Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,441
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Ferhat görsellerin çok güzel.Yedikleriniz içtiklerinizi sizin de bu görselleri paylaştığınız için teşekkür ederim.

Etiketler

Ebru Yetim' Alıntı:
Ben polislerin bu noktada bazılarının kişisel önyargılarla hareket ettiğini düşünüyorum .Aynı noktadan geçerken bir önceki gün nöbetçi olanla bir sonrakinin davranış modeli bile birbirini tutmayabiliyor .Biraz piyango usulü diyelim .kime nerede vuracağı belli değil.Allah'tan böylelerinin sayısı fazla değilde ,sürekli potansiyel şüpheli psikolojisi ile gezmek durumunda kalmıyoruz .
Samiler hakkında bir hayli fikir sahibi olduk sayenizde .
mayıstosböce' Alıntı:
Can sıkıntısındandır zaten az insan yaşıyor vukuatları da bizim kadar yoktur,dur şu Ferhat ı bir çevireyim demiştir.Sen yine iyisin Seyr ü Zafer i sanırım Danimarka da ,bomba arayan robotlarla arayıp aracı çekmişlerdi,gazetelere bile çıkmıştı Türk plakalı şüpheli araç diye.
Adam da haklı tabiki bizim Küheylan karavan'a benzemiyor. Polise göre; parkta durdu durdu sonra kimbilir ne halt karıştırmak için devam etti diye düşünmüşlerdir. Karavan olduğunu görünce şaşırmıştı zaten adam. :D

Seyr-ü Sefer'e de kötü olmuş. :(

mayıstosböce' Alıntı:
Uğurlu rakkamım 7 eğer öyle uzun bir yolculuğa çıkarsam 7777. km de ya kamp yaparım yada yerleşirim,umarım insani bir yerde o km ye ulaşırız.
Bülent hayal ediyorum da 7777. kilometrede Norveç'te bir asma köprünün üstünde kamp yapıyorsun arkada araçlar kuyruk olmuşlar .... ;D :D

Biz de Finlandiya'da 7777'yi aşmış olduk. Şimdi notlarıma baktım. 7722'de kutup çemberinden güneye doğru hareket etmişiz. Rovaniemi'nin 20Km kadar güneyinde 7777'yi aşmışız demekki. Biz asıl zıplamayı 10000km'yi geçince yaptık. Küheylan'ın içinde yihhuu sesleri. ;D

Divriği, Hekimhan ... dendiğinde aklınıza demir cevheri nasıl geliyorsa (başka özellikleri de var kuşkusuz ...), Kiruna da "demir"i çağrıştırır çoğumuzda (Ortaokul, lise yıllarınızı anımsayın). Kiruna fotoğrafları, ortaokul, lise ve yüksek öğrenim ile meslek yıllarına götürdü beni de bu arada. ;) Sağol Ferhat!... :smiley:

Mantar konusuna bir çözüm gerek ;); ne o öyle, her yer mantar... :eek: Yemeden geçmek, çok moral bozucu. Hem doğal, hem de bedava!... :D Gidecek olanlar, bir katalog mu bulsalar acaba diyorum... :-\

Cavid Sezen

Cavid Hocam, eskiden her zaman duyduğumuz "İsveç Çeliği" bahsi vardı. Oralarda aklıma bu gelmişti. Meşhur İsveç çeliği herhalde Kiruna sayesinden midir bilmiyorum. Dünyanın eb büyük demir madeniymiş. :smiley:

Bu mantar konusunda bir çözüm lazım. Hah kitabını bulduk diyerek sonra bir de zehirlenmek var. Yine de tehlikeli gibi. ::smiley:

Ebru Yetim' Alıntı:
Samiler hakkında bir hayli fikir sahibi olduk sayenizde .
Ebru Hanım, Sami'ler için yazıda belirtmediğim küçük bir ilave.

Kiruna'da "City Hall" sergide çektiğim fotoğraftaki heykel Sami mitolojik sembolü imiş.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81190.msg1203111#msg1203111

Açıklaması aşağıdaki fotoğrafta. :smiley:

Ekli dosyalar

• PB295713.jpg
    PB295713.jpg
    237.9 KB · Görüntüleme: 96

İsveç bölümünün pdf versiyonuna aşağıdaki bağıntıdan ulaşılabilir. :smiley:
Boyut 10MB Harita ve fotoğraflara %400 büyüterek bakabilirsiniz.

Bölüm 13 : İsveç
http://www.mediafire.com/view/?jdtb56c6p7wn7ip

Önceki bölümlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81190.msg1196459#msg1196459

Gezginin Dünyası kısmında Arturo nickli arkadaşımız güzel bir link paylaştı:

http://www.ukrferry.com/eng/tariffs/tariffs-cargo-derince.php

Fiyatlar yüksek değil o kadar. Yol çok uzak dememek için bir neden :smiley:

bartek' Alıntı:
Gezginin Dünyası kısmında Arturo nickli arkadaşımız güzel bir link paylaştı:

http://www.ukrferry.com/eng/tariffs/tariffs-cargo-derince.php

Fiyatlar yüksek değil o kadar. Yol çok uzak dememek için bir neden :smiley:
Güzelmiş. :smiley:
Geçen sene Ukrayna'ya vize gerekiyordu artık kaldırılmış diye duydum. :smiley:
UKR Ferry'de fiyata acaba tablo 4'deki yükleme ve indirme fiyatını da eklemek gerekiyor mu?
Bu durumda Küheylan için 190$+85$+85$=360$ oluyor. ::smiley:

Ferhat bey, aşağıdaki resminizde gördüğümüz Blabär´den yapılan reçeli Lidl´de bulmak mümkün -Heidelbeeren-. Avrupa gezilerinde bir tadına bakmak lazım (siz bu reçeli tanıdığınız için, anıları okuyan arkadaşları kastediyorum).
Resimdeki ikinci yemiş -Tyttebär´den (Almanya adı Preiselbeer) yapılan reçel de yaban hayvan (kaz, ördek dahil) etinden ve ciğerinden yapılan yemeklerin yanında genellikle eksik olamaz (Almanya´da).

Preisel.jpg

Hüseyin Bey, Tyttebär aşağıda fotoğrafını verdiğim çilekmidir. Porsangen fiyordunda toplamıştık. Daha önce topladıklarımızdan farklıydı. Önceki topladıklarımız daha sert ve ekşimsi bir tadı varken. Bu daha yumuşak ve içi beyaz ve sünger gibiydi. Reçelini yaparken hemen hemen tamamen eridi. ::smiley:

IMG_0186.jpg

Ferhat bey, Tyttebär Almanya´da fazla yetişmiyor. Biz onun burada reçelini satın alıyoruz. Iskandinavya gezilerimizde sadece Blabär topladık. Biraz internette araştırdım ve bir kaç kırmızı çilek çeşidi olduğunu gördüm.
Aşağıdaki birinci linkte, Finlandiya´ ya Tyttebär (Almancası Preiselbeer) toplama dünya şampiyonası düzenleniyormuş.
Ikinci linktede çok sayıda Tyttebär resmi var.
http://www.zeit.de/2011/39/Finnland-WM-Preiselbeerpfluecken

http://de.123rf.com/lizenzfreie-bilder/preiselbeeren.html

Mantar konusunda ben burada biraz şanslıyım. Hemen her ailede mantarları tanıyan birileri olduğu gibi, hemen her şehirde de mantar konusunda bilgilendirme kursları (ormanda mantar toplama da dahil) vardır. Eşimle ben Almanya ve Iskandinavya´da iyi tanıdığımız Çörek ve Yumurta mantarını toplarız. Ikiside çok lezzetlidir.

http://www2.ogm.gov.tr/sites1/mnt01.htm

Bilgiler için çok teşekkürler Hüseyin Bey. :smiley:

İkinci çileğe benzeyenini görmedim neyse zehirlenmedik. ;D

Mantar bilgileri için ayrıca teşekkürler. :smiley:

Finlandiya Haritaları
Harita1

PC025791s.jpg

PC025793s.jpg

Ekli dosyalar

• PC025793.zip
    2 MB · Görüntüleme: 71
  • PC025791.zip
    1.8 MB · Görüntüleme: 68

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR