Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,481
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Rusya'da Marketler ve Market Zincirleri.

Güneye doğru yol alırken yollar çok geniş, düzgün ve çevresi de bakımlı. Zaman zaman Avrupa'da yaygın olan Media-Markt, Metro gibi firmaların ilanlarına da rastlıyoruz. Demek ki Rusya da da var.

SAM_4416.jpg

SAM_4417.jpg

SAM_4418.jpg

Etiketler

Önümüzde büyük bir market alanı görünce, bir bakalım dedik. Saat 14 civarında OKEЍ ve birçok marketin bulunduğu bir alışveriş yerinin otoparkına geldik. [GPS170]. Burası konaklamak için de uygun bir yer. Burası 7 gün 24 saat açık ve şehir merkezine 15km mesafede. Yakınından otobüsler geçiyor. İskandinav ülkelerindaki marketler hemen aklımıza geldi. Akşam 6'da kapanıyor, Cumartesi yarım gün pazar ise kapalı. Burada hayat 24 saat sürüyor. Marketlerde epey bir miktar alışveriş yaptık. Fiyatlar oldukça uygun. Rusların damak zevki de bizlere uygun, örnek olarak turşuları bizim gibi. Karpuz aldık bizim eski karpuzlar gibi iri çekirdekli ve çok tatlıydı. Alışveriş sonunda marketten çıkarken, kasada bazı şeyler dikkatimizi çekti. Bizim önümüzdeki kırtasiye A4 poşeti almıştı. Hani şu içine kağıdı koyup klasöre takılan saydam poşetlerden. Kasiyer kapalı pakedi açtı, içindeki poşetleri tek tek saydı öyle işlem yaptı. Sıra bize geldi ödemeyi yapıyoruz verdiğim 1000 rubleyi gerçek mi sahte mi diye anlamak için ışığa tuttu, kırıştırıp buruşturdu öyle aldı. Sanırım güvensizlik ve sahtecilik çok fazla. Benzer şekilde, benzincide bile pompalar içeride para ödenince çalışacak şekildeydi.

SAM_4421.jpg

SAM_4423.jpg

SAM_4430.jpg

SAM_4432.jpg

SAM_4437.jpg

Market otoparkında yemeğimizi yedik. Burası havaalanına çok yakın. Üzerimizden sürekli uçaklar geçiyor. Geçen uçakların birçoğu da artık unutmaya başladığımız pervaneli uçaklardan. Yemeğimizi yerken uçakları izliyoruz.

Rotamız.

Buraya kadar Nermin'in telefonundaki navigasyonla idare ettik. Temel iyi iş çıkardı. Zeynepten burada sadece koordinat bilgisi alabiliyoruz haritamız yok. St-Petersburg'a girdik gezdik ve şimdi de Litvanya Kaunas hedeflenmiş olarak bizi götürüyor. Ancak eski bir, pda'lı telefon olduğundan zaman zaman hızı yetmeyip kilitlendiği de oluyor. Neyse ki olmadık zamanlarda yapmadı. Şimdilik idare edeceğiz ama artık yeni bir navigasyon almalıyız. Rotamız Gatchina, Luga, Pskov ve sonrasında Letonya'ya gireceğiz. Letonya sonrasında gelirken kullandığımız bir benzeriyle ama farklı şeyler yaparak ve farklı güzergahlara girerek ilerleyeceğiz.

Clipboard01.jpg

Clipboard04.jpg

Ferhat bey coooook cok teşekkürler kardeşim bu gecemizide bir heves bir umutla gecirmemizi sağladınız her şey ama her şey gönlünüzce olsun Tunay,Tugay...

Sevgili Tunay&Tugay, bizler de birgün sizlerin de oralara gidebilmenizi dileriz. :smiley:
Sonuçta çok zor bir şey de olmadığını göstermeye çalışıyoruz.

Selamlar
Nermin&Ferhat

Markette elinde tuttuğun tuhaf biçimli şey neydi Ferhat.

Screenshot_1.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Markette elinde tuttuğun tuhaf biçimli şey neydi Ferhat.
Ben de onları görünce bu ne ya böyle demiştim. ;D
Kabarmış kek gibi görülse de bu bir bitkinin meyvesi. Bir çeşit kabak olsa gerek.
Satın alıp bakmadık ama. :-\

SAM_4437a.jpg

fsirin' Alıntı:
Çok dikkat etmedim ama Rusya'nın saat dilimi için 1 saat eklememiz gerekiyor.

*St petersburg'un da içinde bulunduğu dilim: +3

*Tekne gezisi, gece de olsa, kent hakkında epeyce bir bilgi, gözlem sağlamış olmalıdır. :-\

*İkinizin de olduğu fotoğraflarda, üçayakla mı çekim yapıyorsunuz?

fsirin' Alıntı:
St. Petersbug'u sadece son derece kısıtlı bir zamanda küçük bir bölgesini gezdik ama geniş bir vakit ayrılarak ziyaret edilmesi gereken bir şehir. :smiley:

Çok ilgi çeken bir kent olduğunu herkes söylüyordu, sizin gibi... ;)

fsirin' Alıntı:
Bülent, balık reyonunda da ilginç şeyler vardı. :smiley:

Balığa dayanamayıp almış olmalısınız... ;D

Güzel fotoğraflar ve her türden bilgi ve de emeğiniz için teşekkür. :smiley:

Bilgisayarımın değişimi nedeniyle, son eklediklerini geç gördüm. ::smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
*St petersburg'un da içinde bulunduğu dilim: +3
Türkiye +2'de olduğuna göre doğru bulmuşuz. :smiley:
gezmen' Alıntı:
*Tekne gezisi, gece de olsa, kent hakkında epeyce bir bilgi, gözlem sağlamış olmalıdır. :-\
1.5 saat kanalların arasında dolaştırdılar. Zaman zaman önemli yerlerin yanında durup beklediler birşeyler anlattılar ama Rusça olunca hiç bir şey anlamadık. Ama gece kanallardan şehrim mimarisini izlemek, binaların arasından tekneyle gezmek ilginç ve güzeldi.
gezmen' Alıntı:
*İkinizin de olduğu fotoğraflarda, üçayakla mı çekim yapıyorsunuz?
Yanımda taşıdığım minik bir üçayak var. Gece fotoğraflarında ve birlikte olduğumuz fotoğraflarda genellikle onu kullandım. Küçük bir üçayak olduğundan, fotoğraflar hep yerden oluyor. Bazen yüksek bir yere yerleştirebilirsem, açıyı düzeltebiliyoruz. :smiley:
Bazen fotoğraf birleştirme olarak da birlikte olduğumuz fotoğraflar olabiliyor. Fotoğraf adında "stitch" diye bir ifade yer alıyor. Birleştirilerek yaptığım fotoğraflarda doğal olarak fotoğrafın zıt köşelerinde yer alıyoruz. Hazırlamak biraz daha çaba ve dikkat gerektiriyor. ::smiley:
gezmen' Alıntı:
Çok ilgi çeken bir kent olduğunu herkes söylüyordu, sizin gibi... ;)
Sizlerin de özellikle tavsiye etmeniz sonucu da programa almış olduk. İyi ki de almışız çok güzel bir şehirmiş. Şehirde sadece akşam ve yarım günlük keşif gezisi yapabilmiş olduk ama bence burada en az 3 gün geçirmek lazım. Bildiğim kadarıyla kamp yeri de yok. Fazla trafik olmayan otoparklarda kalmak uygun olabilir. :-\
gezmen' Alıntı:
Balığa dayanamayıp almış olmalısınız... ;D
Balık aldık ama tuhaf veya ilginç görülenlerden değil. Parça somon balığı vardı, bir paket ondan aldık. ;D
gezmen' Alıntı:
Bilgisayarımın değişimi nedeniyle, son eklediklerini geç gördüm. ::smiley:
Yeni bilgisayarınızı güle güle kullanın. :smiley:

Yaa Ferhat, yazdıklarını, eklediğn fotoğrafları seyredip seyredip geçiyorum. Arada, burada olduğumu Ferhata belirtmem gerekir, onun için bişeyler yazayım diye düşündüm.

Kolay kolay gidip göremiyeceğimiz yerleri belgesel tadında bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

Seyire devam.... ;D

Teşekkürler Hakan. :smiley:

Kimse bir şey yazmazsa sanki beğenilmemiş, kötü olmuş gibi bir his oluşuyor. ::smiley:

Saat 17'de market yerinden ayrıldık. Biraz yol alacağız. Yine yağış başladı. Yollarda yine yoğunluk var. Şehirden çıkalı çok olmasına rağmen, zaman zaman trafik kilitleniyor ve adım adım ilerliyoruz. Bazen de hızlanıyoruz.

SAM_4456.jpg

SAM_4459.jpg

SAM_4465.jpg

SAM_4480.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR