L 200 Magnum için VİNÇ yardımı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan magnum06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,586
Ynt: L 200 Magnum için VİNÇ yardımı...

Mustafa bey cennette yaşıyorsunuz herhalde neresiymiş o manzara nedir allah aşkına insan uçuyormuş gibi oluyor bi sefer bizim burada yaşamıştım o manzarayı bidahada görmedim zaten

Bu arada aracınızda güzelmiş allah kaza bela vermesin cümlemize tabiki

Etiketler

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11465.msg828657#msg828657

Mustafa Bey link deki vinç takılı araç Cihat Bey in aracı örnek olarak buraya atıyorum aynı şekilde Turgay arkadaşımızda bu şekilde tamponun içine gizledi vincini illa bilen birileri takar diye bir şey yok bulunduğunuz yerdeki ustalara resimdeki örnekleri göstererek bu işlemi yaptırabilirsiniz tamponu söktükden sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir ama benim tavsiyem sentetik halatlı bir vinç taktırmanız çelik halatlar cok kısa sürede dolaşıyor ve tamponun içinden müdahale şansı neredeyse hiç olmuyor bu arada attığınız resim neresi Allah aşkına ben photo shop sandım inanın :eek:

İlginize ayrı ayrı teşekkür ederim. Burak Bey linkteki resimlere baktım tam benim istediğim gibi olmuş. Tabii benim aynı ebatlardaki vinçi bulmam gerekiyor. Cihat Bey ve Turgay beyin taktığı vinçlerin özelliklerini öğrenebilirsem benim için çok iyi olur.
Resimler Benim yaylamın resimleri. HUSER YAYLASI. Rize'de Ayder'in tam tepesinde diyebilirim. Üçüncü resimdeki aracın sağında görünen zirve KAÇKAR DAĞI nın zirvesi. Aracın bulunduğu yükseklikte 2450m. Bulutlar bu deniz manzarasıyla bizi çok sık buluşturuyor.

Mustafa Bey merhaba, ben aracımı ilfer oto'ya yaptırmıştım, eski kasalarda bu oldukça kolay işlem. Şasi üzerine yerleştireceğiniz bir tabla ile bu işlemi kolayca yapmak mümkün, o bölgede vinç için yeterince boş alan mevcut. Bu hafta aracı kapsamlı bir bakıma sokuyoruz. tamponu söktüğümüzde vincin yerleştirildiği tablanın bir iki kare resmini çekebilirsem size iletirim.

Evet Cihat Bey tamponu sökük vaziyette bir kaç resim atarsanız merak eden diğer arkadaşlarda fikir sahibi olmuş olurlar nede olsa bakmak la görmek faklı şeyler

Merhaba Cihat Bey, resimleri gönderebilirseniz çok memnun kalırım. İlginize çok teşekkürler.

Cihat Bey aslında ben kendim de bu sökme takma işlerine meraklıyım. Dediğiniz gibi tamponu bi söksem belki de işi kendim yapmaya da kalkabilirim ama şimdi hiç zamanım yok. Yaz olsa belki uğraşabilirdim. Eğer dediğiniz gibi 12000 lik vinç sığarsa ben ondan takmayı düşünüyorum.

Mustafa Bey bence ilk etap da kendiniz sökmeye kalkmayın derim çok da kolay sayılmaz bir sürü civatası var(farların altında bile ) bazılarına ulaşmak bile zor oluyor ilk önce görürsünüz sonra kendiniz yaparsınız

Haklısınız Burak Bey. Öncelikle iyice keşfedip ondan sonra deneyebilirim. Gerçi daha öncede dediğim gibi yaza kadar vaktim yok zaten. Bu arada kararı verebilirsem ustaya da taktırabilirim.

Mustafa Bey, söz verdim ama L200 vinç montajı ile ilgili resimleri maalesef çekemedim ama internette araştırıp Pajero II'ye vinç montajının nasıl yapıldığına dair kaynaklara eriştim. Birebir aynı şasi üzerine oturmuş araçlar olduklarından vinç montajında da bir farklılık yer almıyor. Bu nedenle en azından fikir verir umuduyla resimleri ekliyorum. Umarım biraz olsun affetirebilirim kendimi

winch1.jpg

winch2.jpg

winch3.jpg

winch4.jpg

winch5.jpg

Cihat Bey rica ederim affetmek ne demek. ben özür diliyorum başınızı ağrıttığım için. Benim için araştırma yapmışsınız daha ne olsun Emeğiniz için çok teşekkür ederim. En kısa sürede fotoğrafları baskıya verip ustayla irtibat kuracağım. Tekrar çok teşekkür ederim...

Rica ederim... Tablanın yüksekliğinin tampona göre ayarlanması gerekiyor tabii, ona dikkat etmek lazım. Ama temiz bir iş olsun başım ağrımasın diyorsanız istanbul'a yolunuz düştüğünde İlfer Oto'dan İlyas Usta'ya uğrayın o montajı bir günde hallediyor

Keşke gelebilsem hiç uğraşmadan bu işi hallederdik. Yakın zamanda böyle bir imkanım yok. Herşey için teşekkürler...

aracın 2 ton olduğunu varsayarsak, ne kuvvette bir vinç işimizi görür?
tavsiye edeceğiniz fiatı uygun marka-model varmı?
en önemlisi ruhsata işletmek, proje masrafı muayene sıkıntısı nedir( tampon içine yerleştirilirse)?

Benim kullandığım Tabor 9K 4080 kg tek halat ile kabin ve vinç ruhsata işletme 600 lira civarı yanılmıyorsam aracınızın 1800 kg olduğunu var sayarsak vinç bunun en az iki katı olması lazımki işinizi görsün

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR