Land Crusıer 80 Serisi Kullanıcıları Kaç Kişi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AHMET07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 337
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,826
Ynt: Land Crusıer 80 Serisi Kullanıcıları Kaç Kişi ?..

cihanülker' Alıntı:
evet çağlarcım aynen olya budur ,dikkatli bakarsan çadırın önünde bagaj alan oldukça kullanıma müsait alan var ,ve şu anda benim arabanın üstündeki çadır planımda port bagaj arka tarafta ( çadır+arka servis lambası, ön tarafta +4 ad delici far+balta+kürek+stepne,stepne içinde ,straplar ,uboltlar ,makara filan ,bu bahsetmiş olduğum bütün malzemeler port bagaja montajlı şekilde sabitlenecektir port bagajta 4 ad bağlantı vidası ile tavan kanalına bağlanacak kullanmadığım zaman 4-5 kişi yardımı ile 5 dak içinde komple kaldırıp garaja koyacağım ,bu kadar basit ( şu anda mevcut halim ile port bagajı bu şekilde kullanmaktayım)

arkadaşlar çadırın yapımına başladım ilk aşamalar resmini atıyorum....

100_1857.jpg

100_1858.jpg

100_1859.jpg

100_1864.jpg

Etiketler

Abi bune hız maşallah,daha sabah konuştuk,iskeleti bile mükemmel birşey olacağını gösteriyor.Bu arada benim diff koruyucumu siyah rek boyrsanız sevinirim malum benim oğlanın heryeri koyu renk. ;D

tugsan75' Alıntı:
Abi bune hız maşallah,daha sabah konuştuk,iskeleti bile mükemmel birşey olacağını gösteriyor.Bu arada benim diff koruyucumu siyah rek boyrsanız sevinirim malum benim oğlanın heryeri koyu renk. ;D

merhaba tuğsan bende takıntıdır aklımadüştüya hemen uygulamam lazım akşam uğraştım biraz yarın kumaş araştırmasına bakacağım ..ayrıca senin diff koruyucu hazır ama yollamak için fırsat olmadı rengi siyah olarak yarın yollucam..

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
ersun bit pazarı noldu abi
fiziki olarak birbirimize sanal alemdeki kadar yakın olmadığımızda pek yapamadık. Ama Bit Pazarı diye konu başlığı atıp parçalarımızı oraya koysak acaba moderatör izin verir mi?

Çadır süper olmuş.
Menteşeler el yapımı mı? Yoksa böyle bir menteşe var mı?
Sonraki üretimlerde plywood yerine için mavi köpük dolu pres kapı paneli mantığı da denenebilir. Hafif olur. Tekne kapı içleri öyle yapılıyor.

OffRoader-EB' Alıntı:
Çadır süper olmuş.
Menteşeler el yapımı mı? Yoksa böyle bir menteşe var mı?
Sonraki üretimlerde plywood yerine için mavi köpük dolu pres kapı paneli mantığı da denenebilir. Hafif olur. Tekne kapı içleri öyle yapılıyor.

ersun bey çadır benim araçüstü çadırın kopyası ,ahmet 07 arkadaşımız yapıyor, alt 18 mm playwood ,menteşeler özel imalat ,bu sadece deneme için yapılan küçük boy 125X200 cm ölçülerinde,sonra birkaç farklı model daha yapılacak böylece bu işten kurtulacağız,

İzin zor kısmını çözmüşsünüz. Montajı yaptığınızda açılan kanat kısmen roofrack'e basıyor mu? yoksa destek olarak merdiveni mi kullanıyorsunuz?
Ben bir ara kendim yapayım dedim. Sonra vazgeçtim. ARB Simspson II alayım dedim. Ama alanlar çok mutlu değil. Diğerlerinden de şikayetler var.
Sonra sadece platformu yapıp. Üzerine North Face çadırı çıkıp kurayım dedim. Benim RoofRack ve üzerindekiler 164 Kg. Bir 60 Kg daha koyarsam arazide çok sıkıntı olacak.
Gerçek çadırı kurarsam ve köpük panel yaparsam ciddi hafifler diye düşünüyorum.

OffRoader-EB' Alıntı:
İzin zor kısmını çözmüşsünüz. Montajı yaptığınızda açılan kanat kısmen roofrack'e basıyor mu? yoksa destek olarak merdiveni mi kullanıyorsunuz?
Ben bir ara kendim yapayım dedim. Sonra vazgeçtim. ARB Simspson II alayım dedim. Ama alanlar çok mutlu değil. Diğerlerinden de şikayetler var.
Sonra sadece platformu yapıp. Üzerine North Face çadırı çıkıp kurayım dedim. Benim RoofRack ve üzerindekiler 164 Kg. Bir 60 Kg daha koyarsam arazide çok sıkıntı olacak.
Gerçek çadırı kurarsam ve köpük panel yaparsam ciddi hafifler diye düşünüyorum.

ersun bey aynen bahsettiğiniz gibi çadır ,roof rack üzerine monte yapılırken dışarı doğru açılan kanat,yaklaşık 10 cm (araç ve montaja bağlı olarak) daha fazla olablir mutlaka roof rack e basacak aynı anda merdivendede destek alacak ama asış taşıyıcı ağırlık tabiki roofrack üzerinde olacak şekilde tasarlanıyor ama tahminim ,bittiği zaman çadır +merdiven+koruyucu kılıf ile birlikte yaklaşık ağırlığı ile toplam 50-60 kg arası bir şey çıkacaktır bakalım bekleyip göreceğiz

bende sedat beyin çadırının alüminyum kopyasını yapmayı dusunuyorum. 2.10 a 1.40 gibi yaparsak iskeleti 60 kilo civarı tutuyor, 10 kg da döşemeleri tutsa 70 kg gibi bir ağılıkla biter sanırım.. ömürlük birsey olacak insallah..

buarada alt sac olarak 5mm ust sacıda 2mm gibi dusunuyorum, yeterli olur mu sizce?

omergin' Alıntı:
buarada alt sac olarak 5mm ust sacıda 2mm gibi dusunuyorum, yeterli olur mu sizce?

ömer bey seçtiğiniz malzeme anladığım kadarı ile aliminyum olacak özgül ağırlığı ne kadar ( 5mm ,2 mm ) bu çok önemli bu tip tasarımlar genelde 50-60 kg civarı oluyor ,birde neden aliminyum üst fiber alt su kontrası daha mantıklı değilmi ? şekil vermek açısından birde an 140 uzunlamasına kullanılacak araçta eğer araç büyük değilse çok geniş durabilir dikkat

cihan bey alüminyumun metreküpü 2700kg..
benim hesaba göre 2.1x1,4 ebatlarında bir levha 2,94 m2 yapıyor.. alt ve üstü birlikte düşünüp birazda yanara pay versek toplam 6.5 m2 yapar.. alt kısma 5mm ust kısma 2mm lik levha kullansak ortalaması 3.5mm yani 0.003m yapar..

bu durumda toplamda 0.0195 metreküp alüminyum kullanacagız, buda 52.65kg yapıyor.. menteşeleri, eklemleri, döşemeleri falan derken 60kg yi biraz geçeriz sanırım..
fiber yerine alümünyum tercihim ise biraz sağlamlık kaygısı birazda istediğim dizaynı daha kolay gerçekleştirebileciğimi düşünmem yüzünden.

bir avantajımızda ayrıca roof rack kullanma ihtiyacımız olmaması olacak..

Platform kalınlığını 40mm olarak yapacak şekilde menteşeyi değiştirirsek, 15Kg'luk çok sağlam bir platform olabilir. Kapı presi yapan bir atölyeye karton petek yerine strofoam kullandırıp her iki yanını 4mm kontra+laminatla kaplayarak bunu yapmak mümkün. Ama işi iyi bilen ve uğraşacak bir ahşap atölyesi lazım.

omergin' Alıntı:
cihan bey alüminyumun metreküpü 2700kg..
benim hesaba göre 2.1x1,4 ebatlarında bir levha 2,94 m2 yapıyor.. alt ve üstü birlikte düşünüp birazda yanara pay versek toplam 6.5 m2 yapar.. alt kısma 5mm ust kısma 2mm lik levha kullansak ortalaması 3.5mm yani 0.003m yapar..

bu durumda toplamda 0.0195 metreküp alüminyum kullanacagız, buda 52.65kg yapıyor.. menteşeleri, eklemleri, döşemeleri falan derken 60kg yi biraz geçeriz sanırım..
fiber yerine alümünyum tercihim ise biraz sağlamlık kaygısı birazda istediğim dizaynı daha kolay gerçekleştirebileciğimi düşünmem yüzünden.

bir avantajımızda ayrıca roof rack kullanma ihtiyacımız olmaması olacak..

ben çadırımı ilk başlarda roof rack olmadan kullanıyordum ,roof rack i sonradan taktırdım malzemelerimi koymak için tabi taktırınca çadırıda giriş kısmını arka tarafa aldım ,ama dediğim gibi sedat beyin çadırınıda biz taktık roof rack olmadan montaj tabi seçenekler sınırsız malzeme olarak ,saşlamlık olarak birazdan benim çadırın fotolarını koyacağım inanılmaz basir ve kullanışlı göreceksiniz

Bunu bitirince, karbon fiber işinide deneyin bence, çünkü benim çadır 130x210 ve sadece 45 kilo.
iki kişi çok rahat koyduk tavana.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR