L200 Bigfoot

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 498
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 157,609
Ynt: L200 Bigfoot

ProntoBasso' Alıntı:
Bi zararı yok diyor ustalar, küpe dediğiniz nedir, Kupa olabilirmi çünkü bu benim yaptığım işlemle amortisör kupalarını uzatarak daha aşağı bir seviyeye almış oluyorsunuz yani kupalarla amortisör arasına spacer koyuldu, bu spacer çıkartıldığında orjinal haline dönmüş oluyor, sizin dediğiniz farklı bir yermi.

Evet evet, arka makasların ucundaki H şeklindeki bağlantı aparatı küpe..

Etiketler

arkalar bir şekilde olur takoz yada 2 katı uzunlukta küpe hazır bile bulunur makasçılarda, ancak önler biraz sorunlu gibi çünkü salıncakların salınımı kısıtlanıyor anladığım kadarıyla

fatihk26' Alıntı:
arkalar bir şekilde olur takoz yada 2 katı uzunlukta küpe hazır bile bulunur makasçılarda, ancak önler biraz sorunlu gibi çünkü salıncakların salınımı kısıtlanıyor anladığım kadarıyla

İşte 3.5 ya da 4 cm lik takozlar sorun yaratmıyor. Avusturalya'daki liftçiler de aynı parçaları satıyor. Sürüş güvenliğini ve kalitesini bozmuyor demişler sitede 3.5 cm ve altı takoz için..
4 cm biraz daha sertleştirecektir tahminimce..

Şimdi anladım ok.

Arka makas sstemini yükseltirken aksla makaslar arasına yükseltmek istediğimiz ölçüde bir takoz yerleştiriliyor, küpelerin değişmesi gerektiğini düşünmüyorum, çünkü bizim arabalarda makaslar aksların üstünde duruyor yani altına bi parça koyulduğunda direk aksla olan mesafesini açıyorsunuz ve bu şekilde yükseliyor araba.
Makasların açısını değiştirmeye yani onları bükerek daha açılı bi şekle getirmeye karşıyım hem aracın yaylanmasını etkiler hem yol tutuşu hemde geriye dönüşü daha zor.

Resimdeki yükseltme uygulanmış bir L200

indexcawhn6sy.jpg

Ön tarafın yükseltmesi için hazır olarak satılan parça da bu.

in09dc1.jpg

aracınız çok güzel olmuş sizi tebrik ederim benim de aynı reng l 200 üm var ama ben onu bu sene bir arkadaşıma satmıştım ama kendisi vazgeçince yine bana dönmüştü ve bende yüksltme işlemi ve ön tanpon ilgili bir çalışma olmadığı için aracı gözden çıkarmıştım sonra l200 ü bir sefer daha araziye sokmaya karar verdim ve sizin aracınıza uyguladığınız yükseltme ve tampon koruma çok hoşuma gitti en kısa zamanda kolları sıvayıp kopya işlemine :D başlıyacağım iş bitiminde aracı komple çizilmeye karşı pvc kaplıyacağım ve bfgoodrich lerin yerine 32 inch cooper stt takıcam bakalım ortaya ne çıkacak ;D

bull' Alıntı:
aracınız çok güzel olmuş sizi tebrik ederim benim de aynı reng l 200 üm var ama ben onu bu sene bir arkadaşıma satmıştım ama kendisi vazgeçince yine bana dönmüştü ve bende yüksltme işlemi ve ön tanpon ilgili bir çalışma olmadığı için aracı gözden çıkarmıştım sonra l200 ü bir sefer daha araziye sokmaya karar verdim ve sizin aracınıza uyguladığınız yükseltme ve tampon koruma çok hoşuma gitti en kısa zamanda kolları sıvayıp kopya işlemine :D başlıyacağım iş bitiminde aracı komple çizilmeye karşı pvc kaplıyacağım ve bfgoodrich lerin yerine 32 inch cooper stt takıcam bakalım ortaya ne çıkacak ;D

Tarık bey çok teşekkür ederim, çok sevindim tekrar L200 e döndüğünüze bittiği zaman eminim çok güzel olucaktır, yardımcı olabileceğim bi konu olursa elimden geleni yapmaya çalışırım. Size şimdiden kolay gelsin :smiley:

ProntoBasso' Alıntı:
Tarık bey çok teşekkür ederim, çok sevindim tekrar L200 e döndüğünüze bittiği zaman eminim çok güzel olucaktır, yardımcı olabileceğim bi konu olursa elimden geleni yapmaya çalışırım. Size şimdiden kolay gelsin :smiley:

aslında tampon korumayı nasıl yaptıracağım konusunda yardımcı olursan sevinirim ,yapan arkadaşlar bir tane daha yaparmı ölçü alma işlemi zormu kaynak işi benim için kolay ;D

bull' Alıntı:
aslında tampon korumayı nasıl yaptıracağım konusunda yardımcı olursan sevinirim ,yapan arkadaşlar bir tane daha yaparmı ölçü alma işlemi zormu kaynak işi benim için kolay ;D

Ben ölçüleri kendim aldım, bi kağıda çizdim ilk önce toplam kaç parçadan oluştuğunu ve sonra arabanın yanına inip her parça için kaç cm demir gerektiğini hesapladım. Borular bükülürkende yanında durup açıların doğru olup olmadığını kontrol ederek bikaç ufak müdehalede bulundum gerisini Maltepe demirdeki usta halletti. sonra bükülmüş parçaları alıp kaynakçıya.
Ölçü almada çok zorlanmadım ben, ama her ihtimale karşı her uçtan bikaç cm uzun tutun ölçüleri fazla gelirse kesilir.

Ekleme: Korumanın düzgün ve arabanın hatlarına uygun olması benim en öncelikli isteiğimdi bu yüzden bükülme açıları konusunda çok titiz davrandım, dikkat ederseniz önden çekilmiş fotoğrafta boruların yerlerinin ve büküm noktalarının arabanın hatlarıyla tamamen paralel olduğunu görüceksiniz. Bu ayarı tutturursanız güzel iş çıkıyo ortaya. Benim bitek kafama takılan belki demir olarak bir boy kalınını kullanabilirmişim bu demirler 4.5 luk yanlış hatırlamıyosam 5lik yada 5.5 luk daha doygun durabilirdi belki.

ProntoBasso' Alıntı:
Benim bitek kafama takılan belki demir olarak bir boy kalınını kullanabilirmişim bu demirler 4.5 luk yanlış hatırlamıyosam 5lik yada 5.5 luk daha doygun durabilirdi belki.

Tam olmuş bence, ne kalın durmuş ne ince kalmış.. Benim rollbar 5.5, ciddi bi kalınlığı var. Bullbar olarak hiç güzel durmaz ve aracın önünü ciddi basardı bence..

aracınız çok güzel olmuş.kazasız belasız binmek nasip olur inşaallah.
renk seçimide harika.

sonunda yükseltme işini bugün bitirdik , mert in sayesinde işimizde oldukça kolay oldu 3.5 cm parça koyduk ve 7 cm gibi bir yükseklik oldu arka tarafada bir kat makas ilave ettik yarın resimleri yükleyeceğim ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR