Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,822

Etiketler
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Sevgili Ferhat,
Ben diyorum yazmak zor.Hele sizin gibi rehber niteliğinde yazmak tam bir sabır ve emek istiyor. Fakat sonuçta geziyi yeniden yapmış gibi tarihe not düşmek çok güzel bir duygu.Uzun oldu, ama bizim gibi izleyip takip edenler için çok güzel bir çalışma oldu...Hem gezmek, hemde yazmak için gösterdiğiniz çabalarınıza çok teşekkür ederiz...Şimdiden daha nice gezilere inşaallah...

abucam' Alıntı:
Sevgili Ferhat,
Ben diyorum yazmak zor.Hele sizin gibi rehber niteliğinde yazmak tam bir sabır ve emek istiyor. Fakat sonuçta geziyi yeniden yapmış gibi tarihe not düşmek çok güzel bir duygu.Uzun oldu, ama bizim gibi izleyip takip edenler için çok güzel bir çalışma oldu...Hem gezmek, hemde yazmak için gösterdiğiniz çabalarınıza çok teşekkür ederiz...Şimdiden daha nice gezilere inşaallah...
Biz teşekkür ederiz.

Gezi yazısını yazmak gerçekten zahmetli hergin yaklaşık 2 saat vakit ayırıyorum. Bu esnada aldığımız notlar fotoğraflar ve videoları incelemiş oluyorum. Hatta geçtiğimiz yollardaki fotoğrafları gugıldan bulmaya çalışırken, kaçırdığımız önemli yerleri de görüyoruz. Ah bunu da nasıl kaçırmışız diye hayıflanıyoruz. ::smiley:

Macaristan ile devam ediyoruz. Önce Macaristan dönüş rotamız. :smiley:

Clipboard06.jpg

BÖLÜM-19 : MACARİSTAN

Gezimizin 40. gününde ve dönüş yolundayız. Şimdi Macaristan'a giriyoruz. Kilometre sayacımız 10.665km'ye ulaştı. Hava bulutlu ve her an yağacakmış gibi, sıcaklığı 16.8°C.

Macaristan'da M1,M5,M7,M8.. gibi M kodlu olarak anılan otoyolların kullanımı için vignet alınması gerekiyor. Biz, Macaristan'da Balaton gölü'nün güneyinden geçerek Zigetvar (Szigetvár)'a ulaşmak istiyoruz. Bu durumda sadece önümüzdeki ilk yerleşim yeri olan Györ'e kadarki yolda otoyol kullanımı mümkün. Mesafe de kısa olduğu için vignet almadan devam ediyoruz. Bu durumda vignet gerektiren yollara, yanlışlıkla girmemeye dikkat ederek yol alacağız. Navigasyonda'da ücretli yol seçeneğini kaldırdım. Macaristan'a gideceklere bilgi olarak vermek gerekirse; giderken 4 günlük vignet almıştık. Vignet fiyatı 1650Ft, yani yaklaşık 16.5TL.
Macaristan'da otoban dışı yollardan gidiyoruz. Güzel de oluyor. Biraz önce Mosonmapyarova'dan geçtik. Sevimli bir yerleşim yeri. Planlı evleri, kilisesi, bisiklet yollarını görmüş oluyoruz.
Otoyol dışındaki bu şehirlerarası yolarda hız sınırı 80km.

SAM_5605.jpg

Mosonmagyaróvár'da durmadan Györ'e doğru yol alıyoruz. Bu arada yağmur başladı. Otoyol bağlantılarında sürekli vignet uyarılarını görüyoruz.

SAM_5620.jpg

SAM_5621.jpg

SAM_5622.jpg

SAM_5626.jpg

Györ yani Yanık

Macaristan'a girişimizden bir saat sonra 10732km'de Györ'a ulaşmış olduk. Burada yağmur yağmaya başladı. Osmanlı döneminde, buraya Yanıkkale adı verilmiş. Osmanlı ordusunun burayı alacağı anlaşılınca, gelmeden buradaki herşeyi yakıp öyle bırakmışlar. Osmanlı geldiğinde, hiç bir ganimet elde edemememiş ve burasının ismi “Yanık” olarak anılmış.

SAM_5633.jpg

SAM_5635.jpg

SAM_5638.jpg

Saat 11:20'de kale manzaralı bir yerde kahve molası verdik. [GPS194]. Buradan Csesznek Kalesini görüyoruz. Hava sıcaklığı 10°C.

SAM_5656.jpg

SAM_5662.jpg

10782. kilometredeki Zirc adlı yerleşimde, mazot fiyatını not aldık. 375Ft/lt. Veszprém ise Balaton gölüne çok yakın bir yerleşim yeri.

SAM_5664.jpg

SAM_5665.jpg

SAM_5666.jpg

Veszprem şehrinde Tesco markete uğradık gıda alışı yaptık. [GPS195]. Yola koyulduk ama Tesco markette gördüğüm port bagaj direği aklımda kaldı. Tam da bizim araca göre vardı. Kilometrelerce öteden geri dönüp satın aldım. 13900Ft etiketliydi ama promosyon yapmışlar 12569Ft ödeyerek iki tane (zaten çift satılıyordu) aldım. Biz almadık ama ilgilenebilecekler için, çeki demirine takılan bisiklet taşıyıcısı ise sadece 5000Ft idi. Hiç forintimiz olmadığı için kredi kartıyla ödedik. Küheylan'da port bagaj ayaklarını koyacak pek bir yer yoktu. Nermin'in koltuğunun arka tarafına dikey bir şekilde sıkıca bağladım. İstanbul'a kadar sökmeyeceğiz. Montajını döndükten sonra yaparız.

SAM_5669.jpg

SAM_5671.jpg

SAM_5672.jpg

Bir ara cama bir uğur böceği kondu. Fazla hızlı olmadığımızdan hasar görmedi ama rüzgardan geri havalanamadı. Uygun bir yerde durup böceği kurtardım.

SAM_5676.jpg

Balaton

Balaton gölü Macaristan'daki en büyük göl. Bu gezide Balaton gölünün güneyini inceleyeceğiz. Balaton gölünün güney tarafına geçtiğimizde ilk büyük yerleşim Siófok.

SAM_5680.jpg

Buradaki Shell'de mazot fiyatını not aldık. 373ft/lt. 1€=269ft alış 279ft satış olduğuna göre; litresi 1.38€ ediyor.
Öğlen yemeği için mola verdik. [GPS196].
Balaton'da bir de Lidl'e uğradık. [GPS197].

SAM_5683.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,772
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR