Seyahat günümüz geldiğinde Sunexpress'in tarifeli uçağıyla İzmir- Amsterdam uçuşumuzu gerçekleştirdik. Havalimanından tuttuğumuz bir minibüsle karavan kiralama firmasına ulaştık. 6 kişi + 6 büyük, 6 küçük bavul minibüse ancak sığabildik. Ayrıca bu şekilde oldukça ekonomik oldu.
Ama sürpriiizzz, firma kapalı ve kimse bizi beklemiyor. Bir dizi telefon trafiği sonucunda daha önceki sözlerini hatırlatmamız önce işe yaramasa da oğlum firmanın genel merkezinden müdürüne ulaşarak krizi çözdü. 45 dk sonra bir görevli gelerek karavanları teslim etti. Ben yıllardır karavan kullanıcısı olduğum için genel bilgiler dışında bir şey istemedim. Ama diğer karavanı kiralayan arkadaşımın bu ilk deneyimi olacak. Ona detaylı bir bilgilendirme yapılıyor. Sonrasında bavullar karavanlara yükleniyor ve hemen yola koyuluyoruz.
Kafamızdaki rota: direk otobana çıkıp zaman kaybetmeden Paris'e doğru yol almak. O gün akşama Paris'te olmayı planlıyoruz. Pazar gününü Disneyland'a ayırdık. 2 gece Paris'te konaklayıp sonra yavaş yavaş Amsterdam'a doğru yol alacağız. Bu arada arada gezilip görülecek yerleri de ziyaret etmeyi umuyoruz.
Önce navigasyon yardımıyla Otoyola çıkıyoruz. Bu arada elimizdeki navigasyon çalışmadığı için telefonuma yüklediğim sygic uygulamasının eline kaldık. Off line çalışması en büyükj avantajımız. Önümüze ilk çıkan otoyol üzeri alış veriş merkezine dalıyoruz. Karnımız acıktı. Sabah uçakta verilen kahvaltı ile duruyoruz. Karavanın arka kapısını kilitlemek isterken başka bir sürprizle karşılaşıyorum. Kapının anahtarı kilit içinde çevrilir çevrilmez kırılıyor ve sapı elimde kalıyor...
Çocukları karınlarını doyurmaları için gönderip, yeniden telefon trafiğine dalıyorum. Allahtan karavanı teslim eden görevlnin telefonunu kaydetmiştim. Direk onu arayıp durumu anlatmaya çalıştım ama yabancı dil yetersiz. İmdadıma yine Ankara'daki oğlum yetişiyor. Oradan telefonla ulaşıp iletişimi sağlıoyr. Görevli geldi, yedek anahtar getirdi ve bir süre sonra ben de yemek yiyebiliyorum.
Yola çıkışımız bu aksilikle birlikte 3 saat kadar geciktiği için planı revize ediyoruz. Akşam yaklaştı, gidebileceğimiz kadar yol alıp yorulunca yoldaki tesislerden birinde konaklayacağız.