ihalelere fiyatlar biraz daha düşer bile
.
Sonuçta bu söylediklerim benim düşüncelerim, ben bu işin ticaretini yapanlara hiç bir şey demiyorum, sonuçta senin de dediğin gibi serbest piyasa, bulunmaz hint kumaşıda değil araçlar, bir şekilde sahip olunabilecek araçlar. Çok fazkada kafa yormaya gerek yok bence. Biraz araştırdıktan sonra kısmet hengisiyse oraya yönleniyorsun. Sonra kaderinle başbaşa kalırsın, önündeki maçlara mesut bahtiyar bakarsın.
Allah herkesin kısmetini açık etsin, gönlüne göre versin.
Saygılarımla.