Ynt: L200 Bigfoot
Aracın Benzin sarfiyatı konusunda bilgilendirme yapmak istedim,
Lastiklerin standardına oranla oldukça büyümesi yakıt sarfiyatını da oldukça artırdı, şöyleki;
Şehir içi tüketim ciddi oranda arttı, tabii buna 30.000 bakımının gelmesi ve üzerinden 1500km geçmesi büyük bir etki oluşturuyordur kanımca hala yaptıramadım bakımını.
11.500 km dir bakım yapılmıyo araca muhtemelen ayarlarında ve motor yağında oldukça bozulmalar olmuştur buda yakıt sarfiyatını olumsuz etkiliyordur.
Şu an itibariyle mazotun litre fiyatı 2.79tl,
20 liralık mazot aldığımda (7,1lt) şehir içinde ortalama 60km yol gidebiliyorum.
Bu demek oluyorki 100 km de 11,9 litre gibi bir tüketimi var şehir içinde.
29 ekim haftasında Eskişehire tırmanışa gittim, giderken fulledim depoyu, ışık yanarken 68 litre benzin aldı,
Arabada toplam 6 kişiydik, bagaj ağzına kadar teknik malzeme (demir oldukları için oldukça ağırlar), çadırlar ipler yiyecekler litrelerce su, uyku tulumları çantalar giyecek eşyaları ve 6 kişinin kamp çantalarıyla doluydu, kısacası 1 çorap koyucak yer kalmamıştı 30 dk fln sürdü tüm eşyaları tasnif edip hepsini bagaja sığdırabilmek. sanırım arabanın yükleme kapasitesini sonuna kadar kullanmıştım.
Bu şekilde 600 km sonra benzin ışığı yandı buda demek oluyorki 11,3 litre benzin yakmış 100km de. neredeyse şehir içiyle aynı. aracın yüklü olması oldukça farkettiriyor yakıt tüketimini.
Sarfiyat konusunda son deneyimlerim bunlar, muhtemelen bakım yapıldıktan gerekli yağ ve benzin filtreleri değiştirildikten koyulaşan motor yağı yenilendikten sonra sarfiyat bir parça düşecektir ama 33 inçlik lastikler oldukça farkettirdi sarfiyatı.