Land Rover Defender Satış İhaleleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali fatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 660,683
Ynt: Land Rover Defender Satış İhaleleri

Bülent bey,
öncelikle başınız sağolsun, arkadaşınızın mekanı cennet olsun. Ben ne Defender'i ne de J9 u savunacak değilim, bu araçların yasaklanması için çalışmalarınıza da yorum yapmayacağım (bilgi olmadan, yorum yapmamak gerek) . Ancak, benim babam da bir trafik kazasında rahmetli oldu, hiçbir suçu yoktu, belki aracın "dizaynında da hata vardı"... ama yan etkenleri de incelemek gerekir..

Ayrıca, Defender'ler güvenlidir, değildir.. Bu aracı almak isteyen araştırır.. Uyarıları dinler yada dinlemez.. Ben de bir Defender kullanıcısıyım, taşıdığım riski gayet iyi biliyorum (zayıf tavan çıtaları dikkatli kullanmayı kesinlikle gerektiriyor.. ama ilacı rollbar) ve "elimden geldiğince buna uygun kullanıyorum.. Ama ..

1) Cevabınızdan "emeğe saygısızlık" (yani araç toplarlayan arkadaşlarımız tarafından) olarak algılanabiliyor.. ki, ben bunun "sizin bakış açınızın" dışında olduğunu anlıyorum.Burada konu "ticari".. siz ise güvenlik diyorsunuz

2) Cevaplarınızdan "sadece Defender da ölümlü kaza olur" çıkıyor.. Bu da çok doğru sayılmaz, ama daha fazla risk taşıdığına katılıyorum.. Ama bunu da belirtmenin sınırının "kritik olduğuna" inanıyorum. Mesela F100 savaş uçakları da "uçan taput" olarak bilinir ama pilotları ise bir başka sevgi beslerdi bu "tabutlara"..

Sonuç, görüşlerinize saygı duyuyorum (ve eminim diğer arkadaşlarım da aynı görüştedir) .. Ama lütfen işin "tadını" kaçıracak ölçüye getirmeyin, moralleri bozmayın.. sevgiler, reha

Etiketler

bkocoglu' Alıntı:
Reha Bey,

Bundan açık paylaşacak bilgi ne olabilir.

Buradan , arkadaşlarıma yalvarıyorum.
Bu hurdalara, yürüyen tabutlara çoluk çocuğunuz rıskını bağlamayın.
Paranız çoksa, gidin , Landcruiser alın, Suzuki alın, CJ 5 vs alın oynayın...
Bülent bey,
maalesef bahsettiğiniz markalarda da kaybettiğimiz çok sevdiğimiz (ve hatta çok çok tecrübeli sürücü) arkadaşlarımız oldu. Ve maalesef bunlardan biri de arazi dışında oldu.. Herkese kazasız, belasız günler dilerim, reha

Land Rover Defender Satış İhaleleri

bkocoglu' Alıntı:
Reha Bey,

Benim , yakın bir arkadaşım bu aptal araba yüzünden şehit oldu.

Görevde takla attı ve aynı kazada 2 kişi öldü. Geride yetim ve dullar......

Güzel ülkemde , bi bu araba , birde J9 denilen pejo minubusler onlarca can aldı.
Birisi inglizlerin diğeride Fransızların Türk İşbirlikci kazığı

Şu anda, yoğun olarak Sanayi Bakanlığı ve diğer resmi kurumlarla ilk olarak bu 18+1 kişilik ? pejoların üretiminin durdurulması için mücade ediyorum.
Sırada defenderler var. Devletin başedemediği , yürütemediği bu yürüyen tabutlar baş belası. MKE bunları Türk topluma kakalama yerine direk pres yapıp gerçek hurdaya ayırması lazım.

Bu konuda yazdığım en sert yazı bu oldu.

Şimdiye kadar biraz mizahi yorumlar yaptım

Siz buna bir arkadaşın dediği gibi ister "ukalalık" deyin. İsterseniz "Toplumsal bilinç"

İnsanları "hep bir çizgide tutamazsınız" görüşlerimizide genel kurallar çerçevesinde ,kimsenin kişiliğine dokunmadan söyleme açıklama hakkına sahip olmalıyız. Ben ,hiç kimseye direk yazmadım. Yazarsamda belki özelinden yazarım.

Kendinizi üzmeyin, ben her yazdığımın altına imzamı atarım..

Her şey gönlünüzce olsun.......
Bülent bey,
arkadaşınız için Allah tan rahmet size de başsağlığı dilemekten fazla birşey gelmiyor şuan elimizden.
Defender ın yapı itibariyle zayıf bir kaportası olduğunu kimse inkar etmiyor zaten. Ancak bu ülkede yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarında ilk sırada insan hatası yer alıyor maalesef. (Bunu arkadaşınızın hatası olarak algılamayın) otomotiv sanayinde güvenlik için geliştirilen onca teknolojiye rağmen halen daha 5tl ye kemer ikaz sesini susturacak tokalar satılabiliyorsa, insanlar halen emniyet şeridini evine giden en kısa yol olarak görüyorsa ve en önemlisi insanların eğitimsiz bir şekilde gezdiği trafikte araç kullanıyorsanız bence Defender dan yada j9 dan daha büyük problemlerimiz olması gerekir. Bunu bir markaya bir modele yada bir kişiye bağlamak bence yanlıştır. Kaldı ki insanların birşeyler paylaştığı danıştığı ve ürettiği böyle bir sosyal forumda yakışıksızdır.

Yaşınıza hürmeten (benden büyük olduğunuzu düşünüyorum) tavsiye demiyorum ama öneri olarak, Defender larla ilgili görüşlerinizi "benim böyle bir acım var akıllı olun sizde üzülmeyin" şeklinde dile getirseydiniz şimdiye kadar bu kadar tepki almazdınız.
Saygılar

Sn bülent koçoğlu söylediklerinde tamamen haklı kendisi ile yola gitmişliğimiz vardır alaycı bir kişilik sahibi değildir yalnızca üslubunda biraz sivri uçlar vardır ama linç edilmeyi hak etmiyor beyler azıcık farklı seslere tahammül edebilsek fena mı olur hepinize selamlar iyi bayramlar dilerim

Sevgili Faruk abimiz Land Cruiser ile yaptığı kazada hayata veda etti. Yine geçen sene bir CJ ile kaza yaparak hayatını kaybetti bir arkadaş. "Defender almayın, bu markayı alın" demek çok yanlış. Off road donanımlı bir araç güvensizdir, bunları bir yana koyun en güvenli araçlarda bile kaza anında hayati risk büyüktür. Güvenlik düzeyini tartışmak ile insanların tercihlerini sorgulamak ve alaycı tavırla eleştirmek farklı şeyler. Öncelikle sapla samanı ayıralım, "Defender ve güvenlik" konusunu ayrı bir başlıkta tartışalım, bir kullanıcı olarak ne kadar güvensiz olduğunu bizzat ben yazayım. Zaten bununla ilgili bir başlık var orada yazalım. Ama her Defender konusuna konu ila alakasız iğneleyici cevaplar yazmak yapıcı bir yaklaşım değil ve amacını aşıyor.

Buyrun. Defender ve güven(siz)lik konusunda kim hangi düşüncesini paylaşmak isterse buradan devam edelim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60184.msg707299#msg707299

nkurtkaya' Alıntı:
Buyrun. Defender ve güven(siz)lik konusunda kim hangi düşüncesini paylaşmak isterse buradan devam edelim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60184.msg707299#msg707299

:smiley: konusu açılırsa derken tekrar bahsi geçerse ilgili yerde yazarım demek istemiştim. O konuyu da bir kaç kez okudum. Anlmadığım yerleri bilene sordum notlarımı aldım. İnşallah ilerde 130 lanınca bilgili olmak istiyorum.

evet abi defender alın her kes hılux alıyo pahalanıyo sonra ben alamıyom ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Risk çok fazla bu doğru ancak almama yerine başka çözümleri de düşünmeliyiz. Roll Chage konusunu çözmemiz lazım.

nkurtkaya' Alıntı:
Sevgili Faruk abimiz Land Cruiser ile yaptığı kazada hayata veda etti. Yine geçen sene bir CJ ile kaza yaparak hayatını kaybetti bir arkadaş. "Defender almayın, bu markayı alın" demek çok yanlış. Off road donanımlı bir araç güvensizdir, bunları bir yana koyun en güvenli araçlarda bile kaza anında hayati risk büyüktür. Güvenlik düzeyini tartışmak ile insanların tercihlerini sorgulamak ve alaycı tavırla eleştirmek farklı şeyler. Öncelikle sapla samanı ayıralım, "Defender ve güvenlik" konusunu ayrı bir başlıkta tartışalım, bir kullanıcı olarak ne kadar güvensiz olduğunu bizzat ben yazayım. Zaten bununla ilgili bir başlık var orada yazalım. Ama her Defender konusuna konu ila alakasız iğneleyici cevaplar yazmak yapıcı bir yaklaşım değil ve amacını aşıyor.

Nejat kardeşim söylediklerine aynen katılıyorum.

dopamin' Alıntı:
Sn bülent koçoğlu söylediklerinde tamamen haklı kendisi ile yola gitmişliğimiz vardır alaycı bir kişilik sahibi değildir yalnızca üslubunda biraz sivri uçlar vardır ama linç edilmeyi hak etmiyor beyler azıcık farklı seslere tahammül edebilsek fena mı olur hepinize selamlar iyi bayramlar dilerim

Ömer bey, linç kelimesi bence yakışmadı yazılan çizilenlere. Oluşan tepkiler sadece Bülent beyin söylediklerine katılmayanların sözleriydi. Kimse kimseye zorla söyletmedi, kimsede zaten söylemez. Linç değilde tepki demek daha doğru olur, linç haksız yere toplumun verdiği cezadır.

Tabii bu mantıkla gidersek

Prenses Diana ve Denizli Valisi Yazıcıoğlu da Mercedes te kaza yaparak ölmüştü.

Örnekleri çoğaltabiliriz.

Ben diyorumki,

Bu arabaları devlet yürütememiş, başına bela olmuş. hurda olarak MKE ye teslim etmiş.
Bizde alıp, dünyanın parasını emeğini harcayıp yürütmeye çalışıyoruz.

İşte , defender kazası bölümünde bu aracın çelik korumalarla -kafesle- aliminyum kasanın koruma altına alınması gerektiği konusunda en ustalar bile hemfikir.

2011 modelini kullanıyorum motorundan başka hiç bir şeyinden memnun değilim.20000 km olmayana arabadan her kalkışta vuruntu sesi geliyor ne kadar dikkat edersem edeyim bir türlü bu vuruntuyu önleyemedim.Araç virajlarda saçma sapan yatarak insanı tedirgin ediyor.Her terefından ses geliyor biraz bozuk yola girdin mi ses yapmayan yeri yok , arka koltukta oturmak nerede ise imkansız diz mesafesi denen bir şey yok,arka cam kollarına ulaşmak ve onları kullanmak için akrobat olmak lazım daha bir çok olumsuzluk.

yalnız haksızlık etmeyeyim 1993 model 130 lu V8 aracımda bunların çoğu yoktu ve o araç yolda inanılmas stabildi ,230 küsur km de olmasına rağmen bu araç kadar içinde ses yoktu ,ancak kalkışlarda onda da vuruntu vardı.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ömer bey, linç kelimesi bence yakışmadı yazılan çizilenlere. Oluşan tepkiler sadece Bülent beyin söylediklerine katılmayanların sözleriydi. Kimse kimseye zorla söyletmedi, kimsede zaten söylemez. Linç değilde tepki demek daha doğru olur, linç haksız yere toplumun verdiği cezadır.
Sen iste yeter yavuz hocam sözümü geri aldım altı koldan muhalefet diyeyim o zaman vurun tepesine

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.