Lada Niva'nın Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,737
Ynt: Lada Niva'nın Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Taze nivacı olarak birazda ben laf edeyim.Şase kasa ayrı olsa iyi olurdu ,olayı nivada şase diye bir şey yok.Kasa komple kupa şeklinde ve alt takım yürüyen aksam bu kasaya yani kupaya alttan monte edilmiş.Bu bağlantı yerleri çürür ve tam tutunamassa araç vibrasyona başlıyor ve ustasını bulmassa zor adam oluyor.

Etiketler
Ynt: Lada Niva'n?n Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Sase kasa ayri olmadigi icin aracin cekme ve cekilmede araca binecek yukun aracta hasarlara sebeb olabiliyor.
Batan bir nivayi cekmek icin araci baglayacak saglam bir yer bulamiyorsunuz.
Arazi sartlarinda arac kasasinda gereginden fazla esneme yapabiliyor.

tamiri de zor olur galiba... defender gibi komple sökülür yapılamaz...

merhaba arkadaşlar lada samaralardaki kaporta kalitesi neden nivada yok .eski model samaralara bile bakıyorum lada niva gibi paslanma çürüme okadar fazla görünmüyor bunun nedeni nedir ?Gerçekten çok merak ettiğim bir konu

Arkadaşlar:Nivanın satıcısından komisyon almıyorum .
bana göre araçta aradıklarınıza bağlıdır.
1: tamire girince fatura düşündürmez diyebiliyorsanız.
2:gezi ilan edildiğinde kaç Km toplar yakıt beni bozmaz diyebiliyorsanız.
3: Havam olsun buradan dönemezsem 3Km ileriden dönerim diyorsanız.
4:battığınızda havam var 3araçtan aşağısı beni çekemez diyorsanız
5:Böbrek taşlarımdan bıktım biran önce kurtulayım diyorsanız.
Bence siz niva almayın bari talepten fiyat farkı yapmasın garibanların hesabı şaşmasın.(çok yakın zamanda ayrılabilen niva şase projem var)
yapabilenler elini çabuk tutsun.
Batan nivayı çekmeye gelince çamura girmeden ya soracaksın yada biliyorsan yapacaksın.
Hayat yaşamakla kaim....

1,5 yıllık ve bu arada "Ne alsam o mu bu mu ?" diye herkesin kafasını şişirdikten sonra 1 ay önce 3. Niva mı aldım, Burhan Abi'nin bu topicte biryerlerde dediği gibi, alır almaz Ercan Usta'ya bıraktım, ne zaman biter kaç para tutar da demedim, çıkınca 1 hafta bindim, tekrar gidip acil durumda olmamasına rağmen debriyaj merkezini değiştirdim, şimdi gidişi de iyi, arazisi de, keyfekeder 3-5 ezik için kaportaya acele etmemek dışında (bu arada Ercan Usta nın İzmir de olması biz İzmir tayfası için hem iyi bir dost hem de iyi bir usta olması yönünden çok büyük avantaj) diferansiyeli dahi indirdik, zamanla ihtiyaçtan sattığım bir önceki gibi heryeri içime sinen bir katır olacak bu da, demem o ki, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur, Yevgeni Yavuz zaten yazmış, bu araç standart hali ile zaten benim gibi acemi pilotları bile asist ediyor, monoblok şase bakım ister yalıtım ister doğru, ama yedek parçaları komik derecede ucuz, diğer yönden beygir gücü hep soru işareti olur ki düz yolda sürate meraklı değilseniz arazide ve dik tırmanışlı intikallerde elinizin altında hem yakışınızı düşüren hem tırmanışınızı çok kolaylaştıran bir takviye vitesi var, aynı şekilde arazide bir akisten olduğunuz zaman diferansiyeli kilitleyip 2 çeker şehire dönerken hangi arabada muhabbete aynen devam edersiniz ?, karşılaştırılan diğer araçların alım maliyetini geçin bir akisi kaç para? , sonuç hep aynı noktaya çıkıyor, "ekmek-köfte", şantiye eşeki olmamış temiz bir tane Yevgeni nin dediği gibi kasko fiyatına yakın rakamlara bulunursa, uzun zaman yoldaşlık eder size baktığınız sürece, hangi araç bakım istemez ki zaten, sevgilerimle.

4 yıldır 90 model niva kullanıyorum ve dilinden çok iyi anlamak lazım isteği temiz yatık ve iyi latiktir.bunlar varsa hiç arazide kalmazsınız isterse römork olsun arkasında....

Selamlar NİVAcı arkadaşlar.
Hani yok lüks değil bilmemne onu boşverin Niva gerçekten sağlam.Nedenmi Nivayı benim teyzeoğlu kıramadı inanınki kimse kıramaz.Hele bir amcamız ver o evlere şenlik.Arabası çamurdan hiç çıkmadı.O özellikle çamurda debelenmeyi sever.Arabaları hala saat gibi ve sağlam.Ruslar gercekten sağlam araba yapmış.
Sağlıkla kalın.

Onuda sen yaparsın arkadaş
Bizede kapı açılmış olurolur.

Selamlar ve de saygılar,

Deferdarları incelerken Nivaları gördüm ve böyle bir şeye niyetlenmenin daha mantıklı olduğunu farkettim :=)

Fakat kafama taklan bir şey var...

Motor gücünün düşüklüğünden şikayet edilen Lada Niva için herhangi başka bir motor uygulaması yapıldı mı? Bu konuda örnek olarak takip edebileceğimiz bir araç bulunmakta mı?

Böyle bşirşeye henüz şahit olmadım.
Biz buranın dışında Yaklaşık tamamının niva sahibi olduğu başka sitedede aktif üyeyiz..
nivanın motor gücünden pek şikayet eden yok ancak benim gibi 30/9.5 inch lastik takanlar bile güç şikayetinde değiliz.
Sadece emekli modunda yaşadığım için.
Yakıt derdim var aracın altı 36.5 cm yükselmiş ne yapalım o kadar olacak tabi.

Niva nın çekişi ile ilgili konuşanlar genellikle süratle çekişi karıştırıyor, çok süratli bir araba değildir bu doğru, ama arazide şimdiye kadar hiç çekiş problemi yaşamadım, şehiriçi trafikte zaten gayet atak, genellikle katır niyetine kullanılıp gerekli bakımları da yapılmadığından ortalıktaki Niva ların çoğu iyi durumda değil, bu yüzden çevrenizde bakımlı bir tane varsa kullanıp kendinizin karar vermesi en doğrusu.

değerli nivacılar, öncelikle herkeze iyi günler dilerim, benimde bir 91 model ladam var ama niva değil, 1,5 station vaz motor, genel olarak birçok parçası nivalarla aynı, av işiylede uğraşınca benim için bu araç oldukça iyi diyebilirim, aranızda hem benim arabamdan hemde niva kullanan biri varmı acaba, sorma sebebim, bana araba hep low mod gibi geliyor, ne kadar gaz verirsen yürürüm, gazı kesersende dururum gibi, bunun nedeni nedir acaba,

Ercan Usta (Erco)'ya özelden bir ulaşın, yardımcı olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR