Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,909
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Ferhat, kalın bir kitap da olsa, yabancı bir yörede, çok sevmeme karşın, biraz zor mantar yerim ben. Sonuçta "cavlağı çekmek" var!.. ;D

Cavid Sezen

Etiketler

gezmen' Alıntı:
Ferhat, kalın bir kitap da olsa, yabancı bir yörede, çok sevmeme karşın, biraz zor mantar yerim ben. Sonuçta "cavlağı çekmek" var!.. ;D

Cavid Sezen
Rusya'da köylüler yok kenarlarında topladıkları mantarları satıyordu. Ben de, neme lazım diyerek, durmadım bile.

Okumaya ortalama 12-13 sayfa geriden geldğim için bir türlü mesaj yazmamıştım. Sonunu yakalayım ondan sonra yazarım diye :smiley: Şu an 24. sayfadayım. Ama artık dayanamıyacağım, yazıyorum :D

Ellerine, ayaklarına sağlık Ferhat. Maddi sorunları aşsam da 45 gün gibi izin probemini çözsem de cesaret edemiyeceğim bir geziye çıkmıştınız. Tebrik ederim. Gezi yazıları ve fotoğraflar çok güzel olmasına rağmen yine de cesaretlenemem gibi geliyor :D Ama bu güzel gezi yazısından sonra bu işe cesaretlen 2-3 karavancı çıkar herhalde.

Ayrıca bilgisayar başında vakit ayırıp bizler için böyle güzel gezi yazısı hazırladığın için teşekkürler.

Resimlere bakmakla doyulmuyor. Gamvik´i artık evlerinden tanıyorum. Biz Gamvik´te daha şanslıydık. Hava biraz daha sakindi ve balinalar oradaydı. Deniz fenerinden karavanların olduğu yere dönerken yoldan ayrılıp kestirmeden gitmek istedik ama kuşların saldırısına uğradık. Herhalde yuvalarına fazla yaklaştık. Elimizdeki oltaları başımızın üzerinde tutarak yola doğru yürüdük. Bizi yola varıncaya kadar takip ettiler.
Siz bizden daha fazla çeşit çilek tanıyorsunuz artık. Mantarlardan çörek ve yumurta mantarlarını diğerlerinden ayırdetmek çok kolay. Çörek mantarının yenmeyecek bir benzeri vardır ama çok acı olduğu için hemen farkına varılır.
Bu iki mantarı aşağıdaki linklerde görebiliriz. Mantarları en iyi tanıma şekli, bilen birisiyle bilgilendirici bir mantar gezisi düzenlemek olur.
http://www2.ogm.gov.tr/sites1/mantar7.htm
http://www2.ogm.gov.tr/sites1/mantar23.htm

PDF dosya oralara gidecekler için çok faydalı olabilir.

Detaylı bilgiler, zevkli anlatım ve güzel resimler için tekrar teşekkürler.

fsirin' Alıntı:
[font=times new roman, serif]Yine Park Canavarları Yine Otopark Derdi![/font]
[font=times new roman, serif] Gemiden iner inmez hemen iskele önündeki otoparka girdik. [GPS45]. Liman bölgesinde, hem kalabalığın dağılması için hem de ne yapacağımıza karar vermek için oyalandık. Otoparkta bir de alkovanlı karavan vardı. Avrupa'da bütün otoparklarda artık “Otopark Canavarı” adını taktığımız parkmetreler var. Parkmetrenin yanına varınca burada durulmaz dedik. Saatliğine 4€ istiyor. 3 saatten sonra saatliğine 2.4€ alıyorlar. Böyle 77 saate kadar her saat için ücreti yazmışlar. Tevekkeli değil kocaman otopark ama kimseler yok. 24 saati 30€ ediyor hemen TL'ye çeviriyoruz, bizim paramızla 75TL, insaf yani. Rahatlıkla bu paradan daha ucuza, bir kampta kalınır. Daha iyi bir park yeri bulmamız lazım. Her yerde park canavarı var. Bazı park yerlerinde süre 1 saatle kısıtlanmış. Hem pahalı hem de süre az. Park yeri ararken hem de şehir turu yapmış olduk. Neredeyse bir saat dolaştık ve sonunda bir hastane ya da fabrika türü bir işyeri olduğunu düşündüğümüz bir alana girdik. Yasak, park canavarı filan görülmüyor. Ama her an birileri hop ne oluyor, niye geldiniz filan diyebilir. Aklımız Küheylan'da kalarak merkeze yürüdük ve ilk işimiz turizm danışmaya gitmek oldu. Turizm danışmada hem gezilecek yerlerin bilgisini ve harita aldık hem de parkların çok pahalı olduğunu, uygun park yerinin nerede olduğunu sorduk. Görevli de park buralardaki park yerlerinin çok pahalı olduğunu söyledi. 3Km kadar ilerideki stadyum bölgesinde park yerlerinin ücretsiz olduğunu ve oradan otobüsle ve tramvayla merkeze ulaşım olduğunu söyledi. Aklımız zaten Küheylan'da kalmıştı hemen geri dönüp Küheylan'ı oradan kurtardık. Neyse bir problem yok. Çevremizde malzeme getirenler götürenler var arada bize bakıyorlar ama kimse bir şey demedi.[/font]
[font=times new roman, serif] Aldığımız haritadan yararlanarak, Zeynep'e stadyumu öğrettim ama Zeynep'in inadı tuttu, uyduyu bulamıyor. Zaten, ne zaman lazım olsa, böyle yapıyor. En zorlu bölümleri Zeynep'in yardımı olmadan aştık. Stadyuma yaklaşırken ayıldı, zahmet etmeseydi artık. Otoparkta geldiğimiz yer ücretsiz ama 4 saatlik park yeriymiş. [GPS46]. Finlandiya'da böyle park yerlerinde, ön camdan görünecek şekilde parkettiğiniz saate ayarlandığınız bir kartı bırakıyorsunuz. Eee bizde böyle bir kart yok. Ne yapacağız derken, yakınlarda arabasındaki birisine sorduk. Bu kartlar “Kiosk”larda satılıyormuş. Biraz önce kiosktan otobüs biletini almıştım ama burada etrafta satan yer de görülmüyor. Kocaman bir otoparkın ortasındayız. Finli'nin de önerisiyle artık bir kartın üzerine saat ve dakikayı kalemle yazdık. Umarız sorun çıkmaz. Helsinki'de bu otopark sorunu ne kadar da dertliymiş. Bir sorunu çözüyoruz başka bir sorun çıkıyor. Daha sonra gerçi bu otoparkta süre kısıtlaması olmayan serbest park olan bir bölgesi de varmış ama onu daha sonra keşfettik. Ne de olsa bunun yarını da var. Küheylan'ın önünde Nermin'i beklerken bir Finli çift yabancı olduğumuzu anlayınca muhabbete geldi. Finliler gerçekten konuşkan ve sıcak kanlı insanlar. Çevrede gezilecek yerlerden, buralara yakın bir yerde ama yolumuz üzerinde bulunmayan kendi kasabalarının güzelliklerinden, Finlandiya'nın doğusundan geçen rotaların ve göllerin güzelliklerinden bahsettiler. Bahsettikleri yer Helsinki'nin doğusunda Rusya sınırı yakınındaki Kotka adlı yerleşim imiş, “biutiful, biutiful” deyip durdular. Özellikle bayan bayağı konuşkandı. Adamın kafası da epeyce kıyaktı. Bu akşam yola çıkmamamızı, herkesin sarhoş olacağını ama yarın sabah yolların bomboş olacağından filan bahsettiler. O kadar çok konuya girdiler ki pek azını hatırlıyorum. Kotka'yı da hafızamıza kaydettik ama yolumuz çok var bu gezide uğrama şansımız olamayacak. Ülkenin doğusundan geçen yol önerisini ise değerlendireceğiz. Saat 14' civarında Küheylan'dan ayrıldık. Geri gelmek için 4 saatimiz var yani akşam 18'e kadar zamanımız var. Ama saat 18'den sonra da otopark serbest hale geldiğinden, herhalde geç gelmemizde de sakınca yok. [/font]

Otopark fiyatları dudağımı uçuklattı resmen .şimdi kimbilsin kamping fiyatları nedir diye geçirdim içimden .Biz de Innsbruck'ta kiralık motokaranlı gezimide stad yanında bir parkta konakladık .Hem ucuzdu hemde kimse bir şey dememişti .

Çek cumhuriyetindenAvusturya'ya geçenken Vlata nehri kenarında şirin bir restaurant ,pansiyona denk gelmiştik .Oltaları ile bir grup dikkatimizi çekmişti ve Mutafa'nın ricası ile adamları sorguya çekmiştim .Finlilerdi ve balık avlama yarışı için orada bulunuyorlardı ,hoş sohbet oldukları konusunda hemfikirim .Hatta Mustafaya o plastik böcüklerden ;D ;D ;D ;D ;D :eek: bile vermişlerdi

4007952012_ae5b51207b_z.jpg

4007190031_94152ae433_z.jpg

Sirin Ailesine Emekleri icin cok tesekkürler.Harika bir paylasim ve siz de Harikasiniz.Bizde Esimle hic teredüt edmeden yola cikariz, heryerde kaliriz.Her sey gönlünüzce olsun.

Saglikli ve Güzel geziler dilegiyle.

Şirin alesine bizide oralara taşıdıkları için çok çok teşekkür ederiz.Ferhat okurken okadar dalmışım ki hanımın sorusuna cevap vermediğim için fırça yedim.

Geç yanıt için kusura bakmayın, karadeniz gezisine denk gelince yeni mesaj da olmayınca bu mesajlar kaynamış. :-[
Finlandiya İskandinav ülkelerinin en ucuzu. Kamp ücretleri kampına göre değişir ama 20-30 avro civarında. Park yerlerini herhalde şehir merkezine araçla girilmesin diye hep yüksek tutmuşlar. Liman bölgesi aslında şehrin biraz kenarında ama orasıda bizdeki havaalanı otoparkları gibi pahalı. Neyse ki stad otoparkları gibi alternatifleri var. :smiley:

Ebru Yetim' Alıntı:
Otopark fiyatları dudağımı uçuklattı resmen .şimdi kimbilsin kamping fiyatları nedir diye geçirdim içimden .Biz de Innsbruck'ta kiralık motokaranlı gezimide stad yanında bir parkta konakladık .Hem ucuzdu hemde kimse bir şey dememişti .

Çek cumhuriyetindenAvusturya'ya geçenken Vlata nehri kenarında şirin bir restaurant ,pansiyona denk gelmiştik .Oltaları ile bir grup dikkatimizi çekmişti ve Mutafa'nın ricası ile adamları sorguya çekmiştim .Finlilerdi ve balık avlama yarışı için orada bulunuyorlardı ,hoş sohbet oldukları konusunda hemfikirim .Hatta Mustafaya o plastik böcüklerden ;D ;D ;D ;D ;D :eek: bile vermişlerdi

gezgör' Alıntı:
Sirin Ailesine Emekleri icin cok tesekkürler.Harika bir paylasim ve siz de Harikasiniz.Bizde Esimle hic teredüt edmeden yola cikariz, heryerde kaliriz.Her sey gönlünüzce olsun.

Saglikli ve Güzel geziler dilegiyle.
Umarız bir gün bir yerlerde tanışma fırsatı da buluruz kimbilir. :smiley:

seyyah54' Alıntı:
Şirin alesine bizide oralara taşıdıkları için çok çok teşekkür ederiz.Ferhat okurken okadar dalmışım ki hanımın sorusuna cevap vermediğim için fırça yedim.
Devamı da geliyor. ;) ;D ;D

Finnmark Bitiyor Troms Başlıyor.
Artık Finnmark bölgesinden çıkıyoruz. Bundan sonra Troms Bölgesindeyiz.
Önce bu bölümün haritası.

Finnmark1.jpg

Lofoten2.jpg

Ekli dosyalar

• P9093308.jpg
    P9093308.jpg
    210.5 KB · Görüntüleme: 129
  • Alta.zip
    1.4 MB · Görüntüleme: 137

Ferhat, istersen Trömsö'yü pas geç; birileri, bu kentin adını duymak istemiyor da!.... :D

Cavid Sezen

"Trömsö Faciası"... :D

Trömsö, kentin adı olduğu gibi, aynı zamanda Trömsö'nün merkezi olduğu yönetim biriminin adı diye biliyorum.. :-\
(Haritada, kente uğramadığınızı görmüştüm.)

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
"Trömsö Faciası"... :D

Trömsö, kentin adı olduğu gibi, aynı zamanda Trömsö'nün merkezi olduğu yönetim biriminin adı diye biliyorum.. :-\
(Haritada, kente uğramadığınızı görmüştüm.)
Cehalet işte Cavid Hocam. İnternetten aratınca şimdi anladım maç muhabbetiymiş. Bu konuları hiç takip etmeyince bilemiyorum. :-\ ;D

Bu gezide Tromso'ya uğramadım ama onun için değil tabiki. ;)
2003 yılında gitmiştim ve hoşuma da gitti. Adada kurulmuş ve bir üniversite kenti. Üniversitesinin bir müzesi de vardı. Depremle ilgili, kuzey ışıklarıyla ilgili olanlar aklımda kaldı. Kentin diğer yanında ise, geniş bir botanik bahçesi vardı. Kocaman maydanoz çiçeği kılıklı bitkileri aklımda kaldı. Bir daha gidersem maç sonuçlarına hiç bakmam uğrarım herhalde. ;D

Tromso'nun merkezinde olduğu kesime "Troms" adı verilmiş. Kuzeydeki bölüm "Finnmark", güneyi ise "Nordland". :smiley:

Ekli dosyalar

• 514px-Norway_counties.svg.png
    514px-Norway_counties.svg.png
    23.2 KB · Görüntüleme: 300

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR