l200 4x4 taşıt vergisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceritiplik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,717
Ynt: l200 4x4 taşıt vergisi

ceritiplik' Alıntı:
ben bugün pes dedim ve indirim almadan ödedim gerekçe aracın ruhsatında aracın cinsi bölümünde kamyonet yazdığı için indirime girmiyormuş ne yazsaydık hususi arç dersek olurmuş ozamanda kasko yani sigortada sorun çıkıyor çünki bu araç kamyonet diye geçiyor yani sonuç sıfır oldu

Dostum geç okudum yazını. İşi şöyle takip ediyorsun. Kaskonu yapan firmaya git. onlarda bir form var.(Kasko bildirimi diye)(onlar bilirler) Aracının kasko değerini içeren bir belge. bunu doldurup vergi dairesine gidiyorsun.

Örnegin : aracının kasko değeri 30.000 tl nin %5 ni alıyorsun. Bu da 1500 diyelim. senin aracın eğer bir alt gruba giriyorsa o rakamı oduyorsun. Yani normalde bizim aracların vergisi 2600 tl dir. biliyorsunuzdur. benim kasko değerimin %5 i 2300 tl ye tekabul ediyorsa alt gruptan faydalanırsınız. Biraz karışık anlatmış olabilirim.

Kendime kızdım sana tum acıklamalı siteyi gönderdim tıkla http://www.alomaliye.com/aralik_05/mtv_gen_teb_26.htm

Yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Bunu 6. ayda tekrar yapacaksın unutma

Hoşcakal

Etiketler

lokosit' Alıntı:
Kötüadam 6. ayda tekrar etmeye gerek yok. Başvurduğunuzda 1 yıllık hesaplıyorlar.
Olabilir dostum. Geçen sene ben 6. ayda yaptığımdan karıştırmış olabilirim. Kontrol ettim şimdi aynen dediğin gibi. afedersiniz. Adım orhan bu arada.

slm
Benım arac 2007 l200 4x4 (İNTENSE RUHSATDA YAZILMIYOR )

Ruhsat da yazan bu arkadaslar normal de 980TL cıvarında cıkıyor 6 aylık vergısı fakat kasko degeri üzerinden her hangi bir muhasebeciye (KASKO DEĞERİ BİLDİRİM FORMU)düzenlettirdiğinizde bu oran 692 tl ye düşüyor yani şu anda ben 692tl ödüyorum 6 aylık.Yanlız size tavsiyem her altı ayda bır bu hormu doldurtup vergı dairesine öyle gidin inanın az bı fark değil.Keriz gibi milyarlar ödeyenlere burdan duyrulur.(KASKO DEĞERİ BİLDİRİM FORMUNU BAĞLI BULUNDUĞUNUZ VERGİ İDARESİNDEN ALIP HERHANGİ BİR SERBEST BUHASEBECİ YADA MALİ MÜŞAVİRE DOLTURTUP VERGİ DAİRESİNE VERİYORUZ)Bunu ihmal etmeyın arkadaşlar bakın öyleki geçensene araç 3 yaşına girmediği için normalde 1380 tl edemem gerektığı halde bu form sayesınde yasa sayesınde 968 tl ödedim gerisini siz düşünün fark ortada.Saygılar (Bedava akıl veriyoruz yapmayan kerizdir ona göre)

4X2 ARAÇLAR İÇİNDE BAHSETTİĞİNİZ VERGİ İNDİRİMİNDEN YARARLANMAK MÜMKÜNMÜ?TEŞEKKÜRLER

7 ocak 2005 tarihli resmi gazete der ki: http://www.resmi-gazete.org/tarih/20050107-3.htm
14/12/2004 tarihli ve 2004/8327 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı(3) gereğince; 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesindeki ( I ) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için, yıllar itibarıyla uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarları, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 5’ ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacaktır.

Yanlış anlaşılma olmasın, eğer aracınızın vergilerini otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için belirlenmiş tarife üzerinden ödüyorsanız vergi indiriminden faydalanabilirsiniz. Vergi indirimi sadece bu araçlar için geçerli. Bunun dışındaki araç tipleri (Motosiklet, minibüs, panelvan ve karavan, otobüs, kamyon, kamyonet ve çekici) kapsam dışında. Örneğin kamyonet vergisi ödüyorsanız zaten otomobil için belirlenen vergiden çok daha aşağıda vergilendiriliyor olmalısınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR