Land Cruiser vx100 LPG Kiti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,075
Ynt: Land Cruiser vx100 LPG Kiti

Serkan Bey,

Tüketim çok iyi. Güle güle kullanın.

ben daha 32,50 TL / 100 Km. altına düşemedim.

Tabi bunda gaz fiyatınında çok etkisi var. Biz burada Shelli 1,70 e alıyoruz. Ankara civarında 1,6 'a kadar düşüyor. (% 6 gibi fark var)

Sanırım LPG'de nakliye biraz fazla.

Performans hakkında da bilgi verebilirmisiniz. Bİrde tanıkını 90Lt sanırım.

Etiketler

ibrahim bey kusura bakmayın biraz gec oldu yanıt ancak baglanabildim nete, benim tank 77 lt ama 70 litre alıyor %10 bir kayıp oluyor. benim icin son derece hesapli cunku bende 2001 s40 volvo 1.6 vardı kafa kafaya yakıyordu bu arabanın keyfi cabası.. sizin de muhtesem bence 0,30, 040 arası tuketimler bzim araclar icin super oranlar bence, kuzenimde hyundai accent var 1.6 brc marka kit ile 0.45 tuketiyor grisini siz dusunun...

Dün aracı gördüm e kullanma şansına sahip oldum vede land Cruiser a platonk olarak aşık olmaya başladım galiba:smiley:
güle güle kullan serkancığım aracın çok güzel 41 kere maşallah..

Serkancım hayırlı olsun,hiç kurcalama harika yakmış,maşallah.Şehir içinde dur kalk biraz artar,oda normal. ;)

Serkan Bey, hayırlı olsun...Allah kaza bela vermeden hayırlı kullanmak nasip etsin... başından beri yazışmaları keyifle takip ediyorum....bütün arkadaşlar pozitif düşüncelerini,bilgilerini aktardı, bende G kullanıcısı olarak zevkle takip edip bişeler öğrenmeye çalıştım. herkese teşekkür ve selamlar...

herkese cok tesekkur ediyorum iyi dilekleri icin, tugsancim payın buyuk bu konuda, senin yonlendirmelerinle buralara geldik bilgilerini paylastigin icin tekrar tekrar cok tesekkur ediyorum... yusuf usta benim icin bir kazanc oldu ve ilginctir, daha onceki competus kesif konvoylarindan biliyormusum ben onu haberim yokmus hatta 4x4 free life dergisinden aysin diye bir dostum var o da ortak cikti :smiley:

erdinc bey ozelden msj atmis islemleri nasil yaptiniz diye hem ozelden yolladim hem de buradan yazayim dedim ki olurda baska arkadaslarda bu konuyu arastirirlarsa faydalı olalım...

Merhaba erdinc bey cok tesekkurler, hangi araci alıyorsunuz istanbulda ben almadan neredeyse tum vx100 leri dolasmistim... acarkentte 99 model bir tane var siyah o mu yoksa... ?

Lpg taktırmadan olmaz, cunku arac v8...ben de ege uni de ogr. gorevlisiyim ve derslerimi ayarladim ve tam 5 gun gecirmek zorunda kaldim istanbulda. benimki stepnenin yerinde ve 77lt lik bir tank basınc farkından dolayı yaklasik 70 litre alıyor 10% bir kayıp var yani, gerci takarken usta 65 litre alır dedi ama 70 alıyor. 90lt lik tankı sadece atiker yapıyor ve getirtmesi hayli zaman alıyor o nedenle ben hic girmedim o isleri ve dogrudan 70 lik taktırdım, 120 tl ye doluyor ve 400km yol gidiyor, (yaklasik degerlerdir) bence son derece ideal...

stepneyi henuz arkaya baglatmadim simdilik dusunmuyorum, stepnesizim yani, lastik tamir kiti aldim daha kolay bir cozum simdilik. aracı satın aldiginizda yani noter islemleri bittikten sonra hemen lpg takılmasi isine girin, ruhsati uzerinize almadan daha kolay olur. ben gruptan arkadaslarin onerisi uzerine kadosan oto sanayide yusuf ustaya taktırdım lpg kitini, kendi markasini takıyor hayli memnunum. yusuf usta da off-roadcu ve arazi araclarini iyi taniyor ve o cerceveden bakabildiginden rahat edersiniz. cok pimpirikli ve isini iyi bilen biri gezenbilir indirimi de yapar size. ben 2750 liraya taktirdim hersey dahil. arabayı verdikten sonra 3 gun suruyor lpg takılmasi isi alt korumasini da kendi yapıyor tankın ve size teslim ediyor. siz sonra kartaldaki tmmob nin lpg test merkezine gidip sizdirmazlik raporu alıyorsunuz, sabah cok erken gidip kuyruga girmekte fayda var. islemler bu kadar, sonra da ruhsat ve plaka islemlerini yaptiriyorsunuz. yalnızca su onemli nerede lpg taktirdiysaniz sizdirmazlik raporunu o sehirde almaniz gerek kosul. lpg konusunda cook kisi cok farkli seyler soyleyebilir ama ben yusuf ustayı oneririm benim ismimi de verebilirsiniz, isi hayli iyi yapiyor. ben inanılmaz cok arastirma yaptin ve sonuc beni ona goturdu... bana tugsan bey onermisti ben de simdi size gonul rahatlıgı ile oneriyorum...

ademi kardesim bu arada seni de toyotacılar muhabbet kosesine bekleriz, toyotan olmasada olur ve sana da en kısa zamanda bir lc alırız virusu kanına soktum nasılsa...

Serkan Bey,
Tekrar hayırlı uğurlu olsun aracınız. Kazasız günler dileklerimle...
LPG takıldıktan sonra benzinli haliyle arasında tork, çekiş gücü anlamında bir fark ortaya çıkıyor mu? Ya da çıksa bile kar-zarar oranı bu durumu göz ardı mı ettiriyor? Aslında bu soruyu Cihan Bey'e de sormak lazım. Her ikinize de şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

tekrar merhaba, oncelikle sunu soyleyeyim lpg kitini takan ustanız iyi ise hicbir sorun yasamiyorsunuz. arac hareket halindeyken lpg ye gectigini hissetmiyorum bile, ne cekiste bir fark oluyor ne de torkta. bir kez kum performansini test etme imkanı buldum aracın, hic sorun yasamadan rahatlikla ciktim battıgım kumdan. o konuda iciniz rahat olsun sorun yok. lpg tuketimim km de 30-40 krş arası degisiyor V8 bir arac icin hayli iyi, ne de olsa LC kullanıyorsunuz...

LPG tankı konusunda iciniz rahat olsun, isteseniz de delemezsiniz o kadar korunakli bir tank, ayrica ingiliz kraliyeti bile hem cevreci hemd e tasarruflu diye lpg ye geciyor, teknoloji artık hayli gelisti akliniz eski sistemlere gitmesin... malum bizim ulkemizde lpg=taksi vizyonu hala aktif :smiley:... ayrica tankın altına bir de aluminyumdan koruma yaptırırsınız ben bir sure sonra yaptıracagım, bizim gruptan antalyadaki ahmet dostumuz yapiyor, bitti gitti... sonra aracın keyfini cikarirsiniz...

bu arada sunu da soyleyeyim ben de volvo aracımı satıp LC' yi aldim, simdi iyiki almisim diyorum cunku kısa bir sure icinde tutkuya donusuyor LC... eger icinizde varsa cok fazla bastırmayın ve alın :smiley:...

Zaten daha önce de söyledim ya bu işteki en önemli ama bir o kadar da güç olan şey "SABIR". O yüzden sizler gibi konuda deneyimli kişilerle fikirler paylaşıldıkça çok da sabırlı olmaya gerek kalmıyor. Neyse konu başlığı dışına çok çıktım, moderatörlerden özür ve herkese selamlar...
Erd.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.