Köpekler Bizden Ne İster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışakdere Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,588
Ynt: Köpekler Bizden Ne İster?

Bütün gezilerimizde hep köpeklerle müşerref oluyoruz.. Gezilerimizi özellikle Köy ve dağlarda gerçekleştirdiğimiz için Çoban köpekleriyle karşılaşmamız kaçınılmaz oluyor..Bazen üçü beşi birden üzerimize geliyor fakat inanın onlar sizin niyetinizi anlayabiliyor :smiley: Eğer bir koyun çalmak için gitmemişseniz hiç endişelenmeyin panik yapmayın ve hızlıysanız yavaşlayın.. Onlar görevlerini yapıyor asla onlara zarar vermeyi düşünmeyin bu daha kötü sonuçlar doğurabilir..Yavaşladığınız zaman onlar size bir kaç metreden fazla yaklaşmayacaklardır.. Sadece havlayacaklar ve yavaş gittiğiniz sürece peşinizden gelmeyeceklerdir.. Tecrübeyle sabittir ;)

Etiketler

Tecrübelerime dayanarak köpeklerin sadece havlamakla yetindiklerine inanıyorum
Ve de en fazla bisikletime 30-40 cm yaklaşıyorlar

Evet bende köpekler tarafından bisiklet üzzerinde az peşlenmedim(kovalanmadım).Söylemek istediğim çoğu köpek (psikopat veya biyerleri ısırmaya meraklı değilse)bisikletten inince kaçmaya başlıyor.Ama tabi bunlara güvenilmez ben her türlü "tacize" karşı yanımda biber spreyi taşıyorum ineklerde işe yarıyor ama köpeklerde bilemem daha denemedim

Bilimsel bi yaklaşım değil ama köpeklerin kaçanı kovalama ses yapanı susturma gibi huyları var her türlü aracı kovalarlar motorlu motorsuz farketmez yeter ki hızlı gitsin ve ses çıkartsın, geçen yaz Ankara da akşam eve doğru giderken depar atayım dedim yoldan geçen sokak köpekleri hemen uyarı atışı yaptılar, iki havlama, ve kulakları dikme hareketiyle, anladım ki koşmaya devam edersem saldıracaklar ben de bükemediğim eli öptüm ve yürümeye başladım onlar da keyiflerini kaçırmadan çöpleri karıştırmaya devam ettiler.
Gelelim motorsiklete...
Benim motorsikletim var bazı köpekler aldırış etmezken bazıları peşimi bırakmıyor. Köpekten kaçarken dikkatli olmanızı öneririm öyle ki mobilet süren bir adamı düşürdüğünü gördüm, ama köpek adamı düşürdükten sonra kaçtı her köpek kaçar mı bilmiyorum. O korkuyla arabanın önüne atlayabilirsiniz düşerek yaralanabilirsiniz.Bence bisiklet sürerken köpek kovaladıysa ve mesafe de daraldıysa yavaşlamanız ve bisikleti köpekle aranızda siper etmeniz,Motorsiklet sürenler ise heycanlanmadıkları taktirde basıp gidebilirler aynadan köpeğin dilinin dışarıda kaldığını göreceksiniz ;D Aslında ben en çok pinçir,kaniş denilen piskopatlardan korkarım hiçbirşey dinlemeden paçaya sarılıyorlar

Köpek saldırılarından nasıl korunmak gerekir derseniz köpeği yanınıza fazla yaklaştırmayın tekme, taş, sopa, vb aletlerle korkutabilirsiniz kendinizi koruyabilirsiniz. (tekme alet değil tabi) şayet köpek saldırırsa boynunuzu koruyun self-defence kitaplarında okuduğum bilgiye göre köpeğin burnu ve gözleri hassas bölgelerindenmiş burnuna yapılacak sert bir darbe köpeği etkisiz hale getiriyormuş.Ayrıca köpek üstünüze atladı ise kolunuzla boynunuzu ve yüzünüzü koruyun köpeği bacak aranıza alın ve köpeğin karın bölgesini bacaklarınızla sert bir darbe ile sıkıştırın köpek anında iptal oluyormuş... kimsenin bu duruma düşmemesini temenni ederek yazımı bitiriyorum.
Ayrıca köpeklerin de yaşamlarına saygı duyalım onlara zarar vermeyelim Saygılar...

aslında tekme daha çok pinçir,kaniş vb tarzı cinslerde daha çok işe yarıyor..ama bu cinsler genelde sinir hastası oluyor ;D dikkat ederseniz köpek durduğu yerde titriyor ;D ben sebebini buna bağlıyorum. Genede köpekler gariban hayvanlar sevgimize muhtaç hayvanlar eğer bir parça yemek verirseniz de sizi unutmazlar...

hyena' Alıntı:
aslında tekme daha çok pinçir,kaniş vb tarzı cinslerde daha çok işe yarıyor..ama bu cinsler genelde sinir hastası oluyor ;D dikkat ederseniz köpek durduğu yerde titriyor ;D ben sebebini buna bağlıyorum. Genede köpekler gariban hayvanlar sevgimize muhtaç hayvanlar eğer bir parça yemek verirseniz de sizi unutmazlar...
:smiley:) birinin genlerinde doberman diğerinde pitbull var :smiley:) çok sinirller gerçekten.
bi tanesi her gün evin kapısınna geliyor ve kapıyı açmamı bekliyor. benim köpeğin mamalarını yiyor ve çıkışa gidiyor ve çıkartmamı bekliyor. hakikaten gariban ama sokaklarda benim köpeğimden daha mutlu olduğunna eminim. özgürce dolaşabiliyor.

lokosit' Alıntı:
:smiley:) birinin genlerinde doberman diğerinde pitbull var :smiley:) çok sinirller gerçekten.
bi tanesi her gün evin kapısınna geliyor ve kapıyı açmamı bekliyor. benim köpeğin mamalarını yiyor ve çıkışa gidiyor ve çıkartmamı bekliyor. hakikaten gariban ama sokaklarda benim köpeğimden daha mutlu olduğunna eminim. özgürce dolaşabiliyor.

tatile gittiğimde bizim eve de dadanan bi köpek vardı. bi akşam yemeğinde köpeğe bişeyler verdim, nasıl tahmin ediyo bilmiyorum ama, her akşam yemeği yerken bizim kapının önünde oturuyodu.(kokudan desek diğer köpekler neden gelmiyodu) sonra baya bi dost olmuştuk...ama genede sahipli köpeklerden mutlu görünüyordu
ne de olsa özgürdü...ne demiş willam wallace özgürlüüüüüük (bravehearth)... :smiley:)

evet köpekler arabanın dönen tekerleklerine karşı zaafları var benim rahmetli köpeğim 18 yaşında yaşlı haliyle bile araba,bisiklet,kamyon,tır,otobüs....kovalıyordu.ne yaparsak yapalım köpeklerden korunamayız.bizler yıllardır köpeklerin görme algılarının cok gelişmiş olduguna inanırız fakat görme duyuları cok gelişmiş değil görüyorlar fakat herşeyi 3 sn farkla bisikletinizle sürekli sağa sola manevra yaparsanız köpekler sizi ısıramaz.

vallahi bu 3 sn gecikme benim köpeğim için geçerli değil:smiley:)
topu fırlatıyorum ve peşinden koşuyor, sonra topu tam yakalayacakken bir engele çarpıp geri döndüğünde saniyenin belki 1/4 süresinde yakalayabiliyor.
köpek kaleye geçiyor ve ben 5 metreden şut atıyorum ve kesinlikle top geçmiyor. ibrahimoviç bile gelse zor gol atar:smiley:
hep derim böyle bir refleksim olsa barselonada kaleci olabilirdim:smiley:)

bu top deneyini sizde yapın göreceksiniz. tabii köpeğiniz topla oynamasını seviyorsa.
3sn çok abartılı geldi ve gerçekten uzun bir süre.
bu konuda bilim adamlarının biraz daha çalışmaları gerekir kanımca:smiley:)
3sn gecikmeli gören bir köpek veya canlı yoldan karşıya geçemez. bir geçer iki geçer üçüncüde bir aracın altında kalır.
3 sn gecikmeli gören bir köpek avını asla yakalayamaz.
bana pek bilimsel gelmedi yani

O zaman internetteki haberlere inanmamak gerek.Rottlardan acayip tırsarım beni kaba etimden ısırmıştı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR