Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,481

Etiketler
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

fsirin' Alıntı:
En yakın Lukoil benzinciden mazot almak için durduk. Mazot fiyatı 26.85 Ruble. Yani mazot 0.65€ veya bizim paramızla 1.66TL ediyor. Burada mazottan bayağı kardayız.

Sizin depo da küçük olmalı sanıyorum; bizimki 55 lt de... Depo, büyük/büyütülmüş olmalı ki, Rusya'dan çıkışta doldurup çıkılmalı, hatta tencere, tavalara ve de soğan kabuklarına bile :D ;D; bize göre epeyce ucuz da... ;)

fsirin' Alıntı:
Yolların kenarlarında hep köylüler mantar ve çilek meyveleri satıyorlar. Çeşit çeşitler renkli görünüyorlar ama mantarlara pek güvenemediğimiz için durmadık.

Ben olsaydım, onlarda gözüm kalırdı... ;)

Geziniz toplamında, ne denli çok gökkuşağı görüntülemişsiniz. Fotoğraflara bakarken, bir kez daha aklıma geldi, yazayım dedim. :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Sizin depo da küçük olmalı sanıyorum; bizimki 55 lt de... Depo, büyük/büyütülmüş olmalı ki, Rusya'dan çıkışta doldurup çıkılmalı, hatta tencere, tavalara ve de soğan kabuklarına bile :D ;D; bize göre epeyce ucuz da... ;)
Evet Cavid Hocam, bunun bir yolunu bulmak lazım. ;D Bizimkinin deposu fabrika verisine göre 65lt ama bugüne kadar en fazla 57lt almışım. Onda da ışık yanıyordu. Genelde uzun gezilerde yarı deponun altına indiğinde almak için bakınmaya başlıyorum. :smiley:
Rusya'da iki defa mazot almışım her ikisi de 38'er litre olmuş. Mazot aldıkça, araçtaki küçük bir kağıda hep aldığım kilometreyi depo seviyesini ve kaç litre aldığımı yazıyorum. ;D

gezmen' Alıntı:
Geziniz toplamında, ne denli çok gökkuşağı görüntülemişsiniz. Fotoğraflara bakarken, bir kez daha aklıma geldi, yazayım dedim. :smiley:
Kuzey bölgelerde güneş daha alçaklarda olduğu için, yağmur yağarken güneş varsa, hemen gökkuşağı oluşuyor. :smiley:
Ülkemizde ise ancak sabah veya akşam saatlerinde ya da kışın gökkuşağı olabiliyor. ::smiley:

St-Petersburg'da kaldığımız yerden devam edelim. :smiley:

St-Petersburg'un Merkezine Geldik

St-Petersburg merkezine vardık. Saray meydanı (Palace Square) yakınlarında bir park yeri görünce hemen parkettik. [GPS150]. Küheylan'ın ufak bir araç olması, burada avantajlı oldu ve cadde üzerinde parketmiş olduk. Dikey parkedildiği için biraz daha uzun olsaydı başka yer arayacaktık. Buradan saray civarındaki binaları gördük. Binalar son derece görkemli. Mimarisi çok güzel göze batan kötü bir yapıya rastlamadık dersek yalan olmaz. Üstelik St-Petersburg'un her köşesinden karşımıza ilginç yapılar çıkıyor. Binaların yağmur giderleri bile oldukça farklı.

SAM_3899.jpg

SAM_3902.jpg

Gece saray meydanı ve çevresinde dolaştık.Meydanda saksafon ve gitar çalan gençler vardı. Sokak ve caddelerde gece çılgın gençler otomobil ve motosikletleriyle hız yapıyorlar. Çılgın ve hızlı bir şehirdeyiz. Sokaklarda sık sık limuzinlere de rastlıyoruz. Gece Saray Meydanı, Alexander Sütunu , Hermitage Müzesi yani Kışlık Saray yanı sıra St-İsaac katedrali çevresini de gezdik. Gece tarihi eserler aydınlatılmış, bir ara çok sayıda fenerin de salındığını gördük. Herhalde bir kutlama var.

SAM_3904_stitch.jpg

SAM_3910.jpg

SAM_3920_stitch.jpg

SAM_3927.jpg

Ekli dosyalar

• SAM_3920_stitch.zip
    3.7 MB · Görüntüleme: 83

Nehir kenarında.alacakaranlıkta biraz akşam fotoğrafı çektik. Karşı kıyıda Peter ve Paul kalesi görülüyor.

SAM_3971.jpg

SAM_3973.jpg

SAM_3979.jpg

Admiralty binasının arka kapısı. [GPS151] Bilgi olarak ilave edelim tekne turu yapan tekneler bu binanın hemen önünden kalkıyor.

SAM_3977.jpg

SAM_3981.jpg

SAM_3982.jpg

Gece Kanal Turu
Nehir kenarına gelince nehir turu atan tekneler gördük. İki bayan tekne turu diye bağırıyordu. Biletimizi aldık tur saatine kadar Küheylan'a dönüp birşeyler atıştırdık. Teknemiz 21:30'da hareket etti. Tekne hareket edene kadar, 5-6 defa bilet kontrolü yaptılar. Her gelen görevli biletlere bakıyor. Kişi başı 400RUR karşılığında bir saat tur atmış olduk. Tekne kanallar arasında bize güzel bir gezi yaptırdı. St-Petersburg venedik gibi her bir yanı kanallarla çevrili bir şehir. Teknede iki Türk öğrenci de vardı. Tekne turu esnasında gösterdikleri binalar hakkında açıklama da yapıyorlardı ama “Rusça”. Turumuz gece 23:30'a kadar sürdü Bu arada verdiğim saatlerin Türkiye saatiyle olduğunu anımsatalım. Zaten Türkiye ile de aynı boylamda, Adapazarı, Sapanca hizasındayız. Burası aynı zamanda gezimizin en doğu noktası. Çok dikkat etmedim ama Rusya'nın saat dilimi için 1 saat eklememiz gerekiyor. Yani burada saat 00:30.

SAM_4010.jpg

SAM_4014.jpg

SAM_4015.jpg

SAM_4109.jpg

SAM_4125.jpg

Tekne turunda kanallarda gezerken birçok yapıyı görme fırsatımız oldu. Teknemiz köprü altlarından adeta sıyırarak geçiyor.

SAM_4173.jpg

SAM_4184.jpg

SAM_4216.jpg

SAM_4219.jpg

Tekne turu sonrası yine biraz dolaştık. Gece yollar sakinleşince, caddeler çılgınca hız yapan motosiklet ve otomobillere kaldı.

SAM_4227_stitchs.jpg

SAM_4230.jpg

SAM_4231.jpg

Ekli dosyalar

• SAM_4227_stitch.zip
    880 KB · Görüntüleme: 82

Parkettiğimiz Yerde Geceledik.
Çok geç olmadan Küheylan'a dönüp yattık. Meğerse St-Peterburg 24 saat yaşayan bir şehirmiş ne bilelim. Sabaha kadar otobüsler, troleybüsler, çöp arabaları ne varsa bulunduğumuz sokaktan geçtiler. Doğru düzgün uyuyamadım Küheylanın küçük olması sayesinde, burayı bulmuştuk ama daha sakin bir yer bulsaymışız daha iyi olacakmış. Merkezde olmanın dezavantajı da bu olsa gerek.
Bu sefer de sabah St-Petersburg'da uyanmış olduk. Bugün gezimizin 34. günü. İlk olarak saray meydanında Turizm danışmaya uğrayıp şehirde gezilebilecek yerlerin listesinin olduğu bir broşür ve harita aldık. Saray meydanından soğan kafalı bir yapı görülüyor, dün akşam da görmüştük. Orası “Our Sauviour on the blood” adlı kiliseymiş. Kısaca “Kanlı Kilise” diyebiliriz. Saray meydanının ortasında Alexander Sütunu adında bir anıt var. Herhalde İskender Anıtı demek lazım. İskender Anıtı 1812 savaşının anıtı olarak yapılmış. Verdikleri dokümanda belirtilmemiş ama herhalde Osmanlı-Rus savaşı için olsa gerek. Benim pek bildiğim bir konu değil.

SAM_3960.jpg

SAM_4242.jpg

Merkezdeki Birkaç Yeri Gezdik.
Gezi yazısında, bu noktadan sonra gereksiz anlatım tekrardan kaçınmak için, St-Petersburg içinde eser bazında fotoğraf yayınlayacağız. Yani gece ve gündüz fotoğrafları aynı objenin konusunda yer alacaktır. Önce saray meydanının ortasındaki Alexander Sütunu. [GPS152].

SAM_3961.jpg

SAM_4246.jpg

Saray meydanı ve Kışlık Sarayı zaten ilk gezdiğimiz alan oldu. Kışlık saraya girmedik. Dışarıdan baktık. Burası Hermitage Müzesi olarak da anılıyormuş. Girişi 400RUR imiş. [GPS153] . www.hermitagemuseum.org

SAM_3956.jpg

SAM_3958_stitch.jpg

SAM_3967.jpg

SAM_3969.jpg

fsirin' Alıntı:
Tekne turunda kanallarda gezerken birçok yapıyı görme fırsatımız oldu. Teknemiz köprü altlarından adeta sıyırarak geçiyor.

San Petersburg özel bir geziyi hakediyor galiba.

Köprüler bana Alkmaar, Hollanda'yı hatırlattı. Teknenin içine yatmadan geçemiyorduk çoğu köprüyü

P1251_19-08-11.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR