L200'den Canavar Kamyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan st Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 289
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,700
Ynt: L200'den Canavar Kamyon

hayırlı olsun aracınız çok güzel olmuş yeni haliyle acaba bu şekilde stok haline oranla ne gibi eksileri var sürüş açısından

Etiketler

tuncay bey arazide deneyip kanalda ve yük altında nasıl tepki verdiğini bizimle paylaşırsanız seviniriz

dopamin' Alıntı:
Sayfayı sağ tuş yapıp açılıncaya kadar yeniden yükleyince video açılıyor

Biirde işinize karışmak gibi olmasın ama direksiyon sistemi o lastiklere dayanabilecekmi?
Teşekkür ederim
Direksiyon un problem çıkaracağını sanmıyorum
vtecmaniac' Alıntı:
araç gerçekten mükemmel duruyor ellerinize meğinize sağlık birkaç sorum olacak merak ettiğim konular var

ön tekerlerde son fotoda biraz toe out ve pozitif kamber var gibi duruyor acaba ayardan öncemi çekilmişti foto... yoksa baya gezme yapar :smiley:

alt takım parçalarını toz kaplamamı yaptıracaksınız ?

amortisör olarak ne kullandınız ve sertliğini nasıl seçtiniz ...

birde bu kadar yaptıktan sonra bullbar ve roll bar olmadan olmaz :smiley:

tekrardan ellerinize sağlık :smiley:
Valla mükemmel göz var resim ayar yapılmadan önce çekilmişti
Aracın alt takımlar ile aynı boya vurulacak
Amartisorler i kendimiz imal ettik orijinal helezon kullanıldı amartisorler sertlikleri aynı değişmedi salıncak acıları bile aynı kaldı
Çelik tampon ve ona benzer hicbirsey yapmayacağım rolar takmayı çok isterdim ama isim gereği arkayı kapatmam gerek yandaki aracın fullbax i ona aktarılacak gelecek yıl yandaki aracı yukselticem

Türkiye de bu tarz yükseltme kitini L200 e ilk uygulayan (sanırım) kişi olarak kolay gelsin diyorum. Benim "mega lifted l200" topiğinde ayrıntılılar var. ancak o amortisörlerle verim alamazsınız. Orjinal daha uzun ve sert olmaları gerek. ayrıca parçalar gereğinden fazla kalın. tasarım gözede de hitap etmeli. Tekrar kolay gelsin.
Saygılar...

bence muhteşem oldu, L200 yükseltenlerin sizden ve ustanızdan alacakları
çok ders var, tekrar tebrik ederim.

rapursuit' Alıntı:
hayırlı olsun aracınız çok güzel olmuş yeni haliyle acaba bu şekilde stok haline oranla ne gibi eksileri var sürüş açısından
teşekkür ederim
en büyük eksisi yanda seyir halinde olan otomobili kullananı göremiyorsunuz artık kamyoncularla selamlaşıyoruz :smiley:

daha çok fazla deneme şansım olmadı bazı parçaları biraz değiştirmek için tekrar kanala ( arka travezi yeniden yapıyoruz en başta paylaştığım örnek resimlerde görülen kırmızı aracın arka travezini kopyalamıştık ama yerden yüksekliği daha da arttırmak için onu kendimize göre modifiye ediyoruz) aldık boya işleri falanda var
araç kendini kasmıyor ben bukadar iyi performans beklemiyordum ama serilikte çok az bir kayıp var

darktreys' Alıntı:
tuncay bey arazide deneyip kanalda ve yük altında nasıl tepki verdiğini bizimle paylaşırsanız seviniriz
ağır araziye sokmadık henüz kanalda orjinalden farklı tepki vereceğini sanmıyorum salıncakların takoz aralarını orijinal ölçülerinde yaptık ama eğimli arazide biraz daha dikkatli olmamız şart yada virajlarda ( lastikler gerçi toplamda 20 cm dışa basıyor ama alişik olmadığım bir yükseklikten araç kullanıyorum o da beni ilk zamanlarda kasıyor)

lokosit' Alıntı:
Araç muhteşem duruyor, elinize emeğinize sağlık..

Senin araca bakınca iyiki satmışım diyorum:smiley:)
sayın hocam çok teşekkür ederim

hocam bu çamur insanın elinden üstünden başından çıkıyorda beyninden çıkmıyor benim fikrim çok yakın zamanda buraya yeni bir L200 gelirsiniz gibi geliyor :smiley:))

vtecmaniac' Alıntı:
bu arabaya bi lakap yakışır artık :smiley:

çok iyi fikir ben şimdilik belçika mavisi diyorum ama tüm önerilere açığım
oğlumda daha ilk gördüğünde çanavar kamyon dedi bu bölümün ismini onun oyuncaklara taktığı isimlerden esinlenmiş idim zaten

oğuzatay' Alıntı:
Türkiye de bu tarz yükseltme kitini L200 e ilk uygulayan (sanırım) kişi olarak kolay gelsin diyorum. Benim "mega lifted l200" topiğinde ayrıntılılar var. ancak o amortisörlerle verim alamazsınız. Orjinal daha uzun ve sert olmaları gerek. ayrıca parçalar gereğinden fazla kalın. tasarım gözede de hitap etmeli. Tekrar kolay gelsin.
Saygılar...
çok teşekkür ederim ben de bu yöntemi ilk yapan oldumu sanıyordum sizde travezlerimi değiştirdiniz ?( siz uyguladınızmı yoksa imal mi ettiniz imal etti iseniz bir ay boşuna uğraştık diyebilirim yurt dışından gelen parçalarda acayip fiyatlı )

topiği keşke daha önce farketse idim üzüldüm şimdi

amortisörler bence şahane oldu ve nerede ise bedavaya mal oldu

parçalar için ustada aynı şeyleri söylüyor birdaha yaparsam bu kadar kalın kullanmam diyor ama bu ilk yükseltme işi idi ve benim aracın girdiği çıktığı yerleri bildiğinden biraz korktu yada ben korkuttum 1 cm parcalar ile yaptı üst salıncak uzatması da 3x3 2 adet demirden yapıldı birde bu malzemenin hepsi istanbuldan gidip alındı özel bir çelik tek tesellim fazla ağır olmadılar

sizede kolay gelsin benim konuşmam için balkide biraz erken deneyip görecem

bu işe başlamadan önce de yapım aşamasında da gezenbilir dostlarımdan çok şeyler öğrendim çok teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,872
Kayıtlı Üye Sayımız
166,659
Kaydolan Son Üyemiz
Mustafa Tunçer

Geri