Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,999
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

meseregan' Alıntı:
Valla eve bayıldım. Çok otantik görünüyor. Nasıl doğal koktuğunu hissedebiliyorum.

Sizin oralar da doğal kokuyor!

[attachment=1]

[attachment=2]

uzungölden yukarı bi köy adınÄÃÂ

DSC_0054_402x600.jpg

Etiketler

Heyyttt beee . :smiley: Ama olmadı hocam kalbimden vurdun şimdi beni. Uzun bir süre daha gidemiyeceğim memlekete, çok üzülüyorum cidden.

Ama Ülkemizin her yeri güzel. Akdenizde de keşfedilecek çok yer var :smiley::smiley: ( kendimi mi kandırıyorum acaba ) :smiley::smiley::smiley:

Toroslar'ı es geçmeyin derim :smiley: Akdeniz'in hem tarihi geçmişi derin ve zengindir hem de doğal güzelliği vardır :smiley:

Merhaba gezgen arkadaş,
Doğanın o kokusu varya hangi parfüm o kokuya benzetilebilir,Bir çok arkadaşım gibi benimde özgürlüğümü ilan ettiğim yerdir.Çok yerde çalştım o zamanki iş arkadaşlarım ve o köylerden arkadaşlarımla zaman zaman görüşüyorum yolum düşünce ziyaret ediyorum, diktiğim taşları bile gidip bulduğum oluyor.Güzel günlerdi.
Evet çok doğru bizim oralar da eskiden güzeldi, önce denizi doldurup KARADENİZ'in ismini KAYADENİZ yaptılar biliyorsunuz müteahİT ler servet kazandırmak için dünyanın deniz manzaralı en uzun yolunu ülkemize yaptılar Karadeniz otoyolu diye yutturdular onlarca ilçe, belde, köyün denizle bağlantısını kestiler birilerinin kocaman işkembelerini doldurmak için (mide küçük sanırım çok genişlemez) tonlarca dinamit ve benzeri şeyleri patlatıp taş almak için güzelim doğa tahrip edildi, bittimi hayır bitmedi bu tpraklarda ekmek (tabi onlar için) çok var ardından ülkemin tamamında HES yapmaya başladılar onun tahribatı bakalım nelere sebep olur.
İşte bizim yöneticilerimiz DEMİR YOLU, DENİZ YOLU, RÜZGAR ENERJİSİ gibi şeylerden kaçıyor.Bakın hiç yolcu taşıyabilecek deniz taşıtımız varmı?2000 li yılların başına kadar boydan boya Karadeniz limanlarını dolaşan gemi vardı yolcu ve yük nakli yapılırdı, sattılar.
O nedenle çok yerde söyledim Karadenizi görmek isterseniz çok acele edin bitiyor dedim beni dinleyip acele edenler ikincisinde bana hak verdiler.Şimdi birkaç yayla kaldı Uzungölü basından herkes okudu.Birileri ülkemizi para uğruna bitirmeye sanki yemin etti.
Kalın sağlıcakla.

SON BALIK ÖLDÜĞÜNDE,SON NEHİR KURUDUĞUNDA,SON AĞAÇ KESİLDİĞİNDE BEYAZ ADAM PARANIN YENMEDİĞİNİ ANLAYACAK...

Bu aralar uzun gölün hemen bitiminde bir HES i daha bitirdiler.

Bakın bizim ülkemizde atlanan bir şey var.Gelişmiş ülkeler ( insan bilinci olarak ) kendi ülkelerindeki bu tür inşaat faliyetlerini yaparken doğaya hasarı sıfıra indirgemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu maliyetli bir şey ama yapıyorlar. Bizim ülkemize gelince işin rengi değişiyor.

Basit bir örnek. Bu HES ler yapılmadan önce dere ve nehirlerde. Canlı türleri, yumurtlama yer ve zamanları ile ilgili çalışma yapıp olumsuz etkileri minimum a indirmek içnin uzun bir çalışma gerekiyordu. Nerdeee bizde ... Keza arkeolojik alanlar içinde yapılması gerekiyor.
Çok cansıkıcı ama gerçek. Uzun gölde sadece balık tutmayı yasaklayarak bir yerlere varamazlar.

Konuyu çok dağıttım farkındayım :smiley::smiley::smiley:

meseregan' Alıntı:
Bu aralar uzun gölün hemen bitiminde bir HES i daha bitirdiler.

Bakın bizim ülkemizde atlanan bir şey var.Gelişmiş ülkeler ( insan bilinci olarak ) kendi ülkelerindeki bu tür inşaat faliyetlerini yaparken doğaya hasarı sıfıra indirgemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu maliyetli bir şey ama yapıyorlar. Bizim ülkemize gelince işin rengi değişiyor.

Basit bir örnek. Bu HES ler yapılmadan önce dere ve nehirlerde. Canlı türleri, yumurtlama yer ve zamanları ile ilgili çalışma yapıp olumsuz etkileri minimum a indirmek içnin uzun bir çalışma gerekiyordu. Nerdeee bizde ... Keza arkeolojik alanlar içinde yapılması gerekiyor.
Çok cansıkıcı ama gerçek. Uzun gölde sadece balık tutmayı yasaklayarak bir yerlere varamazlar.

Konuyu çok dağıttım farkındayım :smiley::smiley::smiley:
sisdagili61' Alıntı:
Merhaba gezgen arkadaş,
Doğanın o kokusu varya hangi parfüm o kokuya benzetilebilir,Bir çok arkadaşım gibi benimde özgürlüğümü ilan ettiğim yerdir.Çok yerde çalştım o zamanki iş arkadaşlarım ve o köylerden arkadaşlarımla zaman zaman görüşüyorum yolum düşünce ziyaret ediyorum, diktiğim taşları bile gidip bulduğum oluyor.Güzel günlerdi.
Evet çok doğru bizim oralar da eskiden güzeldi, önce denizi doldurup KARADENİZ'in ismini KAYADENİZ yaptılar biliyorsunuz müteahİT ler servet kazandırmak için dünyanın deniz manzaralı en uzun yolunu ülkemize yaptılar Karadeniz otoyolu diye yutturdular onlarca ilçe, belde, köyün denizle bağlantısını kestiler birilerinin kocaman işkembelerini doldurmak için (mide küçük sanırım çok genişlemez) tonlarca dinamit ve benzeri şeyleri patlatıp taş almak için güzelim doğa tahrip edildi, bittimi hayır bitmedi bu tpraklarda ekmek (tabi onlar için) çok var ardından ülkemin tamamında HES yapmaya başladılar onun tahribatı bakalım nelere sebep olur.
İşte bizim yöneticilerimiz DEMİR YOLU, DENİZ YOLU, RÜZGAR ENERJİSİ gibi şeylerden kaçıyor.Bakın hiç yolcu taşıyabilecek deniz taşıtımız varmı?2000 li yılların başına kadar boydan boya Karadeniz limanlarını dolaşan gemi vardı yolcu ve yük nakli yapılırdı, sattılar.
O nedenle çok yerde söyledim Karadenizi görmek isterseniz çok acele edin bitiyor dedim beni dinleyip acele edenler ikincisinde bana hak verdiler.Şimdi birkaç yayla kaldı Uzungölü basından herkes okudu.Birileri ülkemizi para uğruna bitirmeye sanki yemin etti.
Kalın sağlıcakla.

Hiç bir konu vatandan daha önemli değildir.İstediğiniz gibi yazın. selamlar. :smiley:

Bu vesile ile;
Hepimiz GEZENBİLİR üyesiyiz gezmeyi doğayı seven insanlarız. Ama gezecek ,kamp yapacak doğa güzellikleri giderer azalıyor bozuluyorsa sitemizin ve yaşamımızın ne anlamı kalırki...?

Beni ,onu, şunu sevmek zorunda değilsiniz ama vatanımızı ve onu vatan yapan cennet doğasını sevmek zorundasınız.Selamlar.

Gerçekten ülkemiz doğal güzellikler açısından çok şanslı bir yer. Knedimi bu konuda şanslı hissediyorum.
Ve birazdaha bilinçle bu çok daha iyi olacak eminim.
Doğayı sevmek te bir vatan sevgisidir.

Şimdi şu karşıdaki yarımadaya 7 yıldızlı bi tatil sitesi (turizmi teşvik babında) ve sağdaki ormanlık bölgeyede bi 10 yıldızlı ''enzenginbiziz'' sitesi ta karşıdaki yerde bir ''Devlet Bilmemne Eğitim Tesisi '' 2B babında amma yakışırdı değilmi?

Not : Arkadaşların tavsiyesine uyarak fotoyu kaldırdım ( Noolmaz Noolmaz ;D ;D)

Doğa sever olarak kesinlikle hoteller tercihim olmamasına rağmen ilk kez bu sene iş gereği tatilimi hotelde geçirmek zorundayım.
hem yapay ego tatmini bir ortamda doğadan uzak kalacağım hemde doğayı katlederek kurulan tesislere pirim vermiş olacağım :'(

Gezgen arkadaş,
Bu güzel manzaraları kilitli yapta aman siyasi rantcılar görmesin,malum bir söz vardır karpuz kabuğu hesabı bak mevsimide yaklaştı.
Eğer birileri o hala bakir kalabilmiş yarım adaları adına tahsis ettirip birşeyler yaparsa varya arkadaş kesin sorumluyu herkes biliyor haberin ola bence en güzeli o muhteşem manzaraları özelden göndermek.
Biliyormusunuz halen Aksaz Deniz Komutanlığının olduğu yer yangından sonra bir turizimciye peşkeş çekilecekken dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı görüp Dz.Kuvvetlerine tahsis ettiriyor ve sonuç ortada.Ben çok defa gece ve gündüz orada bulundum hertaraf koruma altında olması nedeniyle muhteşem bir yaban hayatı var.İnanın tilki sürüsü nizamiye nöbetçisinin yanıda, karaca lar, domuzlar, köylülerin giderken bıraktığı at, eşşek, inek vs. ormanlarda mutlu mesut yaşıyor.İyiki turizm baronuna tahsis edilmemiş.
Kalın sağlıcakla.

Yahu Niyazi abi Gezgen beyin yazdıklarını okurken. Senin yazdıkların geçti aklımdan. Sen yazmışsın :smiley::smiley:

Harbiden birilerinin aklına kapuz kabuğu düşürmyelim şimdi :smiley:

meseregan' Alıntı:
Yahu Niyazi abi Gezgen beyin yazdıklarını okurken. Senin yazdıkların geçti aklımdan. Sen yazmışsın :smiley::smiley:

Harbiden birilerinin aklına kapuz kabuğu düşürmyelim şimdi :smiley:
sisdagili61' Alıntı:
Gezgen arkadaş,
Bu güzel manzaraları kilitli yapta aman siyasi rantcılar görmesin,malum bir söz vardır karpuz kabuğu hesabı bak mevsimide yaklaştı.
Eğer birileri o hala bakir kalabilmiş yarım adaları adına tahsis ettirip birşeyler yaparsa varya arkadaş kesin sorumluyu herkes biliyor haberin ola bence en güzeli o muhteşem manzaraları özelden göndermek.
Biliyormusunuz halen Aksaz Deniz Komutanlığının olduğu yer yangından sonra bir turizimciye peşkeş çekilecekken dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı görüp Dz.Kuvvetlerine tahsis ettiriyor ve sonuç ortada.Ben çok defa gece ve gündüz orada bulundum hertaraf koruma altında olması nedeniyle muhteşem bir yaban hayatı var.İnanın tilki sürüsü nizamiye nöbetçisinin yanıda, karaca lar, domuzlar, köylülerin giderken bıraktığı at, eşşek, inek vs. ormanlarda mutlu mesut yaşıyor.İyiki turizm baronuna tahsis edilmemiş.
Kalın sağlıcakla.

Tavsiyeniz üzere fotoyu sildim nolur nolmaz dimi ya ;)

gezgen' Alıntı:
Tavsiyeniz üzere fotoyu sildim nolur nolmaz dimi ya ;)

Bence de iyi yaptınız. Malum, memlekette aklına karpuz kabuğu düşeceklerin sayısı az değil. ;) :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri