Kışın Ateş Yakmak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kapitan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 156
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,830
Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Arkadaşlar gazyağı ile ıslatılmış üstübü her zaman çok iyi sonuç verir koy sağlam bir poşete lazım olunca koy odunun kalbine ver ateşi yansın....
 

Etiketler
Ynt: Kışın Ateş Yakmak

beyler alın sıze lınk (http://www.campinggeardemonstrations.com/Product-Line/p/CG1007) adam bıre bır tanıtıyor mazemeyi
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

genom o alet çakmaktaşı değil magnezyum kullanıyor. Çıkan kıvılcımlar 1500 C civarında olduğundan hemen herşeyi yakabilir fakat ateşi başlatmak için mutlaka kuru yosun vs. birşey ve o dizideki abimiz gibi doğa ve ortam tecrübesi lazımdır.

Bizim için reşo yakıtı yada gazyağı üstübü ikilisi güzel çözümler olarak gözüküyor.
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

mrbb arkadaşlar aranıza yeni katıldım
ateş yakmak için en güzeli nealırsan 1 tl satanlardan zippo gazı alacaksın
ve sırt çantana atacaksın
 




Ynt: Kışın Ateş Yakmak

benim aracımın bagajında herzaman kamp malzamelerim çantam ve içindede zippo gazım muhakkak olmuştur şuana kadar gerek yaz gerek kış hiç bir zaman ateş yakamamışlığımız olmamıştır tuaf
 



Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Doğrudur dodi arkadaş, biz senin kadar yetenekli değiliz vesselam. Zaten bu başlığı açma sebebim de daha deneyimli kişilerden bir şeyler öğrenmek.
Islak ve donmuş meşe dallarını zippo benzini ile nasıl yaktığını bizlerle paylaşırsan belki biz de bir şeyler öğrenme şansına haiz oluruz....

Kadriye 2 hafta sonraki etkinliğimize bekliyoruz ;)
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

nasip olursa bir etkinlikte buluşuruz herhalde
güzel bir sinerji ortamında kazanılan bilgi ve birikimlerimizi birbirlerimizle paylaşmak hoş olur doğrusu
eminimki herkezin birbirinden öğreneceği gizli kalmış ince ayrıntı püf nottaları vardır
görüşmek dileğiyle
 



Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Çakmak gazı ile dolan minik pürmüzler var kaleme benziyor. Bulunamazsa kullan at satılan minik tüplere takılan pürmüzler var. Bunlar da çok fazla yer tutmazlar ama bir pürmüzün ucundan çıkacak aleve tahammül edecek yaş odun yoktur. Dikkat buyurursanız ıslak bile demedim yaş odun dedim. Alevi dizmiş olduğunuz ateşin en ideal yerine tutmak, her zaman konumunuzu değiştirmek de mümkündür. Üstelik bu alet ile su dolu bir tencereye tek noktadan tutarak su kaynatmaktan başlayarak bir çok iş de yapabiliriniz.
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Hasan Hocam baya enteresanmış bu pürmüz işi. Dediğiniz kadar etkiliyse 1-2 günlük organizasyonlarda su kaynatmak ve konserve ısıtmak için ocak yerine bu aletlerden taşısak işimizi görür herhalde.

Peki bunlar nerde bulunur nasıl bir şeydir?
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Bu aletlerin kapasitesi bir tencere kaynatacak kadar yüksek değil. Ama koruyup kollarsanız çok işe yararlar.



Nereden?

İstanbul - Kadıköy Yazıcıoğlu pasajında (PC ve parçaları satılan yer...) Elektronik komponentler el aletleri satan bir dükkan var. Girişten düz yürüyünce sonda, solda.

İstanbul - Karaköy selanik pasajı ve yolun karşısındaki elektronikçilerde. (Atlas kamp'ın arka tarafındalar.)

Ankara - Ulus Konya Sokak. Ben kendiminkini oradan aldım.

İzmir - Çankaya olsa olsa oralarda vardır.

Dremel'ler Praktiker'de var.



Ben Pro'sKit markasının bir ürününü almıştım. İki ucu var biri alev veriyor diğeri lehim yapmaya yarıyor.



benim bulduğum:
7008511.jpg
(link)

images%5Citems%5CJ-700%20BUTANE%20SET.jpg
PRO-120-TORCH-AND-IRON.gif
dremel_versatip.jpg
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Bendeki çok daha basiti bir zamanlar mahmutpaşada 1 tl ye almayanı dövüyorlardı onun için iki tane aldım:smiley: Elbette bununla bir tencereyi kaynatamazsınız tencereden kastım kartuşları atılan bildiğimiz minik piknik tüpleri bunların üstüne yine minik tabanca biçiminde takılan pürmüzler var. Bununla bir tencereyi kaynatabilirsiniz.
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak


Haaa tamam, o miktada yakıtla ise tabii ki.



Dün budanmış kalın çınar dalları bulunca, hem bıçağımla pratik yapmak için, hem de ağacını kullanırım diye kendime baldır kalınlığında bir daldan üç karış boyunda bir parça kestim.

Ağaç öyle yaştı ki odunu düşey tutunca alttaki kesikten el ıslatacak kadar su sızıyor. Odunu dinleyince suyun hışırtısı bile duyuluyor. Bu odunu yakmak zorunda kalmak istemem...
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst