Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,997
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

gezgen' Alıntı:
Sayın rahhat mesaj 308 e zaten bi uyarı ekledim ;D ;D

Ben mesajın ilk halini görmüştüm, eklediğiniz ifade de süper olmuş :smiley: "Kesinlikle Bakılmayacak Resimler" süper :D

Etiketler

Saygı duyar çalışmalarınızda başarılar dilerim.

rahhat' Alıntı:
sanatçının toplumun ahlak kavramının değişmesinde oynadığı rolden

rahhatın dediği gibi bu rolün önemli olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

Güzel resimler :smiley: erkekler her dönemde kaslı bayanlarda geçmişden günümüze durmadan zayıflıyor yakında eriyip uçacak zavallılar ;D

Merhaba, ilk yazdığım photoshop mu derken, ilk eklediğiniz ağaç resmi için yazmıştım.

Sonra diğer resmi gördüm ama bir şey yazmamayı tercih ettm :smiley: İyi olmuş değiştirdiğiniz.

Heykel mikalenjelo nun meşhur David'i üzerinde düzinelerce kitap yazılmış Ama antik dönem orijinalinin, roma dönemi kopyasının, kopyası olduğu da söylenir. Daha fazla detay veremiyeceğim. Sanat tarihinni konusu :smiley::smiley:
Ama şu soru kafamda bu kopyalar orijinallerinden iyimi değilmi ?

Kamp ve doğa dışına çıktık bu arada :smiley:

Başka bir başlıkta kültür ve sanat alanında mı devam etsek ?

meseregan' Alıntı:
Merhaba, ilk yazdığım photoshop mu derken, ilk eklediğiniz ağaç resmi için yazmıştım.

Sonra diğer resmi gördüm ama bir şey yazmamayı tercih ettm :smiley: İyi olmuş değiştirdiğiniz.

Heykel mikalenjelo nun meşhur David'i üzerinde düzinelerce kitap yazılmış Ama antik dönem orijinalinin, roma dönemi kopyasının, kopyası olduğu da söylenir. Daha fazla detay veremiyeceğim. Sanat tarihinni konusu :smiley::smiley:
Ama şu soru kafamda bu kopyalar orijinallerinden iyimi değilmi ?

Kamp ve doğa dışına çıktık bu arada :smiley:

Başka bir başlıkta kültür ve sanat alanında mı devam etsek ?

Hiç gerek yok burda herşey konuşulabilir. :smiley:

tolgaturk' Alıntı:
Güzel resimler :smiley: erkekler her dönemde kaslı bayanlarda geçmişden günümüze durmadan zayıflıyor yakında eriyip uçacak zavallılar ;D

Haklısınız sonradan böyle oluyorlar !!

[attachment=1]

7114514-lg.jpg

Ellerine sağlık arkadaşım,
Heykel ve resim için bence hiç kimsenin edep ten, haya dan bahsetmesine gerek yok.O eserlere şehvetle bakacaklara veya bakanlara sözüm yok.
Hani bir bereket tanrısı heykeli vardır birçokları bilir Bergama'da satarlardı ören yerinde bire bir görüntü sadece boyutu küçük.
Biliyorlarmı bu resimleri eleştirenler, acaba kaç tane sonuna kadar namus abidesi olan ve evini geçindirebilmek için ressamlara ve öğrencilere NÜ pozu veren ve oradan aldığı parayla evine ekmek, su alabilen aksi halde aç kalacak olan kadınımız var.İşte o pozu verip saatler boyu kıpırdamadan duran o insan onu resmeden kişilerin gözünde çıplak birisi değil sadece bir obje dir.
Dikkatimi çeken gezdiğim ören yerlerinde nerdeyse şehrin nüfusundan daha fazla sayıda insan alabilen tiyatrolar var, ya heykeller onlara ne demeli tabi dolar veya euro diyenler birhayli fazla.Kültür Bakanı takmış İstanbuldaki eski eserlere niye bazıları askeri depo, sayın bakan sen önce kaçak kazıyla mücadele et, hatırlarmısınız sakalı şerifi çalarlarken son anda yakalandılardı (eski bakan döneminde)
Bakın nerede Kinidos antik kentindeki kaybolan heykel o heykeli ve ona aşık olan gencin hikayesini bilenler vardır.
Birdaha söylüyorum. ARKADAŞLAR SANATTA VE HEKİM KARŞISINDA AYIP YOKTUR SEN KENDİNE GÜVENMİYORSAN ONADA DENİLEBİLECEK HİÇBİRŞEY YOKTUR.
O eserlerde emekleri geçenleri tektir ediyorum.
Kalın sağlıcakla.

Sayın Nıyazi Bey;
Knidosta bulunan heykel tarihte ''Knidos Afrodit'İ Diye geçer.Zamanında Ünlü heykeltraş Praksiteles Afroditin rahibelerinden Frine 'nin bi kımsalda çıplak denize girerkengörüp ondan esinlenerek o heykeli yaptiğı söylenir.Ne mi oldu zamanın aymaz osmanlı idaresi orayı başıboş bırakınca yabancılar çalıp dışarı götürdüler şimdi hangi müzede hatırlamıyorum sergileniyor.
O heykeli ki dünyanın 7 harikasından biridir zamanında sırf görmek için düyanın dört bi yanından görmeye gelirlermiş.

[attachment=1]

aphrodite1.jpg

BURASIDA ÇALDIKLAR YER KNİDOS.

[attachment=1]

KNÄ°DOS_800x536.jpg

Ya ordan sökülen mermerler nerede kullanıldı.İstanbuldaki birçok şey ordan getirilen mermerlerile yapılmış.Senin, benim, bizim ve bizlerden 40 nesil sonrasının da hissedarı olduğu doğayı katlettikleri gibi parayı nereden kazandığı belli olmayan bazı türedi zenginlere koleksiyoner ruhsatı vererek işte 40-50 belki de 100 nesil sonra gelecek olanların miraslarını çaldırıyorlar.Hani nerede o çiniler ve diğerleri.Yurt dışına sergiye giden eser acaba dönüşte aynısımı yoksa güzel bir kopyasımı? Bu konuyu acaba araştıran varmı duyan varmı.En basit bakın küresel kriz dünyayı batyrdı değilmi hiç tasarruf eden zengin gördünüzmü (saygı duyulacak birtakım zenginler var onlar ayrı sıkışsalar babamdan kalacak mirası hiç düşünmeden onlara veririm onlar binlerce insana ekmek veriyor)benim dediğim yeni zenginler.
Bak arkadaşım yakındır antik kentin yeri olmasa bile fenerin olduğu yer hani o tepe varya işte orası bir taraf EGE bir taraf AKDENİZ bence dünyanın en güzel yeri birilerine tahsis edilir.Demedi deme yaz biryere.Birileri kızacak belki fakat iyiki askeriye var da hala kıyılarda biraz ormancık kaldı.Gecekonducu ve arazi mafyasının giremediği tek yer askeriyeye tahsis edilen yerler.Adam köyünden geldi işgal etti gecekondu yaptı, belediye suyunu, yolunu vs.yaptı ardından tapu verdi şimdi dün işgal eden şagil olan bugün tapu sahibi oldu tapuyu veren belediye başkanı da zengin oldu.Kimin yerini verdi senin benim ortak olduğumuz yeri verdi bize sordumu yok.
Kalın sağlıcakla.

gezgen' Alıntı:
Bu da üstteki klasiklerden sonra biraz amatörce olabilir ama naçizane son çalışmam... :D

[attachment=1]
hayal edip,beyinde kurgulayarak çalışma bu olsa gerek.
ben beğendim şahsen,kutlarım..

koroglu1414' Alıntı:
hayal edip,beyinde kurgulayarak çalışma bu olsa gerek.
ben beğendim şahsen,kutlarım..

Teşekkürler Cevdet Bey serim devam edecek :D

Van GOGH 'Un bir eseri Böyle tabloları pek yayınlanmaz nedense?

[attachment=1]

nü ler 022.jpg

KLASİKLERE DEVAM ;D ;D ;D

[attachment=1]

0358.jpg

gezgen' Alıntı:
Teşekkürler Cevdet Bey serim devam edecek :D
Gerçekten ilgi ile izliyorum..:smiley:
Belki siz yayınlamasa idiniz şahsım adına haberim bile yoktu bir çoğundan :(
Tarih okumadım; veya biri deklare etmeseydi(gezgen bey) haberim olamzdı yinede..
Teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri