Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,878
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Bu fiyortlar öldürecek bizi ;D; yalnızca fiyortlar için bile Norveç'e gidilir... ;)

Cavid Sezen

Etiketler

gezmen' Alıntı:
Bu fiyortlar öldürecek bizi ;D; yalnızca fiyortlar için bile Norveç'e gidilir... ;)

Cavid Sezen
Cavid abi, bir türlüde bitmiyor. Hakikaten öldük burda :D Daha ne kadar dayanacaz bilmiyorum ;)

gezmen' Alıntı:
Cavid Hocam, bir de bizi düşünün, yazarken ahlayıp oflayıp duruyoruz, tekrar tekrar gitmiş gibi oluyoruz. :smiley:

fsirin' Alıntı:
Yabani Geyik Gördük.
Narvik-Skibotn kavşağı yakınlarında yol kenarında bir anda yabani geyik gördüm. Gezi boyu gözlerim aslında hep bunları aramıştı. Nermin'e hemen hadi çek dedim ama o da neyi çekeyim dedi. Kopilotumuz farkedememiş. Ben geyik geyik dedim başka bir şey diyemedim, o da nerede dedi. Bu arada frene asıldım. Hemen yok kenarına çekip makinayı kaptım ve fotoğraflamaya çalıştım ama ne yazık çok iyi fotoğraf alamadan geyik yolu geçti gitti. Bu tür geyiklere fazla rastlanmıyor. Bunlar ren geyiklerine göre çok daha iriler ama onlar gibi dallı budaklı boynuzları yok. Biraz daha at gibi görünüyorlar. Sadece erkeklerin yassı ve geniş boynuzları oluyor. Dişilerde ise yok. Finlandiya'da bunlara “Hirvi” diyorlarmış, ingilizcesi de “Moose”. Bir dişi geyikle tanışmış olduk.

Daha öncelerde gördüğümüz bir tabelada Ren geyiği ile Moose farkı.

bu tip 'Geyik vs .çıkabilir' uyarı tabelalarının hep gereksiz yere konulduğunu düşünmüşümdür çünkü yolumuza 1 defa bile geyik vs. çıkmamıştı ama siz şanslısınız ki sizin yolunuza 'Moose' çıkmış.:smiley::smiley:Yol durumunda güzel de fotoğraflamışsınız.

benq' Alıntı:
bu tip 'Geyik vs .çıkabilir' uyarı tabelalarının hep gereksiz yere konulduğunu düşünmüşümdür çünkü yolumuza 1 defa bile geyik vs. çıkmamıştı ama siz şanslısınız ki sizin yolunuza 'Moose' çıkmış.:smiley::smiley:Yol durumunda güzel de fotoğraflamışsınız.
Bu iri geyiklerden doğal ortamda görmeyi çok istiyordum. 10-15 saniye daha geç gelsem yoldan herhalde geçmiş olacaktı. Ben de görememiş olacaktım. Biraz bulanık ve kötü olsa da neyse ki fotoğraflayabildim. Daha sonra hayvanat bahçesinde rahat rahat fotoğrafladım tabiki. Ama yolda görmek gerçekten heyecan verici. Bu geyiklere İngilizcede "Elk" de diyorlar. Biz de kutup çemberinin altında, yollardan geçen ren geyiklerine hiç rastlamadık. Yazın görmek için mutlaka kutup çemberinin üzerine çıkmak gerekiyor. Malum bu hayvanlar soğuk seviyorlar. Sanırım kışın havalar soğuyunca, onlar da biraz daha güneye iniyorlar. :smiley:

Değerli Şirin Ailesi,
Böyle bir geziyi yaptıktan sonra bizlerle paylaşmanız çok güzel...Bizde 2008 yılındaki Norveç gezimizi uzun süre aklımızdan silemedik fotoğrafları ile avunuyoruz...Sizler ve kendi adıma, üzüldüğüm tek nokta; Böyle bir rota ve gezideki zamanın kısa olması...İyi bir masraf edip oralara kadar geliyorsun ve İnsan bazı yerde daha fazla kalmak istiyor, ama rota ve süre insanı bu güzellikleri daha fazla hissetmekten ve doyasıya faydalanmaktan mahrum bırakıyor...İyiki yazdınız ve fotoğrafladınız, gezmeyi sevenlere rehber kabul ettiğimiz, emeğiniz ve paylaşımınız için ne kadar teşekkür etsek azdır...
Not: Gezinin tamamını eskisi gibi kaldığınız yerden pdf olarak verecek misiniz?...Arşivimizde kalıcı bir kaynak olması çok güzel...Selam ve Saygılar...

abucam' Alıntı:
Değerli Şirin Ailesi,
Böyle bir geziyi yaptıktan sonra bizlerle paylaşmanız çok güzel...Bizde 2008 yılındaki Norveç gezimizi uzun süre aklımızdan silemedik fotoğrafları ile avunuyoruz...Sizler ve kendi adıma, üzüldüğüm tek nokta; Böyle bir rota ve gezideki zamanın kısa olması...İyi bir masraf edip oralara kadar geliyorsun ve İnsan bazı yerde daha fazla kalmak istiyor, ama rota ve süre insanı bu güzellikleri daha fazla hissetmekten ve doyasıya faydalanmaktan mahrum bırakıyor...İyiki yazdınız ve fotoğrafladınız, gezmeyi sevenlere rehber kabul ettiğimiz, emeğiniz ve paylaşımınız için ne kadar teşekkür etsek azdır...
Not: Gezinin tamamını eskisi gibi kaldığınız yerden pdf olarak verecek misiniz?...Arşivimizde kalıcı bir kaynak olması çok güzel...Selam ve Saygılar...
Çok doğru bir tespit. Evet ne yazık ki ayırılabilen zamanın gidilen yere ve alınan yola göre kısa olması, hem uğranabilecek yerleri azaltıyor hem de güzel yerlerde biraz vakit geçirebilme olanağı olmuyor. Gitmemiz lazım, devam etmemiz lazım, şu tarihte dönmemiz lazım, müşteriler sıkıştırıyor filan derken geziyi "aceleye getiriyoruz". Gelince de herkes "Oooo ne kadar uzun gezdiniz" diye söylüyor. Tamam çok yol aldık ama deli gibi de koşuşturduk. Gezi esnasında kesinlikle zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor.

Gezinin pdf versiyonu da bölümün sonunda verilecek. Tabi ki çok daha az fotoğraflı olarak. :smiley:

En son "Kutup Hayvanat Bahçesi" sonrası rotamızı değiştirme kararı vermiştik ve Lofoten'e doğru gidiyoruz. :smiley:

Harita

Ekli dosyalar

• P9093313s.jpg
    P9093313s.jpg
    241.5 KB · Görüntüleme: 79
  • P9093313a.zip
    1.6 MB · Görüntüleme: 91

Fiyort kenarında yine 2. dünya savaşı için yapılmış bir anıt var. Buradan aslında bir yolla bu fiyordun kenarından Lofoten'e doğru gidilebiliyor. Zamanımız artık iyice daraldığı için ana yoldan gitmeyi tercih ediyoruz. Bu notları yazarken keşke oradan gitseymişiz diyoruz. İlerde yol çalışmaları bizi bekliyormuş, ne bilelim.

SAM_1091.jpg

SAM_1090.jpg

SAM_1095.jpg

Ekli dosyalar

• SAM_1095.zip
    1.2 MB · Görüntüleme: 100
  • SAM_1092.jpg
    SAM_1092.jpg
    152.7 KB · Görüntüleme: 73

Ofoten
Fiyorttan fiyarda atlıyoruz. Bu sefer de Herjangsfiyordundayız. Karşı kıyıda görülen şehir, Narvik. Artık Ofoten Bölgesindeyiz.

SAM_1109.jpg

P7080509as.jpg

Ekli dosyalar

• P7080509a.zip
    1.2 MB · Görüntüleme: 85
  • SAM_1096.jpg
    SAM_1096.jpg
    84.2 KB · Görüntüleme: 91

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR