Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,554
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

bartek' Alıntı:
Yolbul alırken benim tavsiyelerim :
1- Türkiye içerisinde Basarsoft haritası kullanan
2- Açık kodlu veya ücretsiz yurtdışı haritaları bulunabilen
3- Rota hazırlama programı olan
Garmin'in en ucuz versiyonunu kullanıyorum. Modeli Nüvi 205 . İlk iki şartı sağlıyor ama 3.yü sağlamıyor.
Rota hazırlama derken önceden elde ettiğiniz parkurun koordinatlarını rota haline getirip saklıyorsunuz. Bir yere ulaşınca otomatik olarak diğer koordinata odaklanıyor.
Yolbulucu yanında genel de olsa mutlaka haritaya gerek oluyor, arıza olabilir, yanlış hesap yapabilir, alternatif yol seçilebilir.

Bir kullanıcı deneyimi geldi; teşekkürler. :smiley:

Cavid Sezen

Etiketler

Cavit abi:Bir navigasyon cihazını diğerlerine göre üstün kılan haritalardan ziyade İçn kategorisinin zenginliğidir.Yani sizin olduğunuz yere en yakın kamp alanı,benzin istasyonu,alışveriş merkezi vb bilgilerin çok zengin olmasıdır.Yoksa harita bilgileri hemen hemen her cihazda aşağı yukarı belli standartta var.Bu konuda Tom tom navigasyon cihazını tavsiye ederim.

mustafayetim' Alıntı:
Cavit abi:Bir navigasyon cihazını diğerlerine göre üstün kılan haritalardan ziyade İçn kategorisinin zenginliğidir.Yani sizin olduğunuz yere en yakın kamp alanı,benzin istasyonu,alışveriş merkezi vb bilgilerin çok zengin olmasıdır.Yoksa harita bilgileri hemen gemen her cihazda aşağı yukarı belli standartta var.Bu konuda Tom tom navigasyon cihazını tavsiye ederim.

Bir deneyim ve bilgi aktarımı daha; teşekkürler. :smiley:

Cavid Sezen

Cavid Hocam, bu yolbul sistemleri tek çözümlü bir sorun değil. Bu konuda bir çok yazılım mevcut. Bunlar Tomtom, Garmin Nuvi, İgo, Route66, Mio ve şu ana kadar bilmediğim duymadığım niceleri vardır. :-\
Bu yazılımların herbirinin birbirine göre artı ve eksileri de vardır. Benim kullandığım yazılım IGO. Telefunken GPS250 cihazı üzerinde çalışıyor. :smiley:

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyorki dört sene önce aldığım Tom Tom cihazı bu seneki gezimizde arabanın torpidosundan dışarı çıkmadı.İphone telefonuma yüklediğim Tom Tom Europe yazılımı ile eski cihazımın papucu dama atıldı desem yalan olmaz.Yeni yüklediğim Tom Tom yazılımı eski cihaz versiyonuna göre çok gelişmiş idi.Böylece iki cihaz taşımaktan kurtulmuş oldum.

Mustafa Bey'in dediği gibi teknoloji sürekli ilerliyor. Günümüzde artık ceplerde taşınan bilgisayarlar (telefon diyemeyeceğim) navigasyon yazılımıyla navigasyon yerine geçiyor. Android makinalarda da bu yapılıyor.

Haydi nostalji yapalım. ::smiley:
Doksanlı yıllarda GPS II cihazım vardı. Ne çok işime yaramıştı. 2005-2006 yıllarına kadar da kullandım. Araçta halen koltuğu duruyor. :-\ Tabiki koltuğuna şimdi ancak gözlük koyabiliyorum. ;)
Ekli dosyayı görüntüle 2006

Yakumo.JPG

Ekli dosyalar

• GPSII.jpg
    GPSII.jpg
    25.9 KB · Görüntüleme: 553

Ferhat, senin yolbulların kronolojik tarihi güzel olmuş.... ;) :smiley:

Cavid Sezen

BÖLÜM-15 : RUSYA

8525. kilometre ve yolculuğumuzun 33. gününde dönüş rotasındayız Rusya'ya giriyoruz. Finlandiya'dan çıkış işlemini 20 dakikada halletmiştik. Burada araçtan inip evrakları onaylatmak için memurların yanına gidiliyor. Gümrük kapısında pek bir kalabalık yok. Rusyaya giriş işlemi ve gümrük kontrolü sıra beklemememize hemen işlemlere başlamamıza rağmen, 45 dakika sürdü. Gümrükteki döviz deklerasyon miktarı 10.000$'mış zaten yanımızda o kadar para yok. Pasaport kontrolündeki şişman bayan biz dahil herkese bağırıyordu. Pasaport kontrolünü arka arkaya çok sayıda memur yaptı. O kadar incelediler ki gerçek mi sahte mi diye incelerken neredeyse pasaportu yırtacaklardı. Gümrük kısmında bana doldurmam için bir form verdiler tamamen Rusça. Ben bir şey anlamadığımı söyledim sonra bir yerlerden İngilizcesini buldular. Bir de pasaportla birlikte ayrılma formu doldurtuyorlar. Pasaport, Ruhsat herşeyi kullandık. Neyse sonunda Rusya'ya giriş yaptık. Farların burada da açık olması zorunlu.

SAM_3803.jpg

SAM_3806.jpg

Clipboard02.jpg

Rusya'nın para birimi Ruble. Hemen gümrük çıkışında para bozdurduk. 1€ karşılığında 41.40 Ruble veriyorlar. 100€ bozdurduk 4140RUR (Ruble) aldık. 1TL=16RUR gibi yapıyor.

SAM_3812.jpg

SAM_3814.jpg

En yakın Lukoil benzinciden mazot almak için durduk. Mazot fiyatı 26.85 Ruble. Burada 92 oktan benzin de var ve 25.80RUR, 95 oktan ise 28,30 Rubleden satılıyor.. Yani mazot 0.65€ veya bizim paramızla 1.66TL ediyor. Burada mazottan bayağı kardayız. Pompacı burada da yok, pompayı depoya takıyorsun ama mazot akmıyor. İstasyondaki görevliye pompayı açmasını söylemeniz gerekiyor. O da kaç paralık alacağınızı soruyor parayı peşin alıyor ve o rakama gelince otomatik kesiliyor. Ben dolduracağımı söyledim o zaman açtı. Herhalde müşteriye güvenmezse açmıyor. Benzincinin marketinden 62 Rubleye bir Rusya haritası da aldık. Benzincide durmuşken, bir de yemek molası verdik. [GPS147].

SAM_3809.jpg

Yollar bazen güzel, bazense yamalı, çukurlu ve kamyon trafiği çok fazla. Finlandiya'dan sonra bayağı farklı geldi. Yolumuzun üzerinde yol yapım çalışmalarına da rastladık.

SAM_3807.jpg

SAM_3816.jpg

SAM_3829.jpg

SAM_3848.jpg

Hava güzelleşti. Yolların kenarlarında hep köylüler mantar ve çilek meyveleri satıyorlar. Çeşit çeşitler renkli görünüyorlar ama mantarlara pek güvenemediğimiz için durmadık.
Trafikte çok sayıda eski aracın yanı sıra lüks araçlarda var ama pek kurallara uyulmuyor, tehlikeli ve dikkatsiz araç kullanıyorlar.
St-Petersburg merkezine girerken bizi gökkuşağı ile karşıladılar. Ruslar bizi karşılamak için hiçbir masraftan kaçınmamışlar. ;)

SAM_3863.jpg

SAM_3866.jpg

SAM_3869.jpg

SAM_3873.jpg

Bol'shoy Prospect caddesinde giderken. Köşedeki güzel yapı. [GPS148] Yapının arkasında görülen de stadyum.Önünden geçtiğmiz bazı yapıları, gugıldan bulup koordinatlarını sonradan belirlemiş oldum.

SAM_3879.jpg

SAM_3880.jpg

Şehir merkezine giden yollarda çok yoğun bir trafik var. Yollardaki tramvayların raylarının kenarlarında zaman zaman geniş çukurlar var. neyse hiç birine düşmedik. Yoğun trafikte kurallara fazla uyulmadığından ve sürekli sağdan soldan sıkıştırılınca, sakin kullanım yerine daha seri bir şekilde araç kullanıp biraz olsun uyum sağladık. Tabiki kurallara uyarak. Yani İstanbul moduna hızlı bir dönüş yaptık.

Clipboard03.jpg

PC105928.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR