kimler g lerini offroad da kullanıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,831

motogezgin

Kamp II
arkadaşlar birine bir şey lazım olmadıkça g başlığı altındaki konularda uyku hali var gibi geliyor.Ben kendi adıma 1-2 paylaşım yapmaya çalıştım.1-2 offroad fotoğrafı snorkel çalışması ve kısa gezi notları gibi.,
Burayı takip eden g sahipleri arasında aracını offroada sokan varmı varsa kaç kişiyiz belki bu bir kaç meraklı bir yerde buluşup diğer markalar gibi şu araçların tadını çıkarabilirmiyiz diye soruyorum.
Ben aracımı aldığımdan beri 15-16 bin km yapmışım bunun 5000km si yol .Diğeri arazi şartları ve aracı bazılarına göre zorladığım söylenebilir ki ben hiç katılmıyorum bilinçli kullanarak 10bin km dir yol yaptım direksiyon rot amortisörümün mili bu son karadeniz seyahatinde eğildi öylede yenisi gelene kadar kullanıyorum sorun yok.
Yani bizim araçlar arıza da yapmıyor eskiden senelerce LR grubu kullandım her kullanmada bir yeri eğilirdi rot kolu vs yi saymıyorum.
Acaba meraklısı varmı zira bu işler her seferinde tek başına keyif vermiyor.alaçatıdayım ama mesafe bir organizasyon varsa sorun olmaz.
saygılar

IMG_4192.jpg

Etiketler

Ynt: kimler g lerini offroad da kullanıyor

selam motogezgin. dogrudur soyledigin ! malesef G istinye park'a gitmek icin yaplimadi.... ben 1987'den belli araclarimi yolda ve agir arazide kullandim. G inanilmaz performansa sahip ve inanirim ki biz kendi limitlerimizi zorlarik ama G nin limitlerini daha zorlamis degiliz.

kibrisda G sahibi olarak biz on kisi olduk galiba. hepimiz arazi hastasi. cogumuzun araci modifiyeli. rakip tanimayiz. baska markalar ile cokluk dalasmayiz. super zaman geciririk hep beraber,[zaman buldukca]

insallah kismet olur da bir zaman yavru vatan ve ana vatan G sahipleri bulusup guzel zaman geciririk !

ayrica son atdigin resimler SUPER !!!!

G serisi gerçekten mükemmel yapılmış bir araç, GD 300 cabrio aracımdan inanılmaz bir haz duyuyorum. Ağır off road yapmadım ama birinci tercihim hep kampçılık oldu. Bir araya gelmek, araçlarımızın artı ve eksilerini değerlendirsek çok iyi olur. Hüseyin kardeşimiz ve Kuzey Kıbrıs ekibini Türkiyeye bekleriz. Bizde Kıbrısa bir ziyarette bulunuruz.
Motorgezgine bu konuyu açtığı için teşekkür ederiz.

teşekkürler.son attığım fotoğraflarda arkada gözüken beyaz G bu işlerin içinde olup daha evvel aracını offroad da sokmamış bir arkadaşım.aracı benzinli ve zannederim 240.kilit yok lastikleride lafta offroad süspansiyonda yok.
kendisi aracının hiç offroad yapamıyacağını var sayıyordu.Tabi şimdi çamur yok traksiyon maksimumda o yüzden problem yaşamadı.kendisine kilitsizde olsa aracının bir çok yeri aşabileceğini doğru iz seçme ve doğru vitesle giderse vede kilitsiz araçta çapraz geçişler yapmazsa sorun yaşamıyacağını söyledim ama söylerken kendim bile bazı yerleri aşacağını ummamıştım ama yanıldım bir yerde vinçledik ama yüzeyi ufak serbest taşlı çok dik bir yokuşun sonunda onuda tırmanıyordu ama bir taştan kaçıp traksiyon kaybettiği için kaldı.

Böylece aynı yokuşu bende kilitsiz denedim ve çıkabildim daha evvel kilitler ve bridgestone larla çıkamamıştım.insan her geçen gün aracının kapasitesini öğreniyor.
Ayrıca hus 55 doğru söylüyor biz bu araçların max larını hiç denemedik.

Arazi şartlarından korkan arkadaşlara şunu söyleyebilirim arazide araç kullanmak forumda bazı fotoğraflarda gördüğümüz derelerden tam gaz geçmek veya langır lungur gazlamak değilki benim de aracım en az sizinkiler kadar kıymetli ama gayet yavaş tırmanarak aşarak bilinçli kullanmanın hiç bir zararını görmedim.

Belki kapı altı basamağı vs gibi deyatylar varsa sorun olur.Bence ilave edilecek 2 şey var biri yay ve amortisör diğeri sarı renki motor ve şanzıman kulakları.geriye aracın karnını oturtmadan kullanan bir sürücüye kalıyor

IMG_5066.jpg

IMG_5067.jpg

Fotograftaki Mercedes G230.
Gerçekten de bu kadarını hiçbirimiz tahmin etmiyorduk.
Galiba arabaya takılacak parça listesini yapmadan önce arazide bir görmek gerekiyor:smiley:
We're talking about Mercedes G:smiley:
Dünkü gezi sonrası forumda yazılanları da okuyunca Niva fikrim çok zayıfladı.
Dediğin gibi arabanın aksamı çok sağlam, muhtemelen düşünülürken maliyet kaygısı güdülmemiş.
Ucuz parça-basit bakım yerine nadir değişim gerektirecek şekilde tasarlanmış, mühendislik harikası.
25 yaşında insan diriliğinde.
Adamlar yapmış...

Nadir bey harika fotoğraf merak ettim kilitleri kullandınızmı? Cevabı sanırım evet.
Sormamın sebebi şu benzer şekilde taneli değilde çakıllı bir plajda yanlız başıma gömülmek üzereyken kilitler bağlı olduğu için otomobilin zemine doğru bir nevi çekildiğini hissederek önce ön sonra arka kilitten çıkarak kurtuldum.
Görüşünüzü merak ediyorum.
Siz galiba karadeniz sahilinde çektiniz bu fotoğrafı bizim buralarda ege de tuz oranı orlardan çok fazla olduğu için pek deniz kenarına rağbet edemiyoruz.
saygılar

Selam arkadaşlar bende bazı kar ve kış resimleri atmıştım .Herhalde km olarak en çok kullananlardan biriyim 3 sende yaklaşık 100 bin km yol yaptım uzun gezilere çıktım.Daglardan gürcistana kadar gittim.Evet bu araca sevgim her geçen gün artıyor.Off road olarakta bu hafta sonu hayatımda ilk defa isoffun düzenlediği yarışmalara izleyici-kampçı olarak gittim.Keyifte aldım,ancak şunu belirtmeliyim küçük arabalar willys,suzuki ve benzerleri hakkaten çok hızlı gidiyorlar ama hızlı giderkende pek çok kez yoldan çıkıyorlar.Parkurlara bakınca zaten ben yavaş gıdınce 4 mevsım lastıgımle ::smiley: mışlen oralardan geçerim ve geçtımde.Sadece agırız dıye yavaş gectık o kadar.Bu arada arkamda 1650 kglık bırde karavan vardı kamp yerıne onu goturdum pek çok kişi nasılk gırdınz dedı .Ama o bir G çeke çeke sürüklüyerek çıkardı ama agır devırde..Dunyadakı fotolara bakıncada pek off road yarışlarında kullanmıyorlar galıba ama keyıf gezılerınde varlar.Dayanıklılık yarışlarındad da vardı.Bakınız trans sibirya expedısyonu..Neyse beklentım bır gun tüm g sahıplerı bır yerde buluşup hıç olmassa bır gun vakıt gecırmek.Saygılar ..Alper

DSC00248.jpg

alper bey
valla bende hep g nin arkasına bir offroada uygun karavan yapayım da çekeyim diye düşünmüşümdür ama eşim pek bu işlerden keyif almaz dolayısı ile yapamadım. Demekki normal karavanlarda dağılmadan gidebiliyor.
Anlaşılan bizim gruptan kimse çıkmayacak yanlız gezilere devam...

ben G'lerimin hepsini off road'da kullandim. hele hele uk'deki son gezimde G300'umu iki tekerlek havada , hazir yan yatirma tehlikesi varken son dakika toparladim ! arkamdan gelen ingiliz arkadasim kesin devirdim diye hanimi ciglik atip gozlerini kapatmis. hamd olsun ki hem tecrube hemde sans beni kurtardi ! dere tepe kullandim. farlara kadar dereden gectim. camuru hic sevmem ama girdgim olmus...

G'nin en buyuk dezavantaji agir olusu. ama onun avantajini degerlendirirsan G baska bir boyutda.

nadir abi merhaba. sen naptin abi oyle?? hem camur lastigi kullandin kumda hemde diff lock. mt lastik kurek gibi kumu savurur, kendi kuyusunu kazar. diff lock'lari traction
olmayan zeminde ise gomulmeyi garantiler. 4x0= 0 !!! 463'de centre diff lock yeter. 460'da ise duruma gore SA ikinci vites , veya GA vitesde 3 uncu vites. tabii ki sartlara gore bu degisir. kumda desert dueller lastik ve 8 psi hava basinci en guzel formul, tabii ataga baslamadan hazirlanmak lazim. 31" lastik'de cok kucuk.,oldugu yerde sayar gibi hali var, kumda bogulur bir hali var cunku G agir. 33-35 arasi lastik oyle fayda sgalr kumda, inanilmaz.

bir kac off road resim araycam atayim. guzel konuyu biraz tuzum biberim olsun.

ayrica G only bir toplanma super olur.....!!! yavru vatavdan belkide 10 tane cikar...

saygilar, huseyin

DSC00180.JPG

DSC00192.JPG

DSC00199.JPG

DSC00219.JPG

off road donus bakimi cok onemli konu arkadaslar. dere ve camur gecislerden sonra saft ve diger bulunan gresleme noktalarini kontrol etmek lazim.
cok onemli !

eeee.... ne zaman bulusuyor anavatan G severleri ??

kibris G club memberleri oyle guzle bir tarsus, anamur gibi guney sahil gezisi icin umarim ileriki zamanlarda bulusma gerceklesdirebilir diye hayal ediyorum..... :smiley:

Arkadaşlar ben g lerle ilgili biraz hareket olur belki diye bir başlık açtım gördüğünüz gibi az zamanda görüntülenmesine rağmen rabet görmedi.Demek boş yere yazışmayalım duvar tenisi gibi kendin at kendin karşıla.
hus 55 ve Alperkaf arkadaşlarımız araçlarını kullanıyorlar bunu anladık.Sayın mogzillaya da bir soru sordum bir cevap alamadım kendisi aynı zamanda moderatör ve G kullanıcısı sorumdan sonra aktif olmuş ama vakti olmadı herhalde her neyse.
Benden bu kadar keyifli forumlar herkeze

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR