Köpekler Bizden Ne İster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışakdere Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,593
Ynt: Köpekler Bizden Ne İster?

hyena' Alıntı:
Bilimsel bi yaklaşım değil ama köpeklerin kaçanı kovalama ses yapanı susturma gibi huyları var her türlü aracı kovalarlar motorlu motorsuz farketmez yeter ki hızlı gitsin ve ses çıkartsın, geçen yaz Ankara da akşam eve doğru giderken depar atayım dedim yoldan geçen sokak köpekleri hemen uyarı atışı yaptılar, iki havlama, ve kulakları dikme hareketiyle, anladım ki koşmaya devam edersem saldıracaklar ben de bükemediğim eli öptüm ve yürümeye başladım onlar da keyiflerini kaçırmadan çöpleri karıştırmaya devam ettiler.
Gelelim motorsiklete...
Benim motorsikletim var bazı köpekler aldırış etmezken bazıları peşimi bırakmıyor. Köpekten kaçarken dikkatli olmanızı öneririm öyle ki mobilet süren bir adamı düşürdüğünü gördüm, ama köpek adamı düşürdükten sonra kaçtı her köpek kaçar mı bilmiyorum. O korkuyla arabanın önüne atlayabilirsiniz düşerek yaralanabilirsiniz.Bence bisiklet sürerken köpek kovaladıysa ve mesafe de daraldıysa yavaşlamanız ve bisikleti köpekle aranızda siper etmeniz,Motorsiklet sürenler ise heycanlanmadıkları taktirde basıp gidebilirler aynadan köpeğin dilinin dışarıda kaldığını göreceksiniz ;D Aslında ben en çok pinçir,kaniş denilen piskopatlardan korkarım hiçbirşey dinlemeden paçaya sarılıyorlar

Köpek saldırılarından nasıl korunmak gerekir derseniz köpeği yanınıza fazla yaklaştırmayın tekme, taş, sopa, vb aletlerle korkutabilirsiniz kendinizi koruyabilirsiniz. (tekme alet değil tabi) şayet köpek saldırırsa boynunuzu koruyun self-defence kitaplarında okuduğum bilgiye göre köpeğin burnu ve gözleri hassas bölgelerindenmiş burnuna yapılacak sert bir darbe köpeği etkisiz hale getiriyormuş.Ayrıca köpek üstünüze atladı ise kolunuzla boynunuzu ve yüzünüzü koruyun köpeği bacak aranıza alın ve köpeğin karın bölgesini bacaklarınızla sert bir darbe ile sıkıştırın köpek anında iptal oluyormuş... kimsenin bu duruma düşmemesini temenni ederek yazımı bitiriyorum.
Ayrıca köpeklerin de yaşamlarına saygı duyalım onlara zarar vermeyelim Saygılar...

saldıran bi köpeği bacak arasına alıp karnını sıkıştırma hareketini yapmak mümkün değil ve de çok riskli diye düşünüyorum.sadece baş boyunu korumakla iş bitmiyo :smiley: kaybedecek bi şey yok denerim diyen buyursun :smiley:

Etiketler

terrano' Alıntı:
saldıran bi köpeği bacak arasına alıp karnını sıkıştırma hareketini yapmak mümkün değil ve de çok riskli diye düşünüyorum.sadece baş boyunu korumakla iş bitmiyo :smiley: kaybedecek bi şey yok denerim diyen buyursun :smiley:

Zaten burada anlatmak istediğim köpeğin üzerinize saldırdığı anda sizi yere düşürürse yapmanız gereken hareketlerden biri. tabi bu duruma düşmeden önce köpeği kendinizden uzak tutmanız gerekir. Ama boyun yüz ve kasıklar hayati bölgeler olduğu için saldırıdan korunması gerekir. Belirttiğim gibi self-defence (kendini savunma) taktiklerinde anlatılanlardan öğrendiğim kadarını sizlerle paylaşmak istedim. sonuçta hiçbirşey yapmamaktansa mücadele etmek yerinde bir karar olur. Ayrıca köpekbalıklarında olduğu gibi köpeklerin de hassas bölgelerinden biri gözleri ve burunları olduğunu tekrar hatırlatmak isterim

hyena' Alıntı:
Zaten burada anlatmak istediğim köpeğin üzerinize saldırdığı anda sizi yere düşürürse yapmanız gereken hareketlerden biri. tabi bu duruma düşmeden önce köpeği kendinizden uzak tutmanız gerekir. Ama boyun yüz ve kasıklar hayati bölgeler olduğu için saldırıdan korunması gerekir. Belirttiğim gibi self-defence (kendini savunma) taktiklerinde anlatılanlardan öğrendiğim kadarını sizlerle paylaşmak istedim. sonuçta hiçbirşey yapmamaktansa mücadele etmek yerinde bir karar olur. Ayrıca köpekbalıklarında olduğu gibi köpeklerin de hassas bölgelerinden biri gözleri ve burunları olduğunu tekrar hatırlatmak isterim
hyena' Alıntı:

:smiley: şimdi daha anlaşılır oldu. teşekkürler.

evet bendende tırsarlar 3 tavşan 4 sazan balığı 2 kurt köpeği 29 kuş 5 kirpi besliyorum :D doğa bizim ailemiz

Ynt: Köpekler Bizden Ne ?ster?

Bahcede 2 kopek
Evde 2 kopek
Evde 4 kedi
Bahcede 8-10 kedi
Evde 4 muhabbet kusu
Evde 2 hint bulbulu
Evde 1 papagan

Ara sirada kendime bakiyorum.:smiley:
Olu insandan ve hayvandan zarar gelmez.
Dunyada insan oglu olmasa hicbir seyin duzeni bozulmazdi.
Dunyanin oyle guzel bir dengesi varki insan oglu disinda bu dengeyi bozma cabasinda olan kimse yok.

Arabada 40 km hıza kadar dayanıyorlar sonra geride kalıyorlar.Bazıları da 50 km ye kadar dayanıyor sonra onlar da geride kalıyorlar.

Benim başından çok olay geçti köpeklerke :smiley:

Eskiden korkum yoktu ama yaklaşık 3 sene önce bir köpek tarafından ısırılınca ister istemez bir korku aldı başını gitti ;D

Farklı yöntemler okudum, akla en yatkın bibergazı geldi. Köpek küçükse sorun olmuyor ama büyükse dikkat etmek lazım.

Eskiden Moda sahilinse sürü yok yok 7 sülale misali dolaşırlardı. Çete gibiydiler :smiley:

Hele arabayı kovalayanlar yokmu.

Moda'da gidiyorum birgün arkadan taksi geliyor. 2 köpek biri sağda diğeri solda taksiyi kovalıyor. Taksi gaza basıyor ve malumunuz köpekler sağlı sollu koşturuyor benle. Bende bu sırada yokuş yukarı çıkmaktayım şansa. Asıldım pedala, baktım olacak gibi değil, fren basıp, bağara çağıra küfür ettim :smiley: sonra vıyakla vıyakla gittiler

Bu arada bahsi geçen olay 12- 13 sene önce oluyor, ben daha çocuğum

foruma göz attım ama bulamadım, gözümden kaçtıysam özür

Bisikletle Yaşanan Maceralar (ilginç / Komik / korkunç) adı altında bir başlık açsak mı? Herkesin bir hikayesi muhakkak vardır.

Öncelikle bir ricada bulunmak istiyorum. Ben "saldırmak" kelimesinden mala, özellikle cana zarar verebilecek ve amacına ulaşmış bir davranışı anlıyorum. Eğer sadece havlayan ya da üzerinize koşan bir köpekten vb. bahsediyorsanız lütfen bu kelimeyi kullanmayın. Çünkü bu kelime yüzünden toplumda binlerce insan "köpekler saldırır" gibi bir korkuya sahip oluyorlar. Halbuki gerçek hayatta durup dururken "saldıran" köpek sayısıyla "saldırmayan" köpek sayısını oranladığımızda bunun çok asılsız olduğunu görürüz.

Ayrıca, "saldırma" kelimesi yüzünden ne yazık ki her yıl binlerce masum hayvan (kedi, köpek, kuş bile!) korkunç yöntemlerle öldürülmektedir.

Bu girişten sonra köpekten korkan sevgili arkadaşlarım için bir şeyler yazmak isterim. Öncelikle hem böcek korkusu olan bir insan ;) hem de bir ruh sağlığı uzmanı olarak sizleri anlıyorum. Her insan bir şeylerden korkar. Bu çok normal bir durumdur. Ama bu hayatımızı çok olumsuz etkilemeye başlarsa artık çözümlenmesi gerektiğine işarettir. Fobi tedavileri genellikle çok kısa süren (en fazla 2 ay diyelim) ve tedaviye en iyi yanıt veren sorunlardandır. (Ayrıntısı için özelden mesaj atabilirsiniz). Belki bu bir yol olabilir. (Haa, tabii ki korkulan şeyin bize zarar vermemesi için ne yapmamız gerektiğini de bilmeliyiz, o ayrı :smiley:)

Başka bir yol ise şurada belirtildiğine benzer bir yoldur:

rumelian' Alıntı:
bir eğitmenden aldığım tavsiye, eğer köpekten korkmuyosanız. durun ve diklenin "ne var?" diye.. karşınızda adam varmış gibi göreceksiniz arkasını dönüp gidecektir. Korkuyosanızda yapın. onu köpek değilde mahallede dolaşan sümüklü bi çocuk gibi görün :smiley: peşinize takılmış şımarıklık yapıyormuş gibi.. durun ne var? diye bağırın. arkasını dönüp gidecektir.

Hayvan sevgim sebebiyle hayvan barınaklarında binlerce serbest köpeğin içinde gezdim durdum. Çoğunun önünden yemeğini aldım, bazısını kucaklayıp bir yere götürdüm vb. ama bugüne kadar hiç ısırılmadım. 20 yıldan fazladır sokaklarda, caddelerde paten kayarım. Motosiklet kullanıyorum. Trekking, kamp vb. yaparım. Birçok köpeğin ilgisini çektim ama hiçbiri ısırmadı.

Bunu nasıl başardım? Birkaç basit hareketle! Birincisi, size doğru havlayarak koşan bir köpek varsa sakince durup, yumuşak ama kararlı bir sesle onunla konuşun. "Ne var? Ne havlıyosun? Geçip gideceğiz işte bir dur!" falan gibi :D (Komik geldiğini biliyorum ama ciddiyim). Önce şaşırıp bön bön bakar. Sonra da genellikle utangaç biçimde kuyruk sallamaya başlar. Sonuç: Sakince konuşuyoruz!

Neleri yapmıyoruz?

Üstüne taş, sopa falan atmıyoruz! Hele elimize böyle bir şey alıp üstüne falan asla yürümüyoruz! Ve yalvarırım, lütfen, zarar verecek bir şey yapmıyoruz; yani biber gazı sıkmak!!!, ateş etmek!!! vb.

Şu anda evde 6 köpeğim ve dışarıda baktığım bir sürü köpeğim var. "Ben köpekleri seviyorum, sadece korkuyorum, bunu yenmek isterim" diyen her arkadaşıma yardımcı olmaya hazırım.

Bisiklet kısmını atladım sanırım. Bunun için önerim ise yine durma ve konuşma taktiği. Muhtemelen durup konuşup sonra hareket ettiğinizde yine havlayarak koşmaya başlayacaktır. Yine durup konuşun. Bir süre sonra gelmez.

En önemli mesele şu: Her canlı ne olduğunu anlayamadığı ya da anladığı ama kontrol edemeyeceğini sandığı şeylerden korkar. Biz köpeklerden bu yüzden korkuyoruz, onlar da bizim araçlarımızdan ve bizden bu yüzden korkuyor :smiley:

Hepinize sevgiler.

lokosit' Alıntı:
köpeklerin iç güdü okuması olayıda daha farklı bir şeydir. insan korkunca, heyecanlanınca vücut adrenalin salgılar. köpek bunu hisseder ve saldırır.

Adrenalinin bir kokusu olduğunu hiç sanmıyorum :smiley: Köpeklerin korkanlara gitmesinin en önemli sebebi göz temasıdır. Bir insan bir şeyden korkuyorsa bakışlarını o şeye kilitler! Ve köpekler de her canlı gibi gözünüzü ona diktiğinizde bunu bir saldırı olarak algılar. Tıpkı sokakta gözünü siz diken birini tehditkar algıladığınız gibi ;) Bu yüzden köpeklerin gözünün içine uzun uzun bakmayınız lütfen :smiley:

moremiles' Alıntı:
Türkiye bir köpek ülkesi, tüm sokaklar köpeklerin, köpekler mahallelerine giren yabancılara havladığı için herkes bu işten memnundur bile, ama bu sağlıklı bir durum mu, bence değil, benim bisikletle gezemediğim sokaklarda çocuklarda oynayamaz, bebeklerde gezdirilemez.

Umarım bir gün birileri bu sorunu medeni yöntemlerle çözer. Belediyelerin koyacağı ek bir vergi ile pekala gerekli bütçe de oluşturulabilir.

Çocuklar, bebekler gezidirlebilir, neden gezidirlmesin. Köpekleri en çok rahatsız eden şey tekerlekli, garip sesler çıkaran şeyler. :D Anlamıyor ve sinirleniyorlar.

Bütçe kısmına gelince, var zaten. Ne için kullanılıyor? Zehir almak için....

flynaked' Alıntı:
Adrenalinin bir kokusu olduğunu hiç sanmıyorum :smiley: Köpeklerin korkanlara gitmesinin en önemli sebebi göz temasıdır. Bir insan bir şeyden korkuyorsa bakışlarını o şeye kilitler! Ve köpekler de her canlı gibi gözünüzü ona diktiğinizde bunu bir saldırı olarak algılar. Tıpkı sokakta gözünü siz diken birini tehditkar algıladığınız gibi ;) Bu yüzden köpeklerin gözünün içine uzun uzun bakmayınız lütfen :smiley:
Adrenalin korkmaz zaten:smiley:)) ama vücuttaki birçok salgı bezini etkileyen bir hormon olduğu için bizim hissedemeyeceğimiz kokular salınabilir. Köpeğin gözlerine bakmak ona meydan okumaktır derler ve hakikatende gözüne dik dik bakarsanız ya saldırır yada kuyruğunu kıstırır kaçar. kendi köpeğinizin gözünün içine bakmak lazımdır ve hatta o gözünü kaçırana kadar bakmanız lazımdır. siz önce gözünüzü kaçırırsanız kendisini patron ilan eder ve söz dinlemez, kendisinin, sizin de lideriniz olduğunu sanır.

Her korkan kişi gözle temsa girmesi gerekmeden saldırıya uğrayabiliyor. Karşıdan gelen ve köpekten korkan kişiyi, köpeğin gözlerine bakmaksızın hissedebilirler.

Birkaç yıl önce eve sinirli sinirli geliyorum ama hakikaten tepemden dumanlar çıkıyordu:smiley: o derece sinirliydim yani:smiley:)))
hergün sevdiğim, defalarca karnını doyurduğum sokak köpeği bizim sokağın başında saldırdı ve beni sokağa sokmamıştı:smiley:))
gittim sakinleşip geldiğimde beni dostça karşılamıştı:smiley:) gülmeyin bu gerçekten oldu:smiley:)

lokosit' Alıntı:
sokak köpeği bizim sokağın başında saldırdı

Ne yaptı tam olarak?

lokosit, bir de inşallah ter bezleri de onları uyaran bezlerden değildir, yoksa yazın hepimizi yer bu köpekler :smiley:

flynaked' Alıntı:
Ne yaptı tam olarak?

lokosit, bir de inşallah ter bezleri de onları uyaran bezlerden değildir, yoksa yazın hepimizi yer bu köpekler :smiley:
saldırdı işte daha ne diyebilirim? kaçmasam ısıracaktı.
@flynaked
adrenalin vücutta yükseldiği zaman vücudun tüm sistemleri hızlı çalışır, terlemekte bunlardan biridir. bunu vücuda dışarıdanda verebilirsin ki defalarca verdim (kendime değil tabiiki :smiley: ) köpek bunu nasıl algılıyor tam bilemiyorum ama terimiz her zaman aynı şekilde kokmaz. ama köpeklerin koku duyularının mükemmele yakın olduğunu biliyorum. bununda başka bir açıklaması olduğunu sanmıyorum.

lokosit gelin şuna "saldırmak" demeyin de barışalım :smiley: :D Ben de adrenalin ve bez ilişkisini kabul edeyim :smiley:

(Takılıyorum, kızmıyorsunuz değil mi?)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.