Land Cruiser vx100 LPG Kiti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,077
Ynt: Land Cruiser vx100 LPG Kiti

pandipieri' Alıntı:
ben de bunlari portatif yapmayı dusunuyorum yani sadece off-road a giderken takacagim port bagaj veya lastikler gibi. gunluk kullanımda baz halde kullanmak gerek racı min. tuketim icin. zaten hafif arazi kosullarında aracın baz durumu da hayli basarili isler yapabiliyor.

mutlaka safkan arazi taşıtı ama ben sök tak sıkıldım bu şekilde şhir içinde dolaşmaya başladım artık millet dönüp dönüp nereden çıktı bu uzaylı diye bakıyor ;D

Etiketler

Cihan Bey merhabalar birsey sormak istiyorum yusuf usta ile konustum artık kendi distributoru oldugu bir markayı takıyormus lpg kiti olarak ne dersiniz bilmiyorum kararsız kaldım? illa ki prins mi yoksa yusuf usta ne onerirse onu mu taktıralım?

pandipieri' Alıntı:
Cihan Bey merhabalar birsey sormak istiyorum yusuf usta ile konustum artık kendi distributoru oldugu bir markayı takıyormus lpg kiti olarak ne dersiniz bilmiyorum kararsız kaldım? illa ki prins mi yoksa yusuf usta ne onerirse onu mu taktıralım?

ben illaki prins derim bu arada ben yusuf usta diye birini tanımıyorum ,ankara şaşmas oto sanayide memduh usta demiştim herhalde bir karışıklık oldu

karısıklık yok aslında ankara memduh usta aklımda duruyor aracı ıstanbuldan alacagım ıcın belki sizde forumdan tanıyorsunuz diye dusundum yusuf ustayı. bu arada siz sanırım ankaradasınız degil mi? memduh ustayı da arayıp bir fiyat alacagım

bir konu hakkında bilgi vermek isterim aracın satışını aldıktan sonra ,ruhsatı üstünüze çıkarmadan lpg taktırabilirsiniz,lpg takıldıktansonra lpg sızdırmazlık raporu alıp ek 1 belgesi formu durup aracınızı muayne istasyonuna götürmeniz lazımdır , burda bir önemli noktada lpg hangi ilde takılırsa o ilde muayne sızdırmazlık raporu alabilirsiniz bunu göz ardı etmeyin

Serkan Bey Selam,

Bende aracımı 4 ay kadar önce aldım (VX100 - 2000 Model).

Malzeme kalitesinin yanında işçiliğin önemi de çok büyük. %50 - %50

Prins birinci tercihimdi fakat burada montajı yapan firmanın işçilği sorunlu.
Ben BRC marka kullandım ve çok memnunum.
Gaz benzin geçişlerini hissetmiyorsunuz.

Sİze tavsiyem atikerden 90 Lt. simit tank kullanmanız. Sipariş edip gelmesi biraz uzun sürüyor.
Ancak daha küçük tanklarla menzil çok kısa. 200- 250 km. gibi.
Bir süre sonra sıkılıyorsunuz.
Ben şu anda 400-450 km. yapabiliyorum uzun yolda.

Tankın Yüksekliği yanılmıyorsam 25 cm. civarında.
Bunun için stepnenin bağlandığı parçayı da sökmeniz gerek.
Aksi durumda yere çok yakın oluyor.

Tankın gelmesini bekleyemez iseniz. Önce küçük tank ile ruhsat işlemlerini halledin.
Daha sonra ilave prosedüre gerek olmadan tankı değiştirebilirsiniz.
Yalnız bir sonraki sızdırmazlık testin de tank numaranızı Mak. Müh. Odası kayıtlarında düzeltilmesi gerek.
Onuda kendileri yapıyor zaten.

Küçük tanklarda depo için ayrı bir muhafaza geliyor. Bu TUV muayenesinde gerekli.
Büyük tankta bu yok. Bende henüz yaptıramadım. Bir sonraki TUV'e kadar yaptıracaz artık.

Tüketim ise güncel yakıt fiyatları ile (1,65 -1,75 Tl/Lt.)
Şehir içi : 40 - 45 krş / km. Sehir Dışı : 30 - 35 krş (100 - 120 km/h)

bilgiler cok degerli cok tesekkur ederim, aslinda keske zaman olsa da 90lt lik yakıt tankı alabilsem ama sanırım ona zamanım pek kalmayacak. iscilik konusunda haklisiniz herkes aynı seyi soyluyor malzeme kadar iscilik ve usta cok onemli diyorlar. Yusuf Usta' da bu konuda 1 numaraymıs ve herkes onu oneriyor. karar verme asaması cok zor. bir de ceki demiri taktırmak istiyorum ne onerirsiniz ya da kim takıyor istanbulda fiyatlar ne duzeyde bilginiz var mı?

Ibrahim bey sizin de araciniz hayırlı olsun benim gectigim sureclerde kısa bir zaman once gecmis olmanız benim icin onemli bir avantaj aslinda bilgileriniz cok degerli benim icin paylasimlariniz icin de tesekkurler...

pandipieri' Alıntı:
karısıklık yok aslında ankara memduh usta aklımda duruyor aracı ıstanbuldan alacagım ıcın belki sizde forumdan tanıyorsunuz diye dusundum yusuf ustayı. bu arada siz sanırım ankaradasınız degil mi? memduh ustayı da arayıp bir fiyat alacagım

evt ben ankarada yaşıyorum isterseniz bende alabilirim sizin için fiyat

pandipieri' Alıntı:
bilgiler cok degerli cok tesekkur ederim, aslinda keske zaman olsa da 90lt lik yakıt tankı alabilsem ama sanırım ona zamanım pek kalmayacak. iscilik konusunda haklisiniz herkes aynı seyi soyluyor malzeme kadar iscilik ve usta cok onemli diyorlar. Yusuf Usta' da bu konuda 1 numaraymıs ve herkes onu oneriyor. karar verme asaması cok zor. bir de ceki demiri taktırmak istiyorum ne onerirsiniz ya da kim takıyor istanbulda fiyatlar ne duzeyde bilginiz var mı?

Serkan Bey,

Çeki demiri Toyota'dan sipariş verdim.
Piyasadan çok farklı değil 700 tl. Civarı.
Mutlaka CE belgeli ve faturalı olması lazım imiş.
Ruhsata işletebilmek için.

Bu masrafların dışında birde proje ve ruhsat masrafları olacak.

Ben vinçle birlikte ikisini beraber çözmek istiyorum.

Vinç arayışım sürüyor. Bu arada bu konuda tavsiyeniz olursa memnun olurum.

ruhsata isletmek uzun is mi acaba, ruhsatı uzerime almadan taktırsam sanırım daha kolay olacak galiba, bu arada winch konusunda warn en iyi marka diye biliyorum abd satis fiyatları 1000 dolarlar civarı...

ibrahim bey sizin arabada arka camlarda ya da camlarda film var mı? bazı arkadasların arabalarında var da? onu da ruhsata islemek gerekiyor mu yoksa illegal kullanılıyor mu? cunku sanırım trafikte bununla ilgili bir yasak var...

pandipieri' Alıntı:
ibrahim bey sizin arabada arka camlarda ya da camlarda film var mı? bazı arkadasların arabalarında var da? onu da ruhsata islemek gerekiyor mu yoksa illegal kullanılıyor mu? cunku sanırım trafikte bununla ilgili bir yasak var...

:smiley: Aynı aşamalardan geçiyoruz.

Film konusunda ruhsata işletme gibi bir durum söz konusu değil.

TUV sorun çıkartmıyor.
Ancak çok koyu olursa trafik için problem olabiliyormuş.
Polisler genelde içerisinin görünmesini istiyorlar.
Gerçi bu sınıf bir araçta çok problem olacağını sanmıyorum ama.
Ben yinede güvenemeyip 2. kademede renk seçtim ve Ziebart'a yaptırdım.
Şeffaf - 1.renk - 2. renk

Çok memnunum. İçeri belli belirsiz görünüyor. Ama tam olarak seçilemiyor.

Bu arada ziebart farkımı bilmiyorum ama. (Bir demo yapmışlardı)
Yazın çok faydasını gördüm. Güneş üzerinize düşse bile yakmıyor.
Ön cama da istemisiniz dediklerinde hayır demiştim ama sanırım ona da şeffaf yaptıracağım.

Çok koyu olduğunda gece görüşte de sıkıntı yaratabilir ayrıca.

evet ibrahim bey haklisiniz aynı asamaları ben sizin gerinizden takip ediyorum ne kadar mal oldu peki size, tum yan camlar ve arka degil mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,750
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR