Kısa Bir Turbo Sorusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,841

berk

"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
Yer
kocaeli
Web
www.kodosk.org.tr
2.5 duz dızele turbo takılırmı? takılırsa ıse yararmı? turbo takmak ıcın yapılması gerekenler nelerdır? fayda maliyet açısından akıllıca bir hareketmıdır? yoksa tek yol puma mıdır???

Etiketler
Ynt: Kısa Bir Turbo Sorusu

takılmıyor kardeşimmm :( tek yol başka yenı nesil bir turbo motor :smiley: :smiley:

böyle aniden söylemek istemezdim alıştıra alıştıra söyleyeydim iyiydiii :smiley: :smiley:

adrenalim' Alıntı:
böyle aniden söylemek istemezdim alıştıra alıştıra söyleyeydim iyiydiii :smiley: :smiley:

kalbimi kırdın moderatöre bildircem senı :D mersıne gıttıgımızde bırı takılıyo dedı bende takılmıyo dıye bılıyodum o yuzden sordum

adrenalim' Alıntı:
:smiley: :smiley: :smiley: bize puma yakışırr

abiiii bugun otokardan bıtane muhendısle tanıstım adama sordum puma motorunu vs adam yapmayın dedı bızım araclar 60 derece egıme kadar yaglama yapabılıyomus ama fordun puma motorunun tork ve gucunun dengesızlık yaratacagını 30derece egımın uzerınde calıstır dedı 3 dk sonra motoru orda bırak dedı ayrıca karter yapısının da farklı oldugunu kotu bır montaj yapılırsa şaftın bıle surtebılecegını soyledı nebılım abı adam otokarın demo modelı varmıs satılıga cıkarmıslar satan adamı aradık satmıslar hemen yoksa yenı modelı bır anda alacaktım şans işte :(

berk' Alıntı:
kalbimi kırdın moderatöre bildircem senı :D mersıne gıttıgımızde bırı takılıyo dedı bende takılmıyo dıye bılıyodum o yuzden sordum
Berk Turbo takılan bir motor gerçek turbo motor olması için Pistonlar, eksantirikmili ( kam ), mazotpompasının değişmesi gerekiyor turbo motora uygun perçalar takılması gerekiyor.

Sadece manifolt ları değişerek turbo takmak turbo motor olmaz

Yapılan işlem motora çok az bir güç katar ve kısa sürede motorun arızalanmasına sebep olur

zaferbager41' Alıntı:
Berk Turbo takılan bir motor gerçek turbo motor olması için Pistonlar, eksantirikmili ( kam ), mazotpompasının değişmesi gerekiyor turbo motora uygun perçalar takılması gerekiyor.

Sadece manifolt ları değişerek turbo takmak turbo motor olmaz

Yapılan işlem motora çok az bir güç katar ve kısa sürede motorun arızalanmasına sebep olur

konu anlaşılmıstır zafer abı.. bu arada bel fıtıgından evde yatıyorum halaa kopan arka şaftımı taktıramadım 4x2 şeklınde beklemedeyız

çok çokkk geçmiş olsunnn
sen ağrıza yapınca arabanda ağrıza yapıyorrr :smiley: :smiley: :smiley:

adrenalim' Alıntı:
çok çokkk geçmiş olsunnn
sen ağrıza yapınca arabanda ağrıza yapıyorrr :smiley: :smiley: :smiley:

sorma 1 haftadır yatıyorum benle bırlıkte defenderda 4x2 seklınde evın onunde :smiley:) bu aralar defenderla ılgılı hıcbısey yapmak ıstemıyorum murselım sorma g4 bızı cok yordu

berk' Alıntı:
abiiii bugun otokardan bıtane muhendısle tanıstım adama sordum puma motorunu vs adam yapmayın dedı bızım araclar 60 derece egıme kadar yaglama yapabılıyomus ama fordun puma motorunun tork ve gucunun dengesızlık yaratacagını 30derece egımın uzerınde calıstır dedı 3 dk sonra motoru orda bırak dedı ayrıca karter yapısının da farklı oldugunu kotu bır montaj yapılırsa şaftın bıle surtebılecegını soyledı nebılım abı adam otokarın demo modelı varmıs satılıga cıkarmıslar satan adamı aradık satmıslar hemen yoksa yenı modelı bır anda alacaktım şans işte :(

Benim arabanın burnu yere değik vaziyette 10 dk, arkası dereye düşmüş burnu hava kalmış şekilde yarım saat çalıştığını biliyorum. Hiçbir sorun yaşatmadı bana çok şükür...

sword7' Alıntı:
Benim arabanın burnu yere değik vaziyette 10 dk, arkası dereye düşmüş burnu hava kalmış şekilde yarım saat çalıştığını biliyorum. Hiçbir sorun yaşatmadı bana çok şükür...

bunu söleyen kişi fabrikada üretim mühendisi oldugu için paylaştım ama tabiki senin deneyiminde çok önemli açıkcası değişik açılardaki yağlama yapmama sorunu aklıma yattı yanı adamın dediği 60 derece eğime kadar bu araçlar yağlama yapmakta ama pumanın nerde ne yaptıgınıda sen biliyosun.. gerisi puma taktırmak isteyenlere kalmış :smiley:

berk' Alıntı:
bunu söleyen kişi fabrikada üretim mühendisi oldugu için paylaştım ama tabiki senin deneyiminde çok önemli açıkcası değişik açılardaki yağlama yapmama sorunu aklıma yattı yanı adamın dediği 60 derece eğime kadar bu araçlar yağlama yapmakta ama pumanın nerde ne yaptıgınıda sen biliyosun.. gerisi puma taktırmak isteyenlere kalmış :smiley:

Benim anlamadığım şu, sanki sadece arazi araçları dik eğimlere maruz kalıyor bu memlekette. Taş döşenmiş ve eğimi 45 dereceye yakın belki daha fazla olan yollar benim yaşadığım şehirde mevcut. Birinci vitesle normal araçlar bile zorlanıyor çıkarken. Bu güne kadar eğimden dolayı yatak sarmış motor lafını hiç duymadım, burada karşıma çıktı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR