Kısa Bir Turbo Sorusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,845
Ynt: Kısa Bir Turbo Sorusu

belki mühendisin dediği sağlı sollu 60 derecelik eğimlerdir??

forumda bir konu geçiyordu xxx marka arazi aracı dere yatağında yanlamasına yarım saat gitti motoru eline aldı gibisinden :smiley:

ama bulamadım, zaten markanın adı yazmıyordu..

Etiketler

ozcour' Alıntı:
belki mühendisin dediği sağlı sollu 60 derecelik eğimlerdir??

forumda bir konu geçiyordu xxx marka arazi aracı dere yatağında yanlamasına yarım saat gitti motoru eline aldı gibisinden :smiley:

ama bulamadım, zaten markanın adı yazmıyordu..

doğru diyosun özgür belkıde yanal olarak yağlamada sorun olabılır bayır yukarı cıkarkende motormu bırakılır? ben sadece bu işin başındakı adamdan duygudumu paylaştım forumda bu konuyla ilgili çok daha bilgili abilerimiz oldugu için ve puma motoru takan birçok kişi oldugu için onların tecrübelerıne de bakmak gerekiyo bence..

aldığımdan beri pek masrafım olmadı. bir kayış değişimi(6 tl), 1400x2260 1,5 mm tavan seperi içine çeta (140 TL) , 20 litre yeşil jerry can(55 TL) , akü takviye kablosu, çekme halatı ve bijon anahtarı hafta içi gelecek. bugün kürek ve balta sorduruyorum adanadan :D cumaya kadar fırsatım olursa merkezi kilit ve alarm için anlaştım bir yerle (135 TL). şimdilik özeti bu kardeşim :smiley: planlar ise çok hepsini yavaş yavaş yapıyorum ki zevki çıksın dimi ;D

bora1071' Alıntı:
aldığımdan beri pek masrafım olmadı. bir kayış değişimi(6 tl), 1400x2260 1,5 mm tavan seperi içine çeta (140 TL) , 20 litre yeşil jerry can(55 TL) , akü takviye kablosu, çekme halatı ve bijon anahtarı hafta içi gelecek. bugün kürek ve balta sorduruyorum adanadan :D cumaya kadar fırsatım olursa merkezi kilit ve alarm için anlaştım bir yerle (135 TL). şimdilik özeti bu kardeşim :smiley: planlar ise çok hepsini yavaş yavaş yapıyorum ki zevki çıksın dimi ;D

çok derine girmemişssin belli :smiley: hepsini bi anda yaparsan annamazssın zaten yavaş olsunkı zevk al :D balta ve kürek cinsi şeylere koçtaş praktiker gbi büyük yapı marketlerden de bak derim çok güzel şeyler oluyo yakaladım ben

belkide bu araçların kronik bir sorunudur. tek sıkıntım şu sıralar içeri benim tarafa ve sol arkada oturanın bacağına doğru şanzımandan kaynaklı herkalde ısı vermesi aracın. kışın belki iyi olabilir ama mersin sıcağında bundan sonra işimiz var. :smiley: gerçi aracımı hep yayla bölgesinde kullanacağım için oralar serin olur ;D izolasyon yapmak istiyorum işin aslı, senin konuyu inceledim. ısıyı kesecek ve suda geçirmeyecek birşeyle kaplamak lazım zemini ayrıca seside kesse tam süper olacaktı. varmı böyle malzeme? :D

bora1071' Alıntı:
belkide bu araçların kronik bir sorunudur. tek sıkıntım şu sıralar içeri benim tarafa ve sol arkada oturanın bacağına doğru şanzımandan kaynaklı herkalde ısı vermesi aracın. kışın belki iyi olabilir ama mersin sıcağında bundan sonra işimiz var. :smiley: gerçi aracımı hep yayla bölgesinde kullanacağım için oralar serin olur ;D izolasyon yapmak istiyorum işin aslı, senin konuyu inceledim. ısıyı kesecek ve suda geçirmeyecek birşeyle kaplamak lazım zemini ayrıca seside kesse tam süper olacaktı. varmı böyle malzeme? :D

şanzımana bağlı olarak ısı sorunu bendede vardı mersine getirdiğimiz yeni g4 e kayalar oto dan orjinal paspas ve kauçuk kaplama takımlarını aldık hem sesi kesti hemde ısıyı çok da şık durdu bendekinde döşemeci kaplama yapmış çok fazla rahatsız etmiyo açıkcası.. benim izolasyon konusundaki amaç sesi kesmek ve kapılardakı alüminyum kaplamalı izocamlarla dışardan gelen sıcağı kesmekti ses ve ısı konusunda mükkeemel çözüm oldu mürselim bi malzemeden bahsediyodu uyku tulumu matlarına benzer bir malzeme tabanı da onunla kaplarsan çok iyi olur diyolar.. ama mersinde naaparsan yap defenderın içinde kuyu kebabı bile olursun :smiley:))) torpidonun üzerine kamyoncu vantilatörü olur oda enterasan olur :D

o vantilatör işini cidden düşünmüştüm kardeş ;D olmazsa suriyeden klimalar geliyormuş 300 e piyasada 1000'e satılıyormuş, tedarik etmeye çalışayım bulabilirsem tabi ;)

bora1071' Alıntı:
o vantilatör işini cidden düşünmüştüm kardeş ;D olmazsa suriyeden klimalar geliyormuş 300 e piyasada 1000'e satılıyormuş, tedarik etmeye çalışayım bulabilirsem tabi ;)

300 e klima iyiymiş yaa vallaa işllah bulırsun yoksa yandınız :D

buraları biliyorsun yazın sahil kesiminden 30 km yukarı yaylaya çıktınmı hava acayip değişir. gezilerimizi zaten yaz boyu bu şekilde planlamayı düşünüyoruz. seni yakalamışken şu rot kollarını koruyan delikli parçayı yaptırmayı düşünüyorum. teknik resmi vs varmı ölçüleri. parçayı zun yaparsak hatta yağ karterinide korur sanırım.

defender a daha önce klima takan var mı? bunu merak edıyorum takılmışsa nasıl takılmış?

bahcivankurt' Alıntı:
yan olarak 60 derecede durabilecek araç varmı acaba :D
Yataydan dikeye doğru olabilir :smiley: yani 30 derece

45 derece yatan defender resmi çok var ama son foto 60 derece vardır heralde :smiley:

defender_35_[1]_GA3_PakWheels(com).jpg

IMG_0603.jpg

e6fdb_def5n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR