Köpekler Bizden Ne İster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışakdere Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,593
Ynt: Köpekler Bizden Ne İster?

Isırıldığı anda sıcağı sıcağına heleki o soğukta anlamaması normal. ben bacağımı kırdım 13 yerinden ilk 2-3 dakika acımadı bile :D
ne zaman beyin algıladı o ayak orada olmamalı diye o zaman bastımdı çığlığı :D

Etiketler

13 yer mi. okurken bile tuhaf oluyor insan. geçmiş olsun.
bu arada ben de bir köpekseverim. ama benimki safkan sokak ırkından :smiley: başkasının köpeğini çalmayı kendilerine hakgören insanlara da bi önlem olarak böyle tercih ediyorum.:smiley: ama bütün diğer ırklar ile de ilgiliyim. aslında bu sayfalarda, hayvan sevenler olarak bir yer açılsa ve bilgi paylaşımında bulunsak çok mu gereksiz bulunur acaba.yada destek bulurmu?

Esra çok geçmiş olsun,
kırılan parmağımı düşündükçe;
13 yerden kırık çok ciddi bir yaralanma,kalıcı bir şey kalmamıştır inşallah.

Kedi ile katılabilirmiyiz ;D Bu arada normal kedi değil bu, kendini Bengal kaplanı sanıyor ;D ;D ;D
Şaka maka 13 yıl Doberman besledim, rahmetliyle ne oynardık, bir defa bile dişinin ucu değmedi elime... Kedimiz ise canavar adeta, içinden asabiyet fışkırıyor hayvanın ;D ;D Veterinerde bir tanesi vinç eldivenli olmak üzere 4 kişi zor zaptetti ateşine bakarken ;D ;D ;D

esas bengal kaplanı burada ;D
ikiside dejenere oldu
iki kanka günün yarısını koklaşarak geçiriyorlar
[attachment=1]
[attachment=2]

lucky yumoş1.jpg

luckky yumoş 2.jpg

umutcelikel' Alıntı:
Kedi ile katılabilirmiyiz ;D Bu arada normal kedi değil bu, kendini Bengal kaplanı sanıyor ;D ;D ;D
Şaka maka 13 yıl Doberman besledim, rahmetliyle ne oynardık, bir defa bile dişinin ucu değmedi elime... Kedimiz ise canavar adeta, içinden asabiyet fışkırıyor hayvanın ;D ;D Veterinerde bir tanesi vinç eldivenli olmak üzere 4 kişi zor zaptetti ateşine bakarken ;D ;D ;D
vallahi sırf okuma yazma öğretmek için bir tanede doberman almak istiyorum:smiley:) gerçekten süper köpek.
benimki biraz kalın kafalı en fazla 5 e kadar sayıyor:smiley:

Kerim 98 de kırmıştım bacağı.. 2 tane 10 cm lik platin var bilekte :smiley: ama iyi çok şükür. şimdide sağ dizde ön çapraz bağ koptu (ankara da da dizlik vardı hatırlarsın belki) ameliyat oldum 2 hafta önce,dün dikişler alındı. yatıyorum hala :D yakında yürürmüşüm öyle dedi dr.

Umut; Ana başlık Can dostlarımız olursa papağını olan bile ekler ve hatta gine domuzcuğu olanda.. :D Güzel olur bence cidden öyle bir bölüm.

Lokosit; bu da benim velet "Face" .. Kendisi internette takılıyor :D

ei43yq.jpg

eftaLYa' Alıntı:
Kerim 98 de kırmıştım bacağı.. 2 tane 10 cm lik platin var bilekte :smiley: ama iyi çok şükür. şimdide sağ dizde ön çapraz bağ koptu (ankara da da dizlik vardı hatırlarsın belki) ameliyat oldum 2 hafta önce,dün dikişler alındı. yatıyorum hala :D yakında yürürmüşüm öyle dedi dr.

Umut; Ana başlık Can dostlarımız olursa papağını olan bile ekler ve hatta gine domuzcuğu olanda.. :D Güzel olur bence cidden öyle bir bölüm.

Lokosit; bu da benim velet "Face" .. Kendisi internette takılıyor :D

ei43yq.jpg
esra hanım ben facenin küçüklüğünü biliyorum:smiley: bu kadar güzel olacağı o zamandan belliydi.keşke kardeşide yaşasaydı:( çok üzülmüştüm

Cloe yaşasaydın face den çok daha güzel olacaktı .. yavru halinden belliydi.
Ama Face tüm kusurlarına rağmen benim oğlum.
3 yaşına girdi ve tek bir canlıya zarar vermedi. en yakın oyun arkadaşları tanıştığı tüm küçük çocuklar.

http://face.gen.tr/album/kids/index.html

Onunla gurur duyuyorum :smiley:

ana bir başlık altında toplanalım o zaman. esra hanım talebimizi iletebilirmisiniz ilgililere. en kıdemli siz görünüyorsunuz. eğer olmazssa sohbet alt başlıklarında toplanırız.ama bence doğa seven insanların hayvan da sevdiği varsayımı ile düşünürsek ana bir başlığın olmaması eksiklik gibi duruyor.hem renk de katabiliriz diye düşünüyorum.

Evet köpekler bizden ne ister!

Motosikletle gezerken pek umursamıyorum onları ama bisikletle işler değişiyor...
Daha çok herhangi bir yerde herhangi bir köpekten gelmiyor tehlike, genellikle fark etmeden ( artık fark ediyorum ) onların bölgesine girmiş oluyorum,
ve onlarda beni ordan uzaklaştırmaya çalışıyor oluyor, tabi biz insanlar için tüm dünya bizim bölgemiz, ama sokaklarda yaşayan köpeklerin de kendilernce bir bölge kavramı var,

Yeni bisiklet almıştım, aldım ama hep bir işim çıkıyordu iki üç gün üst üste çok binmek istememe rağmen binemedim, artık canıma tak etti akşam vaktiydi, artık yeter dedim giyindim çıktım...Ki geceleyin köpeklerin bu bölgelerini koruma isteği daha bir artıyor, geziyorum sakince, derken bir sokağa girdim üç beş köpek toplanmaya başladılar, tedirgin oldum bastım var gücümle ilk sokaktan çıktım ama artık rahat değilim gerildim, başka bir sokağa tam girmiştim ki, iki tanesi üstüme doğru koşmaya başladılar, artık basamıyorumda biri önümde biri arkamda deli gibi havlıyorlar, halen bisikletin üstündeyim, pedal çevirmekte ısrar ediyorum ama ikiside aşırı sinirli tekerlere doğru bana doğru havlamaya devam ediyorlar, baktım susacakları yok, bekliyorum bekliyorum susmuyorlar, gitmemede izin yok, önümü arkamı tutmuşlar, artık dedim buraya kadarmış! İndim bisikletten hızlıca koştum yerden irice bir taş aldım, ardından ben onları kovalamaya başladım, bir anda nasıl böyle hızlı koştuğumu bende anlamadım ama, iş değişti, avdım avcı oldum, hem koşuyorum hem bağırıyorum "şimdi kim kaçıyor söyleyin! şimdi kim kaçıyor!..." diyerekten ;);D ;D ,biri hemen sindi kaçtı, umurumda değil isterlerse ısırsınlar, artık ben delirdim, diğerini kattım önüme olanca gücümle koşuyorum köpekte kaçıyor, en son elimdeki taşıda yola attım, ortalık toz duman, köpekler kaçtı gittiler sokaktan...
Böylece sokak artık benim olmuş oldu ;D
Ama tabi ne bisikletle gezme keyfi kaldı, ne sporu, ne pedal basması hiçbir şey, o günden sonra bir daha Zekeriyaköy'de özellikle geceleri bisiklete binmiyorum.

Türkiye bir köpek ülkesi, tüm sokaklar köpeklerin, köpekler mahallelerine giren yabancılara havladığı için herkes bu işten memnundur bile, ama bu sağlıklı bir durum mu, bence değil, benim bisikletle gezemediğim sokaklarda çocuklarda oynayamaz, bebeklerde gezdirilemez.

Umarım bir gün birileri bu sorunu medeni yöntemlerle çözer. Belediyelerin koyacağı ek bir vergi ile pekala gerekli bütçe de oluşturulabilir.

moremiles' Alıntı:
Türkiye bir köpek ülkesi, tüm sokaklar köpeklerin, köpekler mahallelerine giren yabancılara havladığı için herkes bu işten memnundur bile, ama bu sağlıklı bir durum mu, bence değil, benim bisikletle gezemediğim sokaklarda çocuklarda oynayamaz, bebeklerde gezdirilemez.

Umarım bir gün birileri bu sorunu medeni yöntemlerle çözer. Belediyelerin koyacağı ek bir vergi ile pekala gerekli bütçe de oluşturulabilir.

Bisikletlere yada araçlara atak yapan köpekler çocuklara,bebeklere yada erişkinlere atak yapmıyorlar :smiley:
Arada belki bir iki deli çıkıyordur da insanın delisi psikopatı daha bol köpekten.
Daha dün yine rastgeldim aracını yolda yatan sokak köpeğinin üstüne üstüne süren bir ruh hastası. Ağzıma gelen tüm küfrü savurdum.

Belediyelerin önlemleri malesef yetmiyor. En azından medeni dediğiniz yöntemlerle. Devlet in köpek sahiplenme konusunda bir yasa çıkarıp bu yasayı da gerçekten uygulaması gerek.
Sokak köpeklerinin çoğu evlerde beslenen safkanların kırmaları. Sözde hayvansever köpek sahipleri (ki %100 erkek köpek sahipleri) köpeğim ihtiyaçlarını gidersin diye salıyor. Sonra dışarıda dişi köpek mi bulmuş,onla çiftleşmi yavrular sokaklarda mı kalmış umrunda olmuyor.

Köpek almak isteyene yaş sınırı + psikolojik test yapılması şartı olmalı.

Bisikletle gezerken köpek sizi kovalamaya başlarsa sakin olun, korkmayın ve ondan daha güçlü olduğunuzu bilin.

Kaçmaya çalışıp başaramaz iseniz dönen bacaklarınızı ısırabileceğini, size zarar verebileceğini akılınızdan çıkartmayın.

İlk olarak BİSİKLETİ KÖPEĞİN ÜZERİNE SÜRÜN, gidonu hayvanı ezmek için çekinmeden kırın korkmayın ezilmez kaçarlar.

Bu hamle çoğu zaman işe yarar. Olmazsa bisikleti hemen durdurun. Göreceksiniz ki bisiklet aniden durunca hayvan ne olacağını bilemediğinden aptallaşacaktır. Bu esnada köpeğe bağırıp çağırıp el kol sallarsanız kaçacaktır. Bir daha peda bastığınızda da peşinize düşmez.

Buda fayda etmediyse bisikletten inerek av iken avcı olun ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.