Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,229
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

Giydirme kaygısı o günden bu güne değişmemiş demekki :smiley:

Etiketler

bende öyle tablolar var ki burası kaldırmaz ama şunuda diyeyim hepside DÜNYA klasiği tablolar !! Bi ülkede izlenebiliken bi başka ülkede izlenemez!! bu da bazı kavramların çok değişken olduğunu gösteriyor. Sirenlerden açılmişken bir başka sirens tablosu :smiley: Sanat evrensel bişeyse eğer bunda bir çelişki yok mu sizce..??

[attachment=1]

sirens-and-ulysses-1153493224.jpg

ve şunu da diyeyim bu topikde daha çok ''KESİNLİKLE GİDİLMEYECEK YERLER'' '' KESİNLİKLE BAKILMAYACAK TABLOLAR '' ve zaman içinde de ''KESİNLİKLE BAKILMAYACAK FOTOLAR OLACAK'' takibe devam...... :D SANAT EVRENSEL BİRŞEYSE BİR ESER NASIL OLUYORDA BİR YERDE YASAK BİYERDE SERBEST OLUR O ZAMAN SANATIN KENDİSİMİ SORGULANMALI ....YOKSA BİRTAKIM DEĞERLER Mİ..

Madem herkes bekliyor bu gecenin bonusu... :D :D

[attachment=1]

nü ler 021.jpg

öyle bakıp bakıp gitmeyin yorumlarınız lütfen... :mad:

demir59' Alıntı:
Niyazi bey, hekim konusunda mutabık olmakla beraber sanat konusunda farklı düşünüyoruz. Baştan da dediğim gibi saygı duyarım.
Kimse benimle aynı düşünmek zorunda değil, bende kimseyle aynı düşünmek zorunda değilim. Ama saygı duyarım ve saygı beklerim. Söyleyecek sözünüz varsa dinlerim, cevabını veririm. Eğer tahrik içerikli ve rencide edici sözler söylerseniz işin rengi değişir ve size söyleyecek sözüm olmaz. (Mesajınızda sanatta edep ve haya arayanlara üstü kapalı olarak sapık diyorsunuz. Yanlış anladımsa beni düzeltiniz.)

Oğuz beyin dediği gibi konu, çok boyutlu bir tartışma konusu, uzatmak istemiyorum.

Son söz gezgen bey’e, başından beri severek takip ettiğim konunuzu 310 nolu mesajınızdaki (sizin de sonradan edep ve haya ederek sildiğiniz) resim üzerine yazdığım mesajla, başlıkla alakası olmayan bir tartışma noktasına geldi. Bu nedenle özrümü kabul edin.

Saygılar.

Önemli değil sayın demir59 :smiley:

Şimdi müsaadenizle biraz ara vericem gari....... :(

Merhaba demir59,
Ben hiç kimseye özellikle edep ve haya konusu arayanlara sapık demedim, hiç kimseyide suçlamadım birini suçlamak iftira atmak benim yapıma uymaz.
Sanırım yanlış anlaşıldım.
Kalın sağlıcakla.

gezgen' Alıntı:
Bu da içimde kalan bi heves aynen o teknede o havada yeni yerlere seyir :( :( ancak resmini yapabildim :D Şimdilik buralarda 3-00 mt.lik zodyakla idare ediyoz ;D

[attachment=1]

Resimden hiç anlamam ama yelkenli hiç fırtınada kalmış gibi durmuyor

Sayın gezgen;çok güzel tablolar bunlar..
Teşekkürler seyir fırsatına..

Yelkenli olan resim aslında, Yunan mitoloji kahramanı Odeusseus un evine dönerken yaşadığı maceralarından birisi. Deniz kızları yani sirenlerin oradan geçmeleri gerekiyor.
Mitolojiye göre bu deniz kızları o kadar mükemmel bir sesle şarkı söylüyorlar ki tüm mürettebat onların büyüsüne kapılıp, sürekli orada kalmak istiyorlar ve bu sarhoşlukla gemileri kayalara çarpıp parçalanıyor. Odyseus ta mürettebatının kulaklarını erimiş balmumu ile tıkatıyor. Knedisinide yelken direğine bağlatıyor. Ve ne emredersem edeyim beni buradan geçene kadar asla çözmeyin diyor. Böylede mürettebatı ile birlikte oradan sağsağlim geçiyorlar.
Ve odeusseus Neredilerin ( sirenlerin) şarkılarını dinleyip hayatta kalan tek insan oluyor.

Tabi bu fikirileri Savaş yanrıçası Atenadan alıyor. (Torpilli anlıyacağınız)

Paylaştığın için sağol biraz daha resim lütfen (seninkilerden olursa daha iyi olur)

meseregan' Alıntı:
Yelkenli olan resim aslında, Yunan mitoloji kahramanı Odeusseus un evine dönerken yaşadığı maceralarından birisi. Deniz kızları yani sirenlerin oradan geçmeleri gerekiyor.
Mitolojiye göre bu deniz kızları o kadar mükemmel bir sesle şarkı söylüyorlar ki tüm mürettebat onların büyüsüne kapılıp, sürekli orada kalmak istiyorlar ve bu sarhoşlukla gemileri kayalara çarpıp parçalanıyor. Odyseus ta mürettebatının kulaklarını erimiş balmumu ile tıkatıyor. Knedisinide yelken direğine bağlatıyor. Ve ne emredersem edeyim beni buradan geçene kadar asla çözmeyin diyor. Böylede mürettebatı ile birlikte oradan sağsağlim geçiyorlar.
Ve odeusseus Neredilerin ( sirenlerin) şarkılarını dinleyip hayatta kalan tek insan oluyor.

Tabi bu fikirileri Savaş yanrıçası Atenadan alıyor. (Torpilli anlıyacağınız)

Sayın meseregan bence gezgen ile iyi bir ekip oluşturdunuz,sayenizde bu alandaki kültürümüz artıyor.Tablolarailgim olmuştur,ara sıra bakarım oradan buradan,netten ama tabi hikayeleri hakkında fazlaca bilgi sahibi olamıyoruz.Bu bakımdan iyi oluyo bizim için.teşekkür ederiz. :smiley:
Odyseus kendi kulağını da tıkasa olmaz mıymış diye geldi aklıma :smiley: bir de verdiği emirleri adamları zaten duyamazdı ki :smiley: o bölgeden geçtiklerini nasıl anlıyacaklar kulakları tıkalı olduğuna göre?Bu durumda Odyseus'un söylediklerini duyamıyacaklar,işaretlerinden anlıyacaklar.Bu durumda Odyseus kritik bölge bitmediği halde bitmiş gibi yapabilir ya da kulaklarıı açmalarını veya kendisini çözmelerini işaret edebilirdi onları kandırmak için. ;D ;D

gezgen bey,tabloları eklerken altlarına isimlerini de yazsanız süper olacak,sayenizde kültürümüz artacak,teşekkürler bu arada :smiley:

kendi adıma konuşacak olursam bir dönem çıplaklık konusuna neden bu kadar takılmışlar bilmem :smiley: ve ben hoş bulmuyorum bu nü leri açıkçası pek :smiley:

Merhaba, Lizz Hanım. Bu hikayeyi hiç bu açıdan değerlendirmemiştim. Am sanırım bu cümle size gerekli açıklamayı yapacaktır. " sirenleri görme olduğunuz da beni çözebilirsiniz" :smiley::smiley:

Lizz Hanım, Çıplaklığın temel sebebi, heykel sanatının ilk gelişim dönemlerinde, bir insanın kıyafetleri ile heykelini yapmak çok zordu. Tknikler daha keşfedilmemişti. Tıp kı önce emeklemeye başlayan bir çocuğun bir kaç yıl sonra koşmaya başlaması gibi.
Çıplak ve detaysız vücüt heykelleri yapmak daha kolaydı. Tabi sonrasında vücut ve kas detayları olarak değerlendirildiğinde ustalık safhalarında ( mö. 450 lerde başlar bu ) olağan üstü gerçekçi heykeller yapılmıştır.

Auruca çıplak heykel demek , o kişinin ya bir tanrı, sporcu, komutan olduğunu gösterir. Yani herkesin çıplak heykeli yapılmıyordu. Heykelelrde islenen ise tanrısal güzelliktir.

Saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SON KONULAR - FORUM

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR