Land Crusıer 80 Serisi Kullanıcıları Kaç Kişi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AHMET07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 337
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,808
Ynt: Land Crusıer 80 Serisi Kullanıcıları Kaç Kişi ?..

Genelde 1994 e kadar modeller çift farlı,1994/98 e kadar tek farlı.Ama internette gördüğümüz resimlerde kişi deyiştirmiş olabileceğinden bizi yanıltabilir.Her ülkeye göre aksesuarlarda da büyük farklılıklar oluyor.Ama vx yazıyorsa full donanımlı lüx modeli oluyor.Bu konuyu uzuncana bir yerde anlatmıştık ama malum gene kalabalıkdan bulamadım.

Etiketler

Bende çift far 94 de başlıyor diye düşünüyordum ama ilandaki 91 i görünce şaşırım.
Demek sahibi değiştirmiş.

http://www.sahibinden.com/land_cruiser_hdj_80_4_2_turbo_diesel_intercooler-79WQQaXQQ16532465WQQpXQQdisplayitem

91 e çok fiyat bence sedat.(aklından bişeyler geçiyosa))

Bu aracın 91 olma ihtimali yok bence,eğer 91 ise kesinlikle iddaa ediyorum farlar ,ön panjur gibi birçok şeyi deyişmiş. Fiyatı çok ama çok yüksek. Dizeller 14/15 litreden aşağı yakmaz bunu hatırlatayım Sedatcım.Tek şans eğer doğruysa yılı ve buna bağlı olarak vergisi.98 benzinliyi max 30.000 tl ye alıp üstüne 17.500 tl ye(aradaki fark) bir sürü ilave aksesuar(tanponlar,vinç,portbagaj,snorkel,lastikler,lpg vb)yaparsın.Bence maceraya atlama derim.

Ayrıca 91 de turbo intercooler makina yok,arka kapak tuhaf,vx yazması tuhaf yani kısaca bence bu araç kesinlikle 91 deyil.

Hemen heyecanlanmayın canım :D

Fiyat bütçemi aştığı için bu ilana bakmamıştım daha önce. Bugün bakıpta 1991 model tek farlı görünce şaşırdım.
Zaten dediğim gibi dizel düşünmüyorum. FJ40 ı alırken dizel peşinde koşmuştum ama kullanınca iyiki dizel almamışım dedim.

Halen bütçe hesapları yapmakla meşgulüm. Bizim FJ40 a ciddi bir müşteri yok henüz. Bende kıyamıyorum onu.
Sanırım Kasım ayı başında kafanızı iyice ağrıtacağım bu konuda. ;D

Arkadaşlar merak ettim ve aradım sahibi çok emin bir şekilde 91 diyor,fakat sunroof ve turbo intercooler sonradan takılmış.Ben şahsım adına iddaa ediyorum ve araştıracağım,farlar,panjur,dodikler,arka bagaj kapağı 91 de hele hele dizelde yok biliyorum.VX de 94 den sonra başladı diye biliyorum.Bu konunun peşini bırakmayalım.Çağlar seninde yardımın lağzım.İş inada bindi.

Karıştırdım ortalığı galiba ;D

Araç maslak sanayindeymiş zaten, yokmu orda bizden biri baksın araca

Cihan bey, ben düşünmüyorum o aracı. O kadar bütçem olsa tercihimi VX100 den yana kullanırım.
Tuğsan bey inatla detayları öğreneceğim dediği için öyle yazmıştım.
yinede ilginiz için teşekkürler

hsbasar' Alıntı:
80 kasaların bazılarında tek bazılarında çift far var.
Ben bunu makyajlı yıllar, makyajsız yıllar farkı sanıyordum.
Ama 91 modelde de tek farlı olanlar var.
Sonra acaba GX VX farkımı dedim ama lüks olanlardada hem tek hem çift farlı modeller var.
Nedir bu farların sırrı?
Sedat bey,
ben kare farı 93'den 96'ya kadar olanlarda gördüm, ama bu yıllar arası aynı zamanda
tek farlılar da vardır, yani şu yıllar arası kare far, şu yıllar arası tek büyük far denilemez.
Özellikle Ankara da daha sık göreceğiniz, 96 model orj. Toyota şınorkelliler hep kare
fardır. Toyota'nın en büyük özelliği dünyanın envayi çeşit ülkesine göre değişik spec.de
araç üretmesidir. Bu konuda benim nacizane bildiklerim bunlardır, ama en doğru bilgiye
sanırım TEM servisten Suat bey'den ulaşabiliriz...

Selamlar

sinorkel.jpg

hsbasar' Alıntı:
Sonra acaba GX VX farkımı dedim ama lüks olanlardada hem tek hem çift farlı modeller var.
/quote]

Sedat bey,
VX denildiği gibi en donanımlı modelleri ve bildiğim kadarıyla
VX’lerin hepsi benzinli, hiç düz dizel VX görmedim (turbo-dizeller
hariç), en önemli donanımı orj. dif.lock var diye biliyorum,
benimki GX, atmosferik dizel, elektrikli cam, çift depo, önde
ikili uzun koltuk, altimetre gibi basit donanımı var, gecen yıl
Askın’da satılan bir araç haricinde görmedim. Bir de VX-R var,
onu daha önce konuşmuştuk galiba, Dubai spec. orj. buzluk, çift
klima, çift stepne vs.

Bu arada yeri gelmişken yakıt durumu benim ölçümlerime
göre 100 km.de 90-100 km. hızla 9,5-10 lt.dir(kırsal motorin),
bunu sanırım çok kullanıcısı olmadığı için yanlış biliyorlar,
TEM’den Suat bey’den de teyit edebilirsiniz, turbo-dizeller
bile bu dediğim hızda 13-14 lt.yakarlar, ama basarsanız tabi
her arabanın en üst limitlerine çıkar.

Özellikle Ankara’da Hakan Ataman’a sorun, eğerki temiz
bir dizel veya turbo dizel bulursanız, şiddetle tavsiye ederim...

Selamlar

GX.jpg

askin GX.jpg

Tarık bey,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, gerçekten çok faydalı oldu.
Duygusal nedenlerden ötürü önce kendi aracımı elden çıkarmam lazım.
Sonrasında el bilrliği ile bir araç buluruz bana :D

çağlar' Alıntı:
canı gönülden destekliyorum bu fikrinizi ;)

osman merhaba al artık yani dimi bak arkadaşların yorumlarını görüyorsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR