rechargeable
Kamp III
Ynt: Köpekler Bizden Ne İster?
saldıran bi köpeği bacak arasına alıp karnını sıkıştırma hareketini yapmak mümkün değil ve de çok riskli diye düşünüyorum.sadece baş boyunu korumakla iş bitmiyo kaybedecek bi şey yok denerim diyen buyursun
hyena' Alıntı:Bilimsel bi yaklaşım değil ama köpeklerin kaçanı kovalama ses yapanı susturma gibi huyları var her türlü aracı kovalarlar motorlu motorsuz farketmez yeter ki hızlı gitsin ve ses çıkartsın, geçen yaz Ankara da akşam eve doğru giderken depar atayım dedim yoldan geçen sokak köpekleri hemen uyarı atışı yaptılar, iki havlama, ve kulakları dikme hareketiyle, anladım ki koşmaya devam edersem saldıracaklar ben de bükemediğim eli öptüm ve yürümeye başladım onlar da keyiflerini kaçırmadan çöpleri karıştırmaya devam ettiler.
Gelelim motorsiklete...
Benim motorsikletim var bazı köpekler aldırış etmezken bazıları peşimi bırakmıyor. Köpekten kaçarken dikkatli olmanızı öneririm öyle ki mobilet süren bir adamı düşürdüğünü gördüm, ama köpek adamı düşürdükten sonra kaçtı her köpek kaçar mı bilmiyorum. O korkuyla arabanın önüne atlayabilirsiniz düşerek yaralanabilirsiniz.Bence bisiklet sürerken köpek kovaladıysa ve mesafe de daraldıysa yavaşlamanız ve bisikleti köpekle aranızda siper etmeniz,Motorsiklet sürenler ise heycanlanmadıkları taktirde basıp gidebilirler aynadan köpeğin dilinin dışarıda kaldığını göreceksiniz ;D Aslında ben en çok pinçir,kaniş denilen piskopatlardan korkarım hiçbirşey dinlemeden paçaya sarılıyorlar
Köpek saldırılarından nasıl korunmak gerekir derseniz köpeği yanınıza fazla yaklaştırmayın tekme, taş, sopa, vb aletlerle korkutabilirsiniz kendinizi koruyabilirsiniz. (tekme alet değil tabi) şayet köpek saldırırsa boynunuzu koruyun self-defence kitaplarında okuduğum bilgiye göre köpeğin burnu ve gözleri hassas bölgelerindenmiş burnuna yapılacak sert bir darbe köpeği etkisiz hale getiriyormuş.Ayrıca köpek üstünüze atladı ise kolunuzla boynunuzu ve yüzünüzü koruyun köpeği bacak aranıza alın ve köpeğin karın bölgesini bacaklarınızla sert bir darbe ile sıkıştırın köpek anında iptal oluyormuş... kimsenin bu duruma düşmemesini temenni ederek yazımı bitiriyorum.
Ayrıca köpeklerin de yaşamlarına saygı duyalım onlara zarar vermeyelim Saygılar...
saldıran bi köpeği bacak arasına alıp karnını sıkıştırma hareketini yapmak mümkün değil ve de çok riskli diye düşünüyorum.sadece baş boyunu korumakla iş bitmiyo kaybedecek bi şey yok denerim diyen buyursun