Korando 2.9 Td Ile Başlangıç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan highoutput Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5,596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 515,818

Etiketler
Motoru bitirdim abi pompa ayarsiz cengiz abimiz insallah pompacinin yanina bi gidecek

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam,bu arkadaş pompaci değil ,kendi garajında kendi aracına işlem yapan bir arkadaş evi b.çekmecede ama gidicem yanina konuştum tlf da

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Ben zaten ilk tercih korando yu düşünmüştüm ancak aracı o dönem bulamadığım için vitara da karar kılmıştım. Benim amacım belli, dağ bayır gez asfaltta şehirler arası yolda da sıkıntısız git, yolun bittiği yerde de hiç kafanı kaşımadan bas devam et. Mesela Grand vitara da yaşadığım tek sıkıntı genel olarak şu; 225/75/r16 orjinal ayna mahruti ile üzerinde takılı olan lastikler, ve 1.6 motor yetmiyor bu mevcut düzene, uzun yolda bir kamyon sollayana kadar -hele bir de rampa vb çıkıyorsam- cümle alem 6bin devir sesi ile titriyor, yani amaç benim için belli aslında. Benim amacım ne extreme offroad, ne de yarışmalara katılmak vb, bi tane güvenilir ve bakım-tamir-onarım masrafları sürdürülebilir seviyede bir operasyona imkan verecek bütçeye uygun bir bug-out vehicle istiyorum. Dediğiniz gibi piyasadan tırstım biraz, o yüzden uygun bi korando beklemek yerine güzel temiz bi suzi denk getirince krediyi saplayıp aldım. Benim için marka, model, kazası vuruğu boyası vb hiç ama hiç öneml şeyler değilller. Araba dediğin kaza da yapar, takla da atar, suya da girer, zorlanır da, kurşunlanır da, yanar da vb (tamam biraz abartmış olabilirim) ama her işin bir ustası var, bir aracın başına talihsiz bir iş gelmişse ve ustası da düzgünce toplayıp "tamam arkadaş eskisi gibi iş görür" derse benim açımdan hiçbir sıkıntısı yok, kaldı ki benim aracı aldığımda da üzerinde komple full boya vardı, benim umrumda değil böyle şeyler. Arabayı iki gün sanayide tanıdıklara bıraktım, motoruna şasesine şanzımanına yürüyenine elektriğine vb kısaca önemli olan konulara şöyle güzelce bi bakın dedim, eziği boyası vb kozmetik sıkıntıları zerre umrumda değil yani. Adamlar baktılar motoru otomatik şanzımanı yürüyeni vb pırıl pırıl saat gibi ama bu paraya daha güzel daha temiz bişey de alabilirsin dediler, ben eyvallah diyip, onların baan sunduğu bilgiden ihtiyacım -işime gelen :smiley: - kısmını alıp diğer söylenen şeyleri hiç dikkate almadan direk soluğu noterde aldım. Çok feci sefa pezevengiyim yani anlayacağınız. Şimdilik aracımdan gayet memnunum ancak er ya da geç -belki yarın bile olabilir- ben de bi korando sahibi olacağım huyumu biliyosam kesin mevzu oraya gidiyor. Sadece iyice bilgi sahibi olmaktan hiç bir zarar gelmez diye düşündüğüm için sizlere de burada soruyorum içinde bulunduğum durumu.

highoutput adlı dostum;
mesela benim 2004 grand vitara ve ilan linklerini gönderdiğim model korando lar için çok farklı araçlar demişsin, bunu sana söyleten başlıca mevzu nedir? hani genel anlamda en büyük farkları neler bu iki aracın? ben bugün suziden inip korando ya bindiğimde neyin değişeceğini düşünüyorsun orasını merak ediyorum hani ne tür değişiklikler beklemem gerek kısaca bilgin dahilinde beni bi aydınlatabilrisen çok hora geçer, bana bu bilgiler lazım çünkü :D

orgasmatron adlı dostum;
Seninle regalraptor dan tanış değil miyiz? yanlış mı hatırlıyorum? bi de yok abi ben suzi yerine korando al dediğini hiç hatırlamıyorum. Ankarada da sadece bi kere yolda gördüm, sağda solda veya bi galeride vb bi tane görsem gidip bakıcam içine bi oturucam vb iyice emin olmak için, o da yok :smiley:

2 yıldır falan bakıyorum bu araca, bir küsür yıldır da suzi bende, şöyle aradığım gibi kafama yatan bir korando hala düşmedi veya ben hala bulamadım. Son çare biraz daha bilgi toplayayım diye buraya yazdım. Meğer bayağı aktif bir grubu varmış :smiley: Çözücez abi benim işi hissediyorum.
tekrar merhaba anlatmak istediğimi yanlış anlamışsın , ben suzikiden inip korandoya bindiğinde yaşayacağın değişikliklerden bahsetmedim , açtığın konuda 3 adet sahibinden.comdan örnek gösterip bilgi sormuşsun , ben o üç korando kendi aralarında çok farklı diyorum ,

1- nolu korando 2001 model 2.3 motor benzinli / 77 hp / 144 nmn tork / 125 km max hız
2.nolu korando 1999 model 2.9 turbo dizel intercool / 120 hp / 260 nmn tork / 150 km max hız
3.nolu korando 1998 model 3.2 benzinli 209 hp / 297 nmn tork / 185 max hız

2.nolu dizel modeller kendi aralarında yine ayrılıyor / 2.3 turbo dizel / 2.9 turbosuz dizel mesala 2.9 dizel aldım dersin bi bakarsın turbosu yok aradaki beygir ve tork fakları var ,

bu konuda karar vermen gerekli önce benzinlimi ? dizelmi ? düz dizel mi ? turbo dizelmi ? 2.3 mü ? 2.9 mu ? 3.2 mi ?

@AHRAZ ayrıca marka model arasında karşılaştırma yapacak bilgi ve tecrübem olsa burda bedavaya yazacağıma , oto dergilerinde yazar üstüne para kazanırdım , bu konu bu kadar canlı ise buradaki arkadaşların beklentileri olmadan bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmasındandır , cevaplarımı beğenmiyorsan bana soru sormazsın olur biter , tavrın hoşuma gitmedi benden bu kadar arkadaşlar sana yardımcı olur.

48efb9da627c43bced6b2e18b01c3e97.jpg
64c236ecb74fda3cbc915663b1021455.jpg

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toplumda oyle insanlar varki
" akil yok , fikir çok !!! "

Gençliğimizde hatirlarim cocuk kizin pesinden kosar gunlerce aylarca kiz bu isin kesin olmayacagini yada baska birini sevdigini soylediginde cokus baslar ilk is pesinde kostugu kotulemek sonrada iftira atmak olur.
Mahallemizde hala boyle insan ! lar var , ne diyelim Allah akil fikir versin insallah...

Herkese iyi akşamlar.
Beğendiğimiz kareyi & konuyu alıntı yapılıyor. Benim de aracım yok Facebook yok bari alıntı yapayım dedim.
Sıkı takipdeyim herkese kazasız belasız sürüşler
Zaten araclar insanlari birbirine ulastirir baglar , onemli olan arac degil insandir , bizlerde burada birbirimizi bulduk , hep beraber guzellikleri bilgiyi paylasalim , takibin ve guzel yorumlarin icin ayrica tesekkur ederim @Serhun

Herkese iyi akşamlar bu araçların hepsinde abs standart mi yoksa bazılarında yok mu

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR