l200 4x4 taşıt vergisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceritiplik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,713

ceritiplik

doğa
Yer
istanbul
2009 l200 4x4 motorlu taşıtlar vergisi hakkında bilg rica ediyorum kasko bedeli oranında deniyor bunun hesaplanması nasıl oluyor veya hesaplayan ve yatıran arkadaşlar varsa kaçpara yatırdılar bilgi rica ediyorum saygılarımla

Etiketler

Ynt: l200 4x4 taşıt vergisi

sayın cincin verdiğin bilgi için çok tşkler. sigortacımdan alacağım beyan ile mtv ödemek için vergidairesine gideceğim.İnşallah sorun çıkarmazlar. tşk ler

Rica ederim, umarim sorun cikmaz. Iyi aksamlar dilerim

arkadaşla çok ilginç ama l200 ler kamyonet geçtiği için vergi dairesi kasko bedelini kabul etmiyor . mtv indirim yapabilmeleri için hususi olması lazımmış...

Merhaba, benim aracım hususi olarak kayıtlı ruhsatta. Eğer ruhsat şirket adına kayıtlı ise durum değişiyor olabilir. Şirketinizin muhasebecisinin bu konuları biliyor olması lazım gibi geliyor bana

benim aracım 4*4 l200 intense 2009 .
ruhsatta intense yazmıyor diye indirime tabi tutmadılar.
aracın uygunluk belgesindede yazmıyor.
ozaman yazmadığı seklıyle degerlendirin diyorum.oyle bir model yok diyorlar.

Selamlar..2007 model aracım için geçen sene bu uygulamadan faydalandım..ruhsatta yazmasa da modeli elinizde fatura varsa orada yazılıdır..götürün kabul etmeliler..bende de aynı şekilde yazılı değildi ruhsatta fakat fatura ibrazı ile yapıldı..rastgele

ben bugün pes dedim ve indirim almadan ödedim gerekçe aracın ruhsatında aracın cinsi bölümünde kamyonet yazdığı için indirime girmiyormuş ne yazsaydık hususi arç dersek olurmuş ozamanda kasko yani sigortada sorun çıkıyor çünki bu araç kamyonet diye geçiyor yani sonuç sıfır oldu

sana yanlış söylemişler.bence hakkını ara.doğru kamyonetlere vermiyorlar ama bizimki 4*4 arazi taşıtı statüsünde.

cinsi kamyonet olması birşeyi değiştirmez bizdede aynısı yazıyor.ancak önemli olan bir noktada, kullanım amacı kısmında hususi yazması ticari yazmaması.

işin için kullanmak amacı ile şirket veya işyeri üzerine kayıt ettirdiysen mutlaka ticari yazıyordur ona indirim yapmıyorlar.Bu durumda alman gereken belgeler oluyor busene sonuna kadar.bunlar k belgesi,src belgesi ve psikoteknik belgesi.

ticaret için şirket veya iş yeri üzerine kayıtlı değilse aracın vede orada ticari yazıyor ise ruhsatını değiştirmen yeterli olacaktır.Oda 70-80 tl civarında mal olur sana.

kamyonet olarak geçmesi daha iyi değilmi. kamyonetlerin vergisi az oluyor. bizde bir ara l200 düşündük bu sitedeki arkadaşlara sorunca arazi taşıtı olarak geçiyor dediler. ve 2500 motor olduğu için vergileri çok, demekki bazılarıda kamyonet olarak geçiyor.

araç 4*4 ise mutlaka arazi taşıtı yazmalıdır ruhsatta.

ama yanlışlıkla 4*4 yerine kamyonet yazarsa daha az vergi öder .ama ileriki dönemlerde anlaşılırsa devlet faizi ile alır o vergiyi senden .

Selamlar
Bizim araçlara nasıl işlerine geliyorsa öyle davranıyorlar..vergi almada arazi statüsünde ama muayene ve hız limitleri konusunda kamyonet statüsüne sokuyorlar..arazi araçlarının muayeneleri 2 senede bire çıktı,biz hala kamyonet sınıfında ve her sene muayene..
Ayrıca ruhsatları işleyen memurlar hiçmi bakmazlar evraklara..4x4 bir araç ise neden yazmazlar ruhsatlara..sonra her sene vergi öderken uğraş dur..

Bugün kasko muafiyetini geçen seneki gibi uygulattım..sigortacınıza belgeyi doldururken vergi numarasının ve acente no sunu yazdırmayı unutmayınız..

nitroces' Alıntı:
araç 4*4 ise mutlaka arazi taşıtı yazmalıdır ruhsatta.

ama yanlışlıkla 4*4 yerine kamyonet yazarsa daha az vergi öder .ama ileriki dönemlerde anlaşılırsa devlet faizi ile alır o vergiyi senden .
Yalın bey benim ruhsata baktıysanız arazi taşıtı yazmıyor. sadece 4x4, hususi ve kamyonet yazıyor. Banada Vergi dairesinde önce kamyonetler tabi değil dediler ama 4x4 olduğu için ikna oldular, fazlada zorluk çıkartmadılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR