Korando 2.9 Td Ile Başlangıç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan highoutput Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5,596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 515,920

Etiketler
Izmir Korando

669f706a159d0dac5125fb82948b54e5.jpg

@orgasmatron hocam, Katalizör iptalinde araç muayenede sıkıntı yasar geçemez diye okuyorum ,peki sende sıkıntı olmadimi

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim 1978 model 6 silindir 5890 cc dizel unimog geciyor abi birsey olmaz disarda yaparsin egzozt muayenesi bide belli bir yasin ustundeki araclarda muafiyet var kac yas bilmiyorum egzost icin

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Katalizör söküp yerine katalizör görüntüsünde ici boş olan takılınca muayeneden gecer. Orijinali kenarda dursun. Ya da orijinali bozuksa içini boşalttıktan sonra tekrar araca takılır.
Aslında bu işlemde söyle bir dezavantaj var boş kazan basınç oluşturur. Bunun önüne geçmek için boş katalizörün icine düz boru kaynatılır. Dışarıdan norma ici düz boru olur. Performans düşmez hatta artar yakıt sarfiyati düşer.

Son düzenleme:

Katalizör söküp yerine katalizör görüntüsünde ici boş olan takılınca muayeneden gecer. Orijinali kenarda dursun. Ya da orijinali bozuksa içini boşalttıktan sonra tekrar araca takılır.
Aslında bu işlemde söyle bir dezavantaj var boş kazan basınç oluşturur. Bunun önüne gerek için boş katalizörün icine düz boru kaynatılır. Dışarıdan norma ici düz boru olur. Performans düşmez hatta artar yakıt sarfiyati düşer.

Sayin @Serhun nokta atisi yorumlariniz icin tskler

Ben tesekkur ederim ne demek İki dakika gaza geldim. Takımları alıp bir arabaya dalasım var.

EGR yi de söküp temizleyip ince saçtan kör conta yapıp iptal edilir. Yazılım olarak da araç üzerinden iptal edilebilen bir yapıda ise daha iyi olur ya da genel olarak konnektöründen sökülür. Katalizör üzerinde sensör varsa yazılımdan yapmak gerekir.
Bu durumda katalizör boşaltılsa arıza lambası varsa yanar. Böyle bir yapı varsa katalizör üzerindeki sensörü yanıltacak bir manson yapılıyor.

Sayin arkadaslar bugun itabari ile forumdaki konumuzdan ayriliyorum , paylastigimiz hersey icin tskler FB sayfamizida Sayin @ceng67 e emanet edip oradanda ayriliyorum , ben yoruldum , hepinize tsk ederim guzel sohbetler ve paylasimlar icin , selamlar , saygilar ...

Yazılanların tamamını kelime kelime takip ediyorum. Bence bu konu hep böyle canlı kalmalı. Çok emek çok bilgi ve değerli paylaşımlar var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri