berk
"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
2.5 duz dızele turbo takılırmı? takılırsa ıse yararmı? turbo takmak ıcın yapılması gerekenler nelerdır? fayda maliyet açısından akıllıca bir hareketmıdır? yoksa tek yol puma mıdır???
adrenalim' Alıntı:böyle aniden söylemek istemezdim alıştıra alıştıra söyleyeydim iyiydiii
adrenalim' Alıntı:bize puma yakışırr
Berk Turbo takılan bir motor gerçek turbo motor olması için Pistonlar, eksantirikmili ( kam ), mazotpompasının değişmesi gerekiyor turbo motora uygun perçalar takılması gerekiyor.berk' Alıntı:kalbimi kırdın moderatöre bildircem senı mersıne gıttıgımızde bırı takılıyo dedı bende takılmıyo dıye bılıyodum o yuzden sordum
zaferbager41' Alıntı:Berk Turbo takılan bir motor gerçek turbo motor olması için Pistonlar, eksantirikmili ( kam ), mazotpompasının değişmesi gerekiyor turbo motora uygun perçalar takılması gerekiyor.
Sadece manifolt ları değişerek turbo takmak turbo motor olmaz
Yapılan işlem motora çok az bir güç katar ve kısa sürede motorun arızalanmasına sebep olur
berk' Alıntı:konu anlaşılmıstır zafer abı.. bu arada bel fıtıgından evde yatıyorum halaa kopan arka şaftımı taktıramadım 4x2 şeklınde beklemedeyız
adrenalim' Alıntı:çok çokkk geçmiş olsunnn
sen ağrıza yapınca arabanda ağrıza yapıyorrr
ozcour' Alıntı:Geçmiş olsun Berk abi
berk' Alıntı:abiiii bugun otokardan bıtane muhendısle tanıstım adama sordum puma motorunu vs adam yapmayın dedı bızım araclar 60 derece egıme kadar yaglama yapabılıyomus ama fordun puma motorunun tork ve gucunun dengesızlık yaratacagını 30derece egımın uzerınde calıstır dedı 3 dk sonra motoru orda bırak dedı ayrıca karter yapısının da farklı oldugunu kotu bır montaj yapılırsa şaftın bıle surtebılecegını soyledı nebılım abı adam otokarın demo modelı varmıs satılıga cıkarmıslar satan adamı aradık satmıslar hemen yoksa yenı modelı bır anda alacaktım şans işte
sword7' Alıntı:Benim arabanın burnu yere değik vaziyette 10 dk, arkası dereye düşmüş burnu hava kalmış şekilde yarım saat çalıştığını biliyorum. Hiçbir sorun yaşatmadı bana çok şükür...
berk' Alıntı:bunu söleyen kişi fabrikada üretim mühendisi oldugu için paylaştım ama tabiki senin deneyiminde çok önemli açıkcası değişik açılardaki yağlama yapmama sorunu aklıma yattı yanı adamın dediği 60 derece eğime kadar bu araçlar yağlama yapmakta ama pumanın nerde ne yaptıgınıda sen biliyosun.. gerisi puma taktırmak isteyenlere kalmış