L200 Bigfoot

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 498
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 157,604

Etiketler
Ynt: L200 Bigfoot

mert bey kasa üzerindeki tenteyi hangi malzemeden kaça yaptırdınız acaba?

efa' Alıntı:
mert bey kasa üzerindeki tenteyi hangi malzemeden kaça yaptırdınız acaba?

Önceki sayfaları okursanız tentenin nereden temin edildiğini yazılmıştı, lütfen önceki sayfalara bakınız.
Böylelikle mesaj kalabalığı yaratmadan, Prontoboss arkadaşımıza da aynı cevapları defalarca verdirmeden, başlığa ulaşan bir insanın bilgiye daha rahat ulaşmasını sağlayabiliriz.

Aracın Benzin sarfiyatı konusunda bilgilendirme yapmak istedim,
Lastiklerin standardına oranla oldukça büyümesi yakıt sarfiyatını da oldukça artırdı, şöyleki;
Şehir içi tüketim ciddi oranda arttı, tabii buna 30.000 bakımının gelmesi ve üzerinden 1500km geçmesi büyük bir etki oluşturuyordur kanımca hala yaptıramadım bakımını.
11.500 km dir bakım yapılmıyo araca muhtemelen ayarlarında ve motor yağında oldukça bozulmalar olmuştur buda yakıt sarfiyatını olumsuz etkiliyordur.
Şu an itibariyle mazotun litre fiyatı 2.79tl,
20 liralık mazot aldığımda (7,1lt) şehir içinde ortalama 60km yol gidebiliyorum.
Bu demek oluyorki 100 km de 11,9 litre gibi bir tüketimi var şehir içinde.
29 ekim haftasında Eskişehire tırmanışa gittim, giderken fulledim depoyu, ışık yanarken 68 litre benzin aldı,
Arabada toplam 6 kişiydik, bagaj ağzına kadar teknik malzeme (demir oldukları için oldukça ağırlar), çadırlar ipler yiyecekler litrelerce su, uyku tulumları çantalar giyecek eşyaları ve 6 kişinin kamp çantalarıyla doluydu, kısacası 1 çorap koyucak yer kalmamıştı 30 dk fln sürdü tüm eşyaları tasnif edip hepsini bagaja sığdırabilmek. sanırım arabanın yükleme kapasitesini sonuna kadar kullanmıştım.
Bu şekilde 600 km sonra benzin ışığı yandı buda demek oluyorki 11,3 litre benzin yakmış 100km de. neredeyse şehir içiyle aynı. aracın yüklü olması oldukça farkettiriyor yakıt tüketimini.
Sarfiyat konusunda son deneyimlerim bunlar, muhtemelen bakım yapıldıktan gerekli yağ ve benzin filtreleri değiştirildikten koyulaşan motor yağı yenilendikten sonra sarfiyat bir parça düşecektir ama 33 inçlik lastikler oldukça farkettirdi sarfiyatı.

kilometre saatinizin eksik gosterdigini unutmayın ama.. 33 ler ile saatin gosterdiginden daha fazla yol alıyorsunuz..

Doğru, teoride evet, ama ilginç bi durum var bunu bikaç sefer test ettim gps cihazım arabanın kendi kilometre göstergesiyle aynı değeri veriyor, iki araba gittiğimiz yerlerde de aynı süratle giderken yan arabayı telefonla arayıp kaç kilometreyle gittiğini sordum benim göstergemdeki değeri söyledi, ve hala anlamış değilim.
Teoriye göre 100km/s hızla giderken göstergemin 86.4 km/s göstermesi gerekiyor, nasıl oluyorda düzgün gösteriyor çıldırmamak işten değil, kalibrasyon falanda yaptırmadım.

araçlardaki hız göstergeleri çoğu üretici tarafından güvenlik amaçlı gidilen hızdan daha fazla gösterir. orjinal araçların çoğunda göstergedeki hız ile gps de ölçülen hız arasında fark gözükmektedir.

Aynı şey benimde başıma geldi. 265/70/15 lastiklerimi 32/11.5/15 ile değiştirdim yani yaklaşık %6-7 büyüttüm ama gps ile karşılaştırdığımda, aracın göstergesi ile gps aynı hızı gösteriyor. Araç ford ranger.

altug onaran' Alıntı:
araçlardaki hız göstergeleri çoğu üretici tarafından güvenlik amaçlı gidilen hızdan daha fazla gösterir. orjinal araçların çoğunda göstergedeki hız ile gps de ölçülen hız arasında fark gözükmektedir.

hımmm %3-5 bi tolerans veriliyor olabilir ama %15,7 lik bi farktan bahsediyoruz , biraz fazla değilmi sizce de :-\
Hem öyle ise nasıl oluyorda yanımda benimle aynı hızda giden araçla aynı değerleri veriyor gösterge.

Mud-Terrain' Alıntı:
Aynı şey benimde başıma geldi. 265/70/15 lastiklerimi 32/11.5/15 ile değiştirdim yani yaklaşık %6-7 büyüttüm ama gps ile karşılaştırdığımda, aracın göstergesi ile gps aynı hızı gösteriyor. Araç ford ranger.
Valla ben çıkamadım işin içinden ;D

Bu durumda, (km saati ve gps eşit hız gösteriyorsa) kilometre sayacının daha büyük çaplı lastiğe rağmen katettiğimiz gerçek mesafeden daha az saydığı tezi çürüyor mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR