Kısa Bir Turbo Sorusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,845
Ynt: Kısa Bir Turbo Sorusu

defender güzel ama son fotoda 60 derecelik bir açı yok maalesef.birgün olurda ben yatırırsam ozaman fotoğrafını çekerim. ;D

Etiketler

http://image.automotive.com/f/techarticles/body/9972409+pheader/131_0806_01_z+land_rover_defender_rollcage+rear_view_rocks.jpg

;D bak bu oldu şimdi ama bizde var mı ki böyle marifetli araçlar.genelde hep yurtdışı kaynaklı fotoğraflar maalesef :mad: tabi bizdeki yaşam standartları oldukça yüksek olduğu için böyle şeylerle uğraşacak ne zaman ne de imkan var değilmi ::smiley:

Ülkemizdeki arazi yapısı daha çok çamur dansına müsait. O nedenle araçlar da çamura uygun şekilde modifiye ediliyor. Kaya tırmanışları ayrı bir konu ve çok farklı modifikasyonlar gerektiriyor...

bahcivankurt' Alıntı:
;D bak bu oldu şimdi ama bizde var mı ki böyle marifetli araçlar.genelde hep yurtdışı kaynaklı fotoğraflar maalesef :mad: tabi bizdeki yaşam standartları oldukça yüksek olduğu için böyle şeylerle uğraşacak ne zaman ne de imkan var değilmi ::smiley:

Hedefimde tam bunun kadar agrasif olmasada bu yakın bir pilanım var imkanım ve zamanım mutlaka birgün olacaktır

motorun yağlama durumu konusunda bilgi biraz ütopik geldi bana.... motorun yağ pompasında problem yok ise aracın eğimi çok farketmeyecektir ki 60 derece eğim baya yüksek bir eğim... bu arada karadenizde insanlar ne yapsın bu puma motorlu ford araçlarla bu derecede eğimlerde sene boyu araç kullanmaktalar hatta minübüs olarak bir dünya yük ile... aynı motorun daha yüksek güçlü modelleri ile 3.5-4 ton meyve koyarak ezine taraflarında saatlerce tarla tarla gezmekteler....

puma motoru monte edilmiş ve arazide çok zaman geçirmiş arkadaş ve abilerden fikir almak lazım ama ben daha sitede bu şekilde bir mesaj görmedim

barb_alone' Alıntı:
motorun yağlama durumu konusunda bilgi biraz ütopik geldi bana.... motorun yağ pompasında problem yok ise aracın eğimi çok farketmeyecektir ki 60 derece eğim baya yüksek bir eğim... bu arada karadenizde insanlar ne yapsın bu puma motorlu ford araçlarla bu derecede eğimlerde sene boyu araç kullanmaktalar hatta minübüs olarak bir dünya yük ile... aynı motorun daha yüksek güçlü modelleri ile 3.5-4 ton meyve koyarak ezine taraflarında saatlerce tarla tarla gezmekteler....

puma motoru monte edilmiş ve arazide çok zaman geçirmiş arkadaş ve abilerden fikir almak lazım ama ben daha sitede bu şekilde bir mesaj görmedim

LR olsun, Ford olsun ya da bir başka marka; tabii ki araçlarına koyacakları motorları kendi standartları çerçevesinde hazırlayıp geliştiriyor ve o şekilde kullanıyorlardır. Herkesin bildiği gibi, benim aracımdaki ve diğer sonradan takılma Pumalı Defender kullanıcılarındaki motorlar 2000-2010 yılları arasında kullanılmış yarım ya da tam turbo 2402cc Transit motoru. Bu motor doğaldır ki, LR'nin 2007 Defender'da kullandığı motor ile aynı değil. Zaten LR'nin tercih ettiği motor elektronik ve Common Rail Diesel teknolojisine sahip. Bizlerdeki mekanik mazot pompalı. Ford kullandığımız motora ne özellik koydu ise; o şekilde kullanıyoruz. Ben son iki senedir kullanıyorum. Yağlama ya da suya/toza/çamura dayanıklılık konusunda bir sıkıntı yaşamadım.

edaghan' Alıntı:
LR olsun, Ford olsun ya da bir başka marka; tabii ki araçlarına koyacakları motorları kendi standartları çerçevesinde hazırlayıp geliştiriyor ve o şekilde kullanıyorlardır. Herkesin bildiği gibi, benim aracımdaki ve diğer sonradan takılma Pumalı Defender kullanıcılarındaki motorlar 2000-2010 yılları arasında kullanılmış yarım ya da tam turbo 2402cc Transit motoru. Bu motor doğaldır ki, LR'nin 2007 Defender'da kullandığı motor ile aynı değil. Zaten LR'nin tercih ettiği motor elektronik ve Common Rail Diesel teknolojisine sahip. Bizlerdeki mekanik mazot pompalı. Ford kullandığımız motora ne özellik koydu ise; o şekilde kullanıyoruz. Ben son iki senedir kullanıyorum. Yağlama ya da suya/toza/çamura dayanıklılık konusunda bir sıkıntı yaşamadım.

bu yarım turbo ne demek sitede söylenip durmakta da motor ya turbodur yada değildir... turbo salyangozun yarısını mı koymuşlar die düşünmeden edemiyorum :D

barb_alone' Alıntı:
bu yarım turbo ne demek sitede söylenip durmakta da motor ya turbodur yada değildir... turbo salyangozun yarısını mı koymuşlar die düşünmeden edemiyorum :D

Yarım turbo silindirlerden çıkan eksoz gazının bir kısmını turboya basarken bir kısmını da eksoza verip dışarı atılmasını sağlayan yöntemdir. Örnek:

[attachment=1]

Tam turboda ise tüm silindirlerden çıkan gaz turboya verilir. Örnek (başka marka bir motor için):

gruppe-s_evo_turbo_manifold.jpg

yarim turbo.jpg

bunun adı teknik terim olarakta mı yarım turbo geçmekte yoksa türkçeleşince mi yarım turbo olmakta

ister egzoza yarısı gitsin ister tamamı sonuçta istenen basınç alınıp turbonun temiz havayı motora daha basınçla basması sağlanıyorsa salyangozun içindeki pervane elektirklede dönse turbodur bu... egzoz gazında yeni tiplerde tamamen turbo salyangozu içerisinden geçmesini bulmuş adamlar daha verimli çalışması yolunu...

yarım turbo denilen model ki turbodur türkçede yarım turbo olmuş o tip modellerde malesef basıncı tam ayarlamanın elektronik yolları olmadığından mühendislerin bulabildiği en uygun sistem gazın bir kısmının turbo salyangozuna gitmesi bir kısmının egzozdan atılması basıncın düşük olmasını sağlamakta.....

ya ben yanlış öğrenmişim bu işi yada burda tasfirde hata var teknikte değil.... :D

barb_alone' Alıntı:
bunun adı teknik terim olarakta mı yarım turbo geçmekte yoksa türkçeleşince mi yarım turbo olmakta

ister egzoza yarısı gitsin ister tamamı sonuçta istenen basınç alınıp turbonun temiz havayı motora daha basınçla basması sağlanıyorsa salyangozun içindeki pervane elektirklede dönse turbodur bu... egzoz gazında yeni tiplerde tamamen turbo salyangozu içerisinden geçmesini bulmuş adamlar daha verimli çalışması yolunu...

yarım turbo denilen model ki turbodur türkçede yarım turbo olmuş o tip modellerde malesef basıncı tam ayarlamanın elektronik yolları olmadığından mühendislerin bulabildiği en uygun sistem gazın bir kısmının turbo salyangozuna gitmesi bir kısmının egzozdan atılması basıncın düşük olmasını sağlamakta.....

ya ben yanlış öğrenmişim bu işi yada burda tasfirde hata var teknikte değil.... :D

Bu tabirler sanayide kullanılıyor. Teknik anlamda nasıl doğru ifade edilir, bilmiyorum.

edaghan' Alıntı:
Bu tabirler sanayide kullanılıyor. Teknik anlamda nasıl doğru ifade edilir, bilmiyorum.

ilgi ve alakanıza teşekkür ederim .... gerçekten baya detaylı araştırma yaptım ama yarım turbo diye teknik olarak birşey bulamayınca burda da konusu geçince sordum.....

nedeni özellikle iş makineleri ile haşır neşir olduğum için uzun zaman şu anda değil ama turbo kullanımı ve çeşitleri hakkında dolu dolu bir bilgi birikimim oldu... nasılda görmedim yada öğrenemedim diye meraklandım baya

tekrardan teşekkür ederim ....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR