Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,565
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Katedralin içi.

SAM_5166.jpg

SAM_5170.jpg

SAM_5176.jpg

SAM_5178.jpg

SAM_5187.jpg

Etiketler

Katowice'den yoğun bir trafik altında durmadan geçtik. Bielsko Biala'ya doğru devam ediyoruz. Burası giderken uğradığımız Oswiecim'in çok yakınlarında.

SAM_5221.jpg

SAM_5222.jpg

SAM_5223.jpg

SAM_5226.jpg

Bielsko Biala'ya doğru yaklaştıkça yol levhalarında Çek Cumhuriyeti ve Slovakya bilgilerini de görmeye başladık. Zaten bugün artık Polonya'dan çıkmak istiyoruz.

SAM_5233.jpg

SAM_5235.jpg

Bielsko Biala'da Castorama yapı market ve Tesco market'e uğradık. [GPS190]. Castorama'da Propan tüplerini inceledim. 10Kg'lık tüp bizdeki uzun tüplere benziyor 88Zt, onun sadece biraz küçüğü 6kg var ve en küçüğü de 2kg ve 74Zt. Fiyatta pek farklılık yok. Buralarda biraz daha kalacak olsam bir tane alırdım. Dedantörü de 16Zt gibiydi. Buradaki fiyatlar İskandinav ülkelerine göre çok düşük hatta ülkemizin bile çok altında. 10Kg tüp 53TL'ye geliyor. Depozitosu var mı bilmiyorum.

SAM_5237.jpg

SAM_5239.jpg

SAM_5242.jpg

SAM_5246.jpg

Tesco Market ise çoğunlukla gıda üzerine çalışan bir hipermarket. Tesco markette insanların kasa işlemlerini kendilerinin yaptığı kasalar da vardı. Tabiki bu kasaların kullanımını Polonya'lılara bıraktık ve biz normal kasaların yolunu tuttuk.

SAM_5251.jpg

SAM_5252.jpg

Market alanındaki benzincide eldeki son Polonya parası zloti'lerle de mazot aldık. Ardından depoyu doldurup kredi kartıyla ödedim. Saat 19:30'da yola devam ediyoruz. Çek Cumhuriyeti sınırına da yaklaştık artık. Polonya'yı bitiriyoruz.

SAM_5253.jpg

SAM_5258.jpg

Kısa bir süre sonra, saat 19:50'de Çek Cumhuriyetine geçiş yaptık. Kilometre sayacımız artık 10.352'yi gösteriyor. Polonya'da 743Km yol almış olduk. Gidişte de 843Km yol almıştık. Toplarsak gezinin toplam 1586 kilometresini Polonya'da almış olduk.

© Ferhat&Nermin Şirin-2011

--------------------------------------------------------------------------------------------------
GPS180: 9615Km N:54.2619° E:23.0865° h=251m : Para Bozdurma.
GPS181: 9841Km N:52.8957° E:21.3945° h=131m : Rozan benzincide konaklama.
GPS182: 9875Km N:52.7056° E:21.0919° h=131m : Pultusk.
GPS183: 9937Km N:52.2455° E:21.0040° : Varşova Park Yeri..
GPS184: 9949Km N:52.1679° E:21.0883° h=97m : Yazlık Saray yakınlarındaki park yerimiz.
GPS185: N:52.1910° E:20.9585° : Lidl Market.
GPS186: 9963Km N:52.1740° E:20.9400° h=140m : Decathlon market.
GPS187: N:52.1008° E:20.8237° : KIA Servis.
GPS188: 9999Km N:51.9937° E:20.5461° h=200m : BP benzincide konaklama.
GPS189: 10181Km N:50.8093° E:19.1275° : Czestochowa Kilise.
GPS190: N:49.8456° E:19.0348° : Bielsko Biala

Çok güzel yapılar görüyoruz; emeğinize sağlık. :smiley:

Alışveriş, yol ve GPS bilgileri de aydınlatıcı olmuş; önceden olduğu gibi. Zorunlu olabilecek harcamaların (yakıt, gıda, park ...vb) gösterilmesi, bizler için hem aydınlatıcı, hem de cesaretlendirici oluyor. :smiley: ;)

Cavid Sezen

Ferhat bey, gezemediğim Polonya´yı resimlerinizle ve anlatımınızla görmüş gibi oldum. Teşekkürler.

Not: Papalar ölünceye kadar görevde kalıyorlar. Papa John Pavel 02 Nisan 2005 yılında öldü. Katolik kilisesi kendisini kutsal ilan etmek istiyor diye duymuştum. Belki de bu vesile ile çok sevdiği ülkesini de ziyarete gelmiş olabilir. ;)

Akdeniz45' Alıntı:
Ferhat bey, gezemediğim Polonya´yı resimlerinizle ve anlatımınızla görmüş gibi oldum. Teşekkürler.

Not: Papalar ölünceye kadar görevde kalıyorlar. Papa John Pavel 02 Nisan 2005 yılında öldü. Katolik kilisesi kendisini kutsal ilan etmek istiyor diye duymuştum. Belki de bu vesile ile çok sevdiği ülkesini de ziyarete gelmiş olabilir. ;)
;D ;D
Resim ve ilanlarını görünce ben yanılmışım. :-[
Herhalde bir anma töreni gibi birşeydi demekki. ::smiley:

Ohhh, sonunda sizin hızınıza erişip bu noktaya ulaşabildim.
Ne kadar güzel bir gezi bu böyle! gezip görmek adına yapılacak her şeyi yapmaya çalışmışsınız. Bir de zaman sıkıntınız olmasa :(
Bu gezi sizin de belirttiğiniz gibi bir keşif gezisi olmuş. Bir sonraki geziye en az 3 ay zaman ayırmalısınız (ben böyle yapmayı hayal ediyorum :smiley:)
Geçtiğimiz Mayıs ayında St.Petersburg'ta 3 gün geçirdim. Fotoğraflarınızda o günleri yeniden yaşadım. Hermitage müzesinde çok değerli eserler var, Dünya'da Louvre müzesinden sonra 2. büyük müzeymiş, 4 milyon eserin olduğu söyleniyor. Da vinci, Van gogh gibi ünlü sanatçıların eserlerinin orjinallerini izleyebilirsiniz. Hatta oradan müzenin Türkçe baskılı kitabını da almıştım. Biz 2,5 saatte müzenin bir kapısından girip diğerinden transit bir geçiş yapmıştık. Çok kalabalıktı, her yer turistten geçilmiyordu.
Müzenin girişi,

IMG_4769.JPG

IMG_4770.JPG

IMG_4771.JPG

IMG_4772.JPG

Ekli dosyalar

• IMG_4789.JPG
    IMG_4789.JPG
    132.3 KB · Görüntüleme: 99

Ferhat bey gercekten ellerinize sağlık kardeşim cok detaylı gezi yapıyorsun hani derler ya sindire sindire bizde burdan rahat rahat geziyoruz...

drares' Alıntı:
Bu gezi sizin de belirttiğiniz gibi bir keşif gezisi olmuş. Bir sonraki geziye en az 3 ay zaman ayırmalısınız (ben böyle yapmayı hayal ediyorum :smiley:)
Katılıyorum. En az 3 ay olursa, fazla yorulmadan böyle bir gezi yapılabilir.

Zamanı kısıtlı olanlar için; bir bölgeye hedeflenmek de bir çözüm de olabilir. Biz her zaman çıkamadığımız için mümkün olduğunca her yere uğrayıp uzun gezi rotasını kısıtlı sürede tamamlamaya çalıştık. Belki yakın bölgeleri önce ayrı bir gezide tamamlayıp uzun erimli gezide hızlı bir şekilde hedefe ulaşıp o bölgeyi gezmek daha iyi de olabilirdi. Bu gezide zaman yaklaşık eşit olarak üçe bölündü. 15 günde kutup çemberine ulaşıldı 16 gün kutup çemberi üzerinde geçirildi ve 12 günde dönüldü. Bunların herbiri 30'ar gün olsa, ne güzel olur. :smiley:

Gezinin Polonya bölümü hazır. :smiley:

Bölüm 17 : KKC17_PL.pdf - 34MB
http://www.mediafire.com/view/?s5xxdnw6471ci42

pdf Dosyalarda harita ve fotoğraflara %400 büyüterek bakabilirsiniz.

Önceki bölümlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81190.msg1213741#msg1213741

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri