fsirin
Karavan Yönetim
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"
.
.
fsirin' Alıntı:Umarım hoşunuza gider.
mayıstosböce' Alıntı:Gün gelirde oralarda olma şansını yakalayan herkes buralara mutlaka gitsin.
İlk uçuş antremanlarımızı orada yapmıştık zaten. ;Dmayıstosböce' Alıntı:Şirin ailesi yakında karavanı bırakıp her yere uçarak gitmeye başlayacak belli oldu.
Bülent güzel özetlemişsin. Ben de bu nedenle "Dünyanın Yaylası" demeyi uygun gördüm. Yayla iklimi var ama deniz seviyesinde.mayıstosböce' Alıntı:Gitmez mi Ferhat çok güzel kareler bu kareler ,kafamda ki yaşamak istediğim mekanlara o kadar uygun ki,yeşil ,serin,az insan,okyanus,geyik yapabileceğim hayvanlar daha ne olsun.
Gün gelirde oralarda olma şansını yakalayan herkes buralara mutlaka gitsin.
Cavid Hocam, Bülent ile rolleri mi değiştiniz. ;Dgezmen' Alıntı:Hiç de hoşumuza gitmedi... ;D
Kalın bir mantar kitabiyla gitmek lazım.gezmen' Alıntı:*Gördüğümce, mantardan anlayan ve yemesini seven biri, kuzeyde epeyce öğün mantar yeme şansına sahip; her yer mantar!... ;D
Biz de her seferinde bu kadar yeter demiştik ama bol bol heryerde görünce dayanamadık. Bu uğurda neredeyse tüpü bitirecektik. Ama aslında meyve konusunda ülkemiz çok daha şanslı. Burada envai çeşit meyve var orada ise sadece bu çilekleri gördük. Bu çilekler de ağustos ayında çıkıyorlar.gezmen' Alıntı:*Ferhat, şu reçel işini kes artık, canımız çekiyor; şimdi kalkıp bir kavanoz reçel için (sizin reçellerin benzerleri/aynısı orada var) Bornova İkea'ya (İzmir) mı gidelim... ;D
Bu gezide çok az kampa girdim. Sabah uğradığım için kampa girmedim, bilgi olarak almıştım. Elektrik ve Çamaşır yıkama dahil 330NOK ediyor yani paramızla 100TL gibi. Elektrik hariç, sadece karavan ve konaklama olursa iki kişi için 200kron oluyordu. Bundan bir gün sonra Finlandiya'da çamaşır dahil 30€'ya girdik. Norveç'teki bütün kampinglerde duşlarda kumbara var parayı atıyorsunuz süre başlıyor sıcak suyu veriyor süre bitince suyu kesiyor. ;Dgezmen' Alıntı:*Bir kampingin hizmet ederlerini vermişsin (sanırım 330 NOK tutuyordu), orada konakladınız mı?
Evet o bitkiler olabilir.gezmen' Alıntı:*Müze çevresinde, hani benim lavantaya benziyor dediğim bitkinin epeyce fotoğrasını koymuşsun, hatta yakın plan çekimleri de var...
Ama sezonları çok kısa :-\ Uzun kutup kışında kuru ota devam. ;Dgezmen' Alıntı:*Geyik çiftliğini görünce, ne olacak burada çiftlik kurmaya dedim; ot ve su bedava!... ;D (Almanya'dan emekli eniştem hep söyler; buradaki (Almanya'daki) inekleri kıskanıyorum diye. Kendisinin çiftçi kökenli olduğunu belirtirsem ne demek istediğimi anlarsınız. )
Fare tekerlekliyse kirlenmiş de olabilir. Optikse değiştirmek lazım. :gezmen' Alıntı:Not: Bilgisayarın faresinde bir süredir bir sorun var, işimi çok güçleştiriyor; sanırım yenilemek gerek... :-\
Okuyup yazıncaya değin canım çıktı...
Polonya dosyası 24MB bir pdf dosyası. İnternetten indirmede bir sorun olmuştur sanırım. Dosyayı kaydet veya farklı kaydet seçeneğiyle bilgisayarınıza indirmeyi deneyebilirsiniz. Sorun yaşarsanız bildirin bir ara Poyrazlara geldiğimizde dosya olarak size veririm.Ebru Yetim' Alıntı:Pdf dosyasını daha önce açabilmiştim ama bu sefer nedense başaramadım .(Polonya için )Ben de son bölümleri okuyor ve fotoğraflara bakıyorum .Cavid bey gibi bende kaldıysanız kamping fotoğraflarını görmek isterim .Ön bilgi sahibi olmuş oluruz böylelikle .
Cavid bey güzel saptamalarda bulunmuş .Bende Almanya için aynı şeyi düşündüm .Orada hayvancılık yapmak daha kolay İklimin,coğrafyanın getirdiği güzellikler var .Gece yağmur doğal sulama yapıyor ve hayvanların yemi hazır .Sütleri yerlere akacak neredeyse .Net olmamakla beraber bir foto çekebilmiştim .
Yerel kıyafet dükkanlarında kıskanmadım sizi desem yalan olur .O yöreye özgü ,otantik diyebileceğimiz objeleri çok seviyorum .Avusturya Linz'de yöresel kıyafetleri görmüştüm ama çok pahalı idi .Bakmakla yetinmiştim .