Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 214,972

Etiketler
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Kafiyort
Yine eski bir mola yerimize ulaştık. [GPS103]. Yanında şelale de var. Burada somonumuzu güzelce pişirip kendimize ziyafet çektik. Burası Kafiyortta (Kafjorden) Lyngen fiyordunun bir kolu ve güzel manzaralı bir yer. Yapraksız papatyalar da dikkatimizi çekti.







 


Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Gezen evimizin manzarası da fena değil. Biraz sonra fiyordu dolanıp karşı kıyısından da buraya bakacağız.









 

Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Fiyordu dolandık karşı kıyıya geçtik. Bu bölgede uzun tüneller var. 3.5Km'lik bir tünelden geçtikten sonra, yine güzel bir yere ulaştık. Karşımızda üzerinde buzul olan bir dağ görülüyor. [GPS104]. Bu dağ aslında Spakenes'de karşımızda duran dağ. Bu sefer Kafiyordun içinden bakıyoruz.









 






Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Lyngen Fiyordu
Yine muhteşem manzaralı bir mola yerine girdik. Keyif koltuklarımızı çıkartıp biraz manzaranın tadına vardık. [GPS105]. Etrafımızda şelaleler de görülüyor. Burası Brennes ile Revdal arasında yer alıyor ve Lyngen fiyorduna bakıyor. Şelaleyi bulmuşken su bidonlarını da doldurdum.









 




Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Skibotn'da Olderev Kamping adlı büyük bir kamp alanına ulaştık. Kilometremiz 6121 oldu ve buradan Finlandiya'ya ulaşan bir yol ayrılıyor ve oldukça yakın sadece 40Km uzaklıkta.Burası üç ülkenin Norveç, İsveç ve Finlandiya'nın sınırlarının kesiştiği bir bölge. Rotamızı mazot, market ve kamp için Finlandiya'ya doğru çevirdik. Finlandiya sonrası geri gelip Lofoten'e gitmek istiyoruz.
Bu bölgede sonbahar şartları kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Kızaran yapraklar ilginç.




 

Ekli dosyalar

  • Kilpisjarvi.zip
    1.3 MB · Görüntüleme: 122
  • SAM_0561.jpg
    226.6 KB · Görüntüleme: 179

Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Sameleir park alanında mola verdik. [GPS106]. Tam sınırdayız. Aşağıda bir göl var. Birazdan Finlandiya'ya gireceğiz.





 


Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Merhaba Şirin Ailesi,
Bu gezinizin Finlandiya'ya kadar olan pdf'lerini işyerinde işi gücü bırakıp bir çırpıda okumuştum,aynı merakla takip ediyorum.
Soğuk ülkeler,coğrafyalar her zaman daha çok ilgimi çekmiştir,fotoğraflarınız sayesinde de hayallerimdeki yerleri somutlaştırıp,bir hayli renklendirdiniz.
gönülden teşekkürler,
merak ettiğim bir şey var.kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde kaldınız,uzun süre yol aldınız vs.sizi tedirgin eden herhangi bir şey oldu mu gezi boyunca?ya da bu gezide Avrupa'nın diğer bölgeleri ile kıyaslarsak sizi zorlayan farklı bir şey oldu mu?
 

Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Ferhat, kanımıza giriyorsun; kaçıncıya yazıyorum kimbilir bunu...

Fotoğraflar, kartpostallık; ne çok duvar kağıdı çıkar bunlardan.

İkinize de emeğiniz için teşekkürler!...

Cavid Sezen
 



Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Yurt dışı gezilerinde bizi en çok geren şengen olmayan sınır geçişleri oluyor. Her an bir problem çıkar mı eksik bir şey olurmu girdiğiniz yeni ülkeyle ilgili bir eksiğimiz olurmu diye. Gelişmemiş bölgelerde veya şehir merkezlerinde veya yakınlarındaki konaklamalarda biraz daha tedirgin oluyoruz. Ancak Avrupa'da şu ana kadar bir sorun yaşamadık. Ülkemizde ise birçok defa gece yarısı kapımız çalındı ve kimlik kontrolü yaptılar. Hele İskandinav ülkeleri doğrudan yayla ortamı gibi ama ülkemizdeki yaylalar gibi sağdan soldan silah sesleri gelmiyor, sonuçta daha huzurlu. Bize gümrük geçişi dışında, sadece İsveç'te kimlik soruldu o da gündüz. Avrupa genelinde en çok dikkat edilmesi gereken, yasaklara uymak uymadığınızda birisi sizi ihbar edebilir.
Herkese sorunsuz keyifli geziler dileriz.