Kocaeli'de Hamsili Helvalı Defenderlı Rampa (14 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 395
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,925
Ynt: Kocaeli'de Hamsili Helvalı Defenderlı Rampa (14 Aralık 2008)

güzel bir gezi olmuş imrendim dogrusu. paylaşım için teşekkürler :smiley:

Etiketler

duman' Alıntı:
hakkaten hiç disco yoktu... Önder fotoğraflar süper bir şey dikkatinizi çekti mi?çıtır gözüken bazı rampalar,inişler son araçlar için kabus haline geliyor.yani şunu demek istiyorum 20 tane en az 1,5 tonluk araç önünüzden yolu öyle bir hale getiriyorki aynı gün aynı parkurda pilotaj,araç,lastik,güç, marka tartışması anlamsız kalabiliyor.en öndeki araç parkuru kusursuz geçerken acaba mümkün olsa en arkaya gelse ve arazideki oksijen fazlaliğinın verdiği çocuksulukla takılan araçlarla tekrar dalga geçebilme enerjisine sahip olabilir mi? yoksa o enerjisini aracını 40 dakika önce kolaylıkla sürdüğü ama şimdi zorlandığı parkura mı harcar.aynı nehirde iki kere yıkanılmaz gibi bir olay bu çamur geçişleri...
fotoları ben çekmedim. adil abi ile talha çekti. ben sadece siteye yükledim. asıl teşekkürü onlar haketti...

cüneyt bey haklısınız çamur geçişlerin de parkur araç geçtikçe çok karakter değiştiriyor. bazen sizin dediğiniz gibi zorlaşıyor, bazende önden geçen araçlar çamuru temizliyor ya da bir toprak tepesini düzleştirip parkuru daha kolay hale getiriyor.

aslında bizim yaptığımız sevdiğimiz nazımızın geçtiği dostlara biraz latife yapmak ;) yoksa markaymış, modelmiş hepsi boş ;D bakalım geziye fren hortumu patlayan cj nin yanında kim kaldı ? istanbuldan gelen kırmızı cj ile defenderlı birden abi... işte bu kadar kolaydır. ben kalsam beni kim çekecek tabiki konvoydaki bana en yakın dostum. bu defenderda olur, lada da olur herşey olur. önemli olan o havayı solumak beraber olmak.

bizim yaptığımız da işin tadı, tuzu, baharatı ;D ;D ;D ;D ;D yoksa dün defender sahibi olan bugün aracını satıp yarın cherokee alabilir ya da bugün cherokee sahibi olan yarın jeepini satıp öbürgün defender alablir ;)

elideki videoları da atmaya başlayayım

th_orhunniva.png

th_defenderrampas.png

th_Film.png

İnsanın aracını kullanmaktan zevk almasını sağlayan sadece gücü değil elbette. O sabah Cevat Abi bir kasa ekmeği benim araca koyup koyamayacağımızı sordu. Hiç dönüp bakmadan tabii dedim ve koyduk. Bir kasa ekmek değil 10 kişinin kamp malzemesini tepeye yükleyip bir de 10 kişinin 1 haftalık yiyeceği ile beraber yanıma bir kaç kişi alıp yola çıkabilirdim. Expedition bu demek heralde.

Bir de benzincilerde sorulanlar var; "abi bu arazi jipi mi?" " Abi belgesel mi çekiyosun, Kamera nerde". Tabii ışıklarda beklerken önce lastiklere bakıp sonra kafayı kaldırıp aracı inceleyenler var. En son bana bakıp bazen selam veriyorlar. Bir çok araç çok havalı olabilir ama dünyada bundan çok Karizması olan araç olduğunu düşünmüyorum. Belki 2. sırada CJ ler gelir, 3 sıraya da eski ve çok büyük motorlu amerikan sporları koyuyorum ben.

Belki hayat boyu defender kullanmam ama hayata defender kullanmış olarak devam edeceğim. Süper bişey...

duman' Alıntı:
hakkaten hiç disco yoktu...
Önder fotoğraflar süper
bir şey dikkatinizi çekti mi?çıtır gözüken bazı rampalar,inişler son araçlar için kabus haline geliyor.yani şunu demek istiyorum 20 tane en az 1,5 tonluk araç önünüzden yolu öyle bir hale getiriyorki aynı gün aynı parkurda pilotaj,araç,lastik,güç, marka tartışması anlamsız kalabiliyor.en öndeki araç parkuru kusursuz geçerken acaba mümkün olsa en arkaya gelse ve arazideki oksijen fazlaliğinın verdiği çocuksulukla takılan araçlarla tekrar dalga geçebilme enerjisine sahip olabilir mi? yoksa o enerjisini aracını 40 dakika önce kolaylıkla sürdüğü ama şimdi zorlandığı parkura mı harcar.aynı nehirde iki kere yıkanılmaz gibi bir olay bu çamur geçişleri...
Doğru söze ne denir.

yunus bager' Alıntı:
Emre kardeş sizde 2 tane lada varmiş sende bi cıksanda rersmini görsek fena olmaz oralaısın cok cıkmıssındırda bizde görsek
:smiley: en yakın zamanda, o gün eski araç ile oradaydık ama onun üzerinde 8 yıllık ok144ler var çıkarmı çıkmazmı deneyeceğiz.., Aslında bizim günlük yaşamımız offroad bizim eski lada 8 yıldır oralara gidip geliyor. yaylada girmediği delik çıkmadığı yer kalmadı şuana kadar aracımızın başka araç tarafından çekildiğini bilmem zaten gözümüzün kesmediği yere aracı sokmam arazi süprizlerle dolu emin konuşmamak lazım her an herşeyle karşılaşılabilir. araç eskidi şuan kötü durumda ama bu sürede anladıkki lada ihtiyacımızı karşılayacak araba şimdi yenisini aldık bununla devam..

umutkaptan' Alıntı:
Arkasından bakıyorum ergünün olmadı bi 5.2 motorumuz

Yok, yok beni kesmedi bu rampalar. Videoda gördügünüz rampayi ciktiktan sonra en tepede manevra yapip asagiya inmeye basladim. Bu sirada Siyah Xj Mustafa rampayi cikiyor >> ortalarda biryerde karsilastik, Eeee??? Ergun ne yapar??? gelisingeri rampayi geri geri taaa tepeye kadar cikar...!! Yok, yok. bana rampa bulun :smiley:)

O rampaya tırmanmayı zannederim herkes bir düşünmüştür.Fakat kayarak iniş , rampanın uzunluğu ve bi sen eksiktin dedirten viraj...! çıkışın ne kadar çetin olacağını tahmine gerek yok. Gevşek çamurlu kanal, sert göbek...! Cesaret kırıcı..
Alkış rampadan yukarı ilk gaz basan Cherokee'ye. Bu tabloyla gerçekten rampa adını aldı. Bence yakışır.
Amaaa.. :smiley:
- 'Kimse motorunu çalıştırmıyor, millet balık helva. şimdi ben kalkıp denesem.. ilk virajda kalıp sonra yardım iste... Al işte, karizma gitti. Ne güzelde buralara kadar dağılmadan gelmişim... '
gibi, manevi...
-'Yahu yeter rampa da rampa, ne güzel düzlük bulmuşuz.Otur balık helvanı ye işte. ooh '
gibi ,keyfi...
veya
-'Defender rampasını geçtim, yeter daa. Şimdi burda ön takımı dağıtmıyım.'
gibi, tamamen duygusal...
sebepleri b a h a n e olarak saymazsınız kanımca
:smiley:

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D

Büyük motorla rampa çıkınca öyle görünür, işin içine dere geçme, kanal geçme, basamak çıkma, ağaca yaslama, kanala yan yatırma girince fikrin değişir , yada kopan parçalardan kolleksiyon yapmaya başlarsın ;D

Sonuçta vinçe her rampa çıkılır ama diğerlerinde hasar almadan geçmek zordur.
ben anlamadım land'ler daha mı az hasar alıyor öyle mi kandırdılar sizi ;D ;D ;D

duman' Alıntı:
ben anlamadım land'ler daha mı az hasar alıyor öyle mi kandırdılar sizi ;D ;D ;D

Bu konuyu fuzuli doldurmamak için mesajları

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21684.0

Başlığına taşıdım. Tartışmaya oradan devam edebiliriz.

Selamlar

ben görmedim rampayı ama landın cıkamayacagı gibi bir yer olamaz cesaret işi bu işler tabi lastik ve motorda göz önünde bulundurulmalı yani cherokee gibi saglam motorlu ve lastikli olduktan sonra land bvanamısın demez bence

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.