Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,561
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Yeni şehirde son bir kiliseye daha baktık. "Kościół Franciszkanów" Fransisken kilisesi.

SAM_4968.jpg

SAM_4978_stitch.jpg

Etiketler

Buraya kadar yeter, artık yavaş yavaş geri dönüyoruz.

SAM_4974.jpg

SAM_4982.jpg

SAM_4983_stitch.jpg

Ekli dosyalar

• SAM_4983_stitch.zip
    2.2 MB · Görüntüleme: 129

Barbakan Şehir Duvarları ve Eski Şehir.

Dönerken tekrar kale kapısının birkaç fotoğrafını daha çektik. Burası “Barbakan Şehir Duvarları” olarak anılıyormuş. Burası ortaçağ şatolarını andırıyor.

SAM_5010.jpg

SAM_5016.jpg

SAM_5025.jpg

Kaleden içeriye girince tekrar Eski Şehir'e girmiş olduk. Binaların üzerlerindeki işleme ve süslere de değinmeden geçmek olmazdı.

SAM_5026.jpg

SAM_5033.jpg

SAM_5034.jpg

SAM_5037.jpg

Turizm danışmanın yanında internete bağlandık. Wifi her yerde yok ama, turizm danışmalarda internete bağlanabiliyor.

Ekli dosyalar

• SAM_5053.jpg
    SAM_5053.jpg
    199.7 KB · Görüntüleme: 109

fsirin' Alıntı:
Curie müzesinin alt katında, kehribar ve ilginç eşyalar satılan bir dükkan vardı. Herhangi bir şey almadık biraz bakındık. Buralardaki başka dükkanlarda da kehribar / amber eşyalar var.

Kadın-erkek değişmez, böyle yerler sakıncalı(!) olmalı; küpe, kolye, tesbih ... derken pamuk eller cebe!.. :D
Satranç takımı, güzelmiş; sevene iyi bir armağan olur. ;)

*SAM_5037.jpeg'deki "TURKUS" dikkatimi çekti; meğer "Turkuaz"mış!... :smiley:

fsirin' Alıntı:
. İri böğürtlen dediğim acaba ahududumuydu bilemiyorum.

İri böğürtlen var ve Türkiye'de de var; iri böğürtlen için yazıyorum, sizin gördüğünüzün fotoğrafı olmadığı için, birşey diyemem. 10 yıldır bizim bahçede bulunuyor. Almanya'dan getirtmiştim; bizden her yere dağıldı. ::smiley:

*Varşova'ya biraz ayrıcalık var gibi... ;) :smiley:

Çok güzel fotoğraflar için ayrıca teşekkürler. :smiley:

Cavid Sezen

berkcantp' Alıntı:
2013 FICC POLONYA RALLİSİ

Katılmak isteyenlere, bölge hakkında bilgi oldu.
Bilgi için teşekkürler İlhan Abi. :smiley:

Uyarınız üzerine bir araştırdım.
Rally Polonya'nın batısındaki Poznan'da olacakmış.
http://www.ficc.org/ralliesdt.php?r=15

gezmen' Alıntı:
Kadın-erkek değişmez, böyle yerler sakıncalı(!) olmalı; küpe, kolye, tesbih ... derken pamuk eller cebe!.. :D
Satranç takımı, güzelmiş; sevene iyi bir armağan olur. ;)

Haklısınız Cavid Hocam, neyse ki bu bölgeyi herhangi bir sakınca oluşmadan atlattık. ;D

gezmen' Alıntı:
*SAM_5037.jpeg'deki "TURKUS" dikkatimi çekti; meğer "Turkuaz"mış!... :smiley:

Ben de çekerken anlamını bilmiyordum ama Türk'le ilgili bir şey olduğuna şüphelendiğimden fotoğraflamıştım.
Yazlık sarayda Osmanlılarla yapılan savaşların kabartmaları da dikkatimizi çekti. Birkaç güne kadar yayınlarım.

gezmen' Alıntı:
İri böğürtlen var ve Türkiye'de de var; iri böğürtlen için yazıyorum, sizin gördüğünüzün fotoğrafı olmadığı için, birşey diyemem. 10 yıldır bizim bahçede bulunuyor. Almanya'dan getirtmiştim; bizden her yere dağıldı. ::smiley:

Fotoğrafını çekmemişiz galiba. Dikensiz böğürlenin meyvesi mi yoksa? Bendeki de hayatta ama henüz meyve vermedi. ::smiley:

gezmen' Alıntı:
*Varşova'ya biraz ayrıcalık var gibi... ;) :smiley:

Hoşumuza giden yerlere biraz torpil oluyor tabiki. ;)
Hem giderken hem de dönerken uğramış olduk. :smiley:

gezmen' Alıntı:
fsirin' Alıntı:
Fotoğrafını çekmemişiz galiba. Dikensiz böğürlenin meyvesi mi yoksa? Bendeki de hayatta ama henüz meyve vermedi. ::smiley:

Çekmişiz çekmişiz dün gece gezinin devamıyla uğraşırken buldum. ;D

SAM_5212.jpg

SAM_5217.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR