Land Crusıer 80 Serisi Kullanıcıları Kaç Kişi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AHMET07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 337
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,803
Ynt: Land Crusıer 80 Serisi Kullanıcıları Kaç Kişi ?..

buda düz vites tarık bey.97 benzinli

DSC03657.jpg

Etiketler

çağlar' Alıntı:
sedat selam...mesela alttaki resimde kırmızılı yazdım.bazı araçlarda yazdıklarımda var orjinal.

Çağlar bu iyiymiş.
Özellikle o power tuşu çok işe yarıyor. Ben bir sezon mitsubishi magnum kullanmıştım, dizel otomatik. Vitesin çok yüksek devirde değişmesini sağladığı için, özelikkle rampalarda yapılan sollamalarda çok işe yarıyor.

Benim Corolladada benzer bir düğme var, o da aynı işi görüyor. MMT vitesli D-4D lerde turbo 1800 devirden sonra devreye girdiğinden, vitesin yüksek devirde değişmesi aracın 1800 devrin altına inme ihtimalini azaltıyor.

Şimdi 80 kasa kafamda iyice şekillendi, bu akşam çok şey öğrendim :D

vitesin sol yanında birde küçük overdrive butonu var oda iyidir.
vx80 lerde 4 vites otomatik şanzıman var.overdrive a bastığında 1-2-3 der 4 yapmaz..hem motor freni ihtiyacı olduğunda basıp aracı3 e indirirsin hemde arac sollarken ivmelenmek istediğindede faydalı oluyor.+ en kral düğme bana göre 2 .vites kalkış düğmesi ,beni çok işime yarıyor.bana göre low 1 vites fazla kısa ve torklu genelde (çok dik eğim iniş,çıkış,çok çamur vs haricinde)..ben büyük vitesi 2 ye alırım.2.vitestede kalkarım.arac vites değiştirmediğinden çok stabil ve bilinçli gidebiliyorsun.

Kardada iyi iş yapar. malesef bizde yok. ondan segmiyorum agir deviri çok agir kaliyor

çağlar' Alıntı:
vitesin sol yanında birde küçük overdrive butonu var oda iyidir.
vx80 lerde 4 vites otomatik şanzıman var.overdrive a bastığında 1-2-3 der 4 yapmaz..hem motor freni ihtiyacı olduğunda basıp aracı3 e indirirsin hemde arac sollarken ivmelenmek istediğindede faydalı oluyor.+ en kral düğme bana göre 2 .vites kalkış düğmesi ,beni çok işime yarıyor.bana göre low 1 vites fazla torklu genelde (çok dik eğim iniş,çıkış,çok çamur vs haricinde)..ben büyük vitesi 2 ye alırım.2.vitestede kalkarım.arac vites değiştirmediğinden çok stabil ve bilinçli gidebiliyorsun.

Evet o low 2 de iyi, sen ilk söylediğinde ben tam algılayamamıştım.
Ben onu yıllarca land roverda manuel olarak yaptım. Low + 2. vites çok iyi iş görüyor, araç hızlı olduğundan batma riski azalıyor.

benim hoşuma giden tarafı 2 .vites tuşuyla kalktığında büyükte 2 deyse.arac 1-2 yapmadan daha bol torkla 2 de kalkıp 2 de devam ediyor.senin yapman gereken gazı hissetmek.gaz pedalına wd 40 sıkınca pamuk gibi gidiyorsun ;D

2.vites kalkış düğmesi mi yok mücahit.şu arabanın iç resmini bi koymadınki neyi nasıl anlayalım.. ::smiley:

yok çaglar eski modellerde
sizde iki dugme var. biri bizim ect digeri bizde olmayan kar duğmesi dedikleri.
ikinci telsizde geldi. onlarida takiyim bu hafta koyacagım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40485.0

Ben gene bir hatırlatayım,dedim ;D ;D ;D Sonra birşeyleri ararken başka yerleri tırmalamayalım.

selam ahmet osman bizim osman sanırım daha ne bekliyor 94 mod vx80 hergün gözünün önünde duruyor daha iyiside japonya da olduguna göre :smiley: ayrıca benim toyota nın satışı herkese açık .

Halit bey sizin toyota hangisi?

Benim 40 kasadan 80 e geçme niyetim var. Eğer 80 kasa ise haberleşelim.

Selamlar
Sedat

40.yıl özel üretimi VX80 dedesini baş tacı yapmış ve sağlamlığını ıspatlamış. ;D

[attachment=1]

40th%20anv2.jpg

sedat abi eğer özendiysen bende seni böyle götüreyim etkinliğe hem masrafa girmemiş olursun.

t392syncro' Alıntı:
sedat abi eğer özendiysen bende seni böyle götüreyim etkinliğe hem masrafa girmemiş olursun.

Hem arabaya cila yaptır, hemde bu tür tekliflerde bulun ;D
seni pek inandırıcı bulmadım kardeş ;D

ahmet abi sana güzel bir bağaj yapayım oda benden olsun dedi kardeşime sahip çıkayım diyince bende dedim onun üstüne koyar bi deneriz.

t392syncro' Alıntı:
ahmet abi sana güzel bir bağaj yapayım oda benden olsun dedi kardeşime sahip çıkayım diyince bende dedim onun üstüne koyar bi deneriz.

benim bagajı vereyim sana ben yenisini yapacam çadır için ;D ;D

ben bilmem ahmet abi kardeşimsin dedin elinden tutacam dedin kurda kuşa yem etmem dedin bende sabırla bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri