Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,999
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

Cevdet bey için :smiley: :D

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

bougu04_.jpg

bougu07_.jpg

bougu22.jpg

Etiketler

KLASİKLERE DEVAM Bu güzellikleri görmüşmüydünüz?

[attachment=1]

Daha var ama site için zaralı olur diye yüklemiyorum ;D ;D ;D

bougu16.jpg

Bende bakabilirmiyim müsade varmı?Neyse HAYYAM'dan iki dörtlük dersem herhalde vize çıkar kimbilir.
Medresenin sözü vardır, tekkenin hali,
Sözden, halden öteye gider aşkı yolu.
Müftünün, vaizin en iyisini getirsen,
Aşkın mahkemesinde tutulur dili.
Ben bugün beden kafesinde mahpusum,
Yok olma özlemiyle sarhoş olmuşum,
Varlık ayıbından kurtarırsa beni,
yoksulluğun kulu, kölesi olurum.
Hayyam faslı sürecek.
Kalın sağlıcakla.

Ne demek Niyazi Bey Topik hepimizin sadece bazen hitaplar değişiyor :D :D SELAMLAR.

Bu da Niyazi Bey 'e olsun ;D ;D

[attachment=1]

008_800x536.jpg

Birde Neyzen'den olsa fena olmaz ne dersiniz?İşte geldi.
Nasıl olsa binecek üstüme Rum kardaşlar,
Semerimle nalımı enseledi Osmanlı,
Padişahım, yularım bari başımda kalsın,
Beni at zannederek gem takacak Yunanlı. (1918)
Cebrail'i İncil'i Kuran'ı,
Yaktı attı bir alevin devranı,
Türk oğlunun istiklal kürsüsünde,
Okunuyor ÇAKIR EFE fermanı.(1925)
(Neyzen Mustafa Kemal Atatürk'e ÇAKIR EFE dermiş)
Kalın sağlıcakla.

Niyazi Bey arasıra Neyzenden Başka Şiirler de isreriz :D :D

Teşekkür ederim arkadaşım, ben daha fotoğraf yüklemeye başlayamadım belki ilerde bir sürpriz yapabilirim kim bilir.
Yeni mesajı gördüm Neyzen, Hayyam, Eşref bunlardan nekadar istersen iste.(laf aramızda hani o şiirlerin veya diğer yazıların yazıldığı kağıtları ciltleyip dışına bir kapak koyup satıyorlarya işte ben o ciltlenmiş kağıtlardan okadar çok satın aldımki elimin altında okadar varki kendim değil amma birilerine bazı yerlere okullara okadar bağış yaptımki kimse benden olduğunu bilmiyor şimdilik kalan birkaç <sıfırı bol>tane ile yetiniyoruz, geçi çoğu köyde ki evde ya)
Kalın sağlıcakla.

EVİN YOLU
Aksaray'da bir ev kiralar.Yeni taşındığı sıralar,gece meyhaneden dönerken ara sokak içindeki evini bulmakta güçlük çekmektedir.Bir gece, karşısına çıkan bekçiye;
- Bekçi baba, der,Neyzen Tevfik buralarda bir yerde oturuyor.Sen evini biliyormusun?
Bekçi << bana kül yutturamazsın>> dercesine cevap verir.
- Neyzen Tevfik sensin, a beyim.
- Ben sana Neyzen Tevfik benmiyim diye sormadımki.... Neyzen Tevfik'in evini sordum.
HAYATIMDA
Ne başım var ne kıçım var, be felek
Tıpkı ...lerine çevirdin beni!
Kurtulmadım gitti anha minhadan,
Şu son siyasete çevirdin beni.

Sağlıkta mihnetle haşr ü neşr oldum,
Ölen umudlara teneşir oldum,
Mezar taşlarıyla dertleşir oldum,
A'yan'da hey'ete çevirdin beni!

Mezhebimde haham, papas, hocalar,
Orsa pupa yalpalayıp bocalar,
Her gören bir aletini kurcalar,
Pirsiz bir san'ata çevirdin beni!
(Neyzen'in mezarı Kartal mezarlığında dır)
Kalın sağlıcakla.

Teşekkürler Niyazi Bey :D Alem adammış şu Neyzen ;D ;D

[attachment=1]

Neyzen1.jpg

Evet evet doğum yerine bakarsan sizden Bodrum doğumludur.Babası Hafız Fehmi 1876 yılında Bodrum Orta Okulunu açmakla görevlendirilmiş kişidir.Yani Bodrum Orta Okulunu babası açmıştır.
En güzel vefa örneğini gösterip baba ocağının ismi olan KOLAY'ı kendine soyad olarak seçip KOLAYLI soy adını almıştır.Samsun, Bafra ilçesine bağlı bir belde idi şimdi ilçe olup olmadığını bilmiyorum Kızılırmak boyunda güzel bir yerdi görmüş vede sevmiştim.Altınkaya barajyolu ordan geçer baraja gider gelirken geçerdim ordan, işe değil oturak alemine Bafra ve çevresinde çok alemci dostlarım vardı hepsi adam gibi adamdı.
Kalın sağlıcakla.

Arkadaşlar burdan sizlere arasıra ünlüressamların klasikleşmiş tablolarından örnekler verceğim böyle resimler her zaman her yerde çeşitli sebeplerden gösterilmez ve bence de ''KESİNLİKLE BAKILMAYACAK RESİMLER'' kategorisine girerler ;D ;D ;D İşte onlardan biri ressam E.HOVARD 'ın bi eseri SİRENS

[attachment=1]

100017.jpg

Hocam resimler çok güzel ama son resimde kadınların kıyafetleri ters yöne uçuşmuyormu ;D

sisdagili61' Alıntı:
Ellerine sağlık arkadaşım,
Heykel ve resim için bence hiç kimsenin edep ten, haya dan bahsetmesine gerek yok.O eserlere şehvetle bakacaklara veya bakanlara sözüm yok.
Hani bir bereket tanrısı heykeli vardır birçokları bilir Bergama'da satarlardı ören yerinde bire bir görüntü sadece boyutu küçük.
Biliyorlarmı bu resimleri eleştirenler, acaba kaç tane sonuna kadar namus abidesi olan ve evini geçindirebilmek için ressamlara ve öğrencilere NÜ pozu veren ve oradan aldığı parayla evine ekmek, su alabilen aksi halde aç kalacak olan kadınımız var.İşte o pozu verip saatler boyu kıpırdamadan duran o insan onu resmeden kişilerin gözünde çıplak birisi değil sadece bir obje dir.
Dikkatimi çeken gezdiğim ören yerlerinde nerdeyse şehrin nüfusundan daha fazla sayıda insan alabilen tiyatrolar var, ya heykeller onlara ne demeli tabi dolar veya euro diyenler birhayli fazla.Kültür Bakanı takmış İstanbuldaki eski eserlere niye bazıları askeri depo, sayın bakan sen önce kaçak kazıyla mücadele et, hatırlarmısınız sakalı şerifi çalarlarken son anda yakalandılardı (eski bakan döneminde)
Bakın nerede Kinidos antik kentindeki kaybolan heykel o heykeli ve ona aşık olan gencin hikayesini bilenler vardır.
Birdaha söylüyorum. ARKADAŞLAR SANATTA VE HEKİM KARŞISINDA AYIP YOKTUR SEN KENDİNE GÜVENMİYORSAN ONADA DENİLEBİLECEK HİÇBİRŞEY YOKTUR.
O eserlerde emekleri geçenleri tektir ediyorum.
Kalın sağlıcakla.

Niyazi bey, hekim konusunda mutabık olmakla beraber sanat konusunda farklı düşünüyoruz. Baştan da dediğim gibi saygı duyarım.
Kimse benimle aynı düşünmek zorunda değil, bende kimseyle aynı düşünmek zorunda değilim. Ama saygı duyarım ve saygı beklerim. Söyleyecek sözünüz varsa dinlerim, cevabını veririm. Eğer tahrik içerikli ve rencide edici sözler söylerseniz işin rengi değişir ve size söyleyecek sözüm olmaz. (Mesajınızda sanatta edep ve haya arayanlara üstü kapalı olarak sapık diyorsunuz. Yanlış anladımsa beni düzeltiniz.)

Oğuz beyin dediği gibi konu, çok boyutlu bir tartışma konusu, uzatmak istemiyorum.

Son söz gezgen bey’e, başından beri severek takip ettiğim konunuzu 310 nolu mesajınızdaki (sizin de sonradan edep ve haya ederek sildiğiniz) resim üzerine yazdığım mesajla, başlıkla alakası olmayan bir tartışma noktasına geldi. Bu nedenle özrümü kabul edin.

Saygılar.

tolgaturk' Alıntı:
Hocam resimler çok güzel ama son resimde kadınların kıyafetleri ters yöne uçuşmuyormu ;D

Evet öyle gibi de.... ıslaklık ve teknenin sürati bi de ressamın giydirme kaygısı ve estetik görüşü etkili olmuştur diyelim.. :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri