Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,004
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

sokaklar dahamı genişti ben küçükken!!

[attachment=1]

Muğla sokakları 010_800x536.jpg

Etiketler

Kadınlar dahamı zevk sahibi mi oluyorlar orda!

[attachment=1]

Kapıdan bakınca kimsim diye sormuyorlar! buyrun diyorlar! gönülleri de zevkleri kadar zengin :D

[attachment=2]

Muğla sokakları 126_800x536.jpg

Muğla sokakları 145_800x536.jpg

Ülkemin yüzakı kent ve illerimizden biri olan Muğla'ya selam olsun!...
Kısa bir Muğla kentiçi turundan bir anı ile selamlayayım...

Cavid Sezen
Not: Bu güzel anlatımı görünce dayanamadım, anlatımı bozacağım ama...

[attachment=1]

Muğla.jpg

Cavid Bey ; Anlatımın lafı mı olur! katkınıza teşekkürler !Selamlar Muğladan :smiley:

Muğla sokakları 188_800x536.jpg

Mu?la sokaklar? 184_402x600.jpg

ŞİMDİ SORUYORUM KAZANILANLAR KAYBEDİLENLERE DEĞİYORMU?

Dizginlenemez rant ve kazanç hırsı, herşeyi yok ediyor...

Cavid Sezen

Sayın GEZGEN bey, ya da Orhan abi mi demeliyim, bilemedim. Sadece kesinlikle gidilecek bir yerle ilgili kalmamışsınız, bir çok yerden bahsetmişsiniz. Bununla kalmayıp, benim yaşımdakiler (35), benden öncekiler ve en çok da benden sonrakilerin bir çoğunun aklına bile gelmeyecek ve kesinlikle yapılmaması ilgilenilmemesi gereken hobilerden bahsetmişsiniz.

Bir yandan gezgin olmak, bir yandan bunları fotoğraflarla belgelemek, resim yapmak, müzik aleti kullanmak, mutfakla ilgilenmek, şiiri sevmek, aşkı yaşamak ve bunu en yalın haliyle ve cesurca ifade etmek, tarihine, geçmişine, sanata, mimariye, insana, doğaya en kısa tabiriyle de yaşama sahip çıkmak ve bunu paylaşabilmek maalesef bir çoğunun aklına bile gelmeyen, bir kısmının yapmak isteyip yapamadığı ancak az sayıdakinin yapabildiği birşey.

Fotoğrafla ilgilenen, gezmekten keyif alan, resim yapamasa da müzik aleti çalmayı kendi çapında başarabilen, doğaya katkıda bulunmak için uğraşan, şiirle az çok ilgilenen ve aşkı yaşamayı/haykırmayı seven, kentleşmenin günümüzde yanlış yönde olduğunu gören doğa tutkunu bir şehir plancısı olarak size saygılarımı sunuyor, sizin gibi düşünen gençlerin de olduğunu ve o gidilmeyecek görülmeyecek yerleri gezmek/görmek ile yapılmayacak şeyleri yapmak, okunmayacak/yazılamaycak kitapları ve şiirleri okumak/yazmak, söylenmemesi gereken sözleri söylemek, çalınmaması gereken şarkıları/türküleri çalmak ve karısıyla içilmeyecek içkileri içmek konusunda hayat anlayışınızı paylaşan insanların bulunduğunu ve paylaşımınızın insanlara ilham vermesini ümit ettiğimi belirtmek isterim.

Teşekkürler...

Paylaşımlar için çok teşekkürler,emeklerinizle oluşturulan güzellikler öyle bir bakılıp geçilecek cinsten değil.Bazılarına bayağı uzunca bir süre bakıp kaldığımı itiraf etmek zorundayım.Her fırsatta yinelediğim bir cümleyi yine yazıyorum;Ülkemin her yeri güzel,hem de çok.Hele bir de bu güzellikleri görebilen gözler de varsa.....Selamlar sevgiler Güzel İzmir'den.

gezgen' Alıntı:
Şimdi size yaşadığım şehrin pek bilinmeyen yüzünü tanıtmaya çalışayım :smiley: Bunu neden mi yapıyorum ? sanki bişeyler kayboluyor gibi geliyor bana birşeyler kazanılıyor belki ama kaybedilenlere değiyormu acaba?

[attachment=1]

İyi geceler !
"Sanki" demişsiniz ancak bence "Kesinlikle" birçok şey kayboluyor, üstelik karşılığında kazanılan hiçbir şey yok, sadece kazanıldığı sanılıyor. Günübirlik yaşanıyor.
Alıntı yaptığım mesajınız ve sonrasındaki fotoğrafları çok beğendim. Benzerlerini paylaşırsanız sevinirim. Selamlar.

Merhabaaaa :D
Şimdi size ''acık'' da Muğla'nın bir diğer bilinmeyen yüzünü gösterem :D
Karabağlar yaylası; merkeze 2km. eskiden yazları ''yurt' lara göçülürdü. Bahçe,bostan yapılırdı,hayvan beslenirdi kavurmalık için ,patlıcan biber kurutulur,tarhanalar yapılır dı. Hala da yapılmakta. Her yurt'ta bi kuyu bulunurdu buz gibi suları,bülbül seslerinden geçilmez ''irimller'' i vardı.Hala var.Akşamları kahveleri vardı ,''büryan'' ları vardı daha beler vardı.....

[attachment=1]

[attachment=2]

Eski kahvelerden biri şimdi popüler bi mekan.....

[attachment=3]

YAYLA 2_800x536.jpg

YAYLA 1_800x536.jpg

YAYLA 3_800x536.jpg

Bi de ''allan kavağı'' var ümitsiz vaka çocuklar getirilirmiş ve bi tür ritüel yapılırmış......(ben de gitmişim malesef ;D)

[attachment=1]
[attachment=2]

YAYLA 5_402x600.jpg

YAYLA 6_402x600.jpg

bu da camisi 3 şefeli olmadanda çok güzel olabiliyomuş demekki!!

[attachment=1]

YAYLA 7_402x600.jpg

''irim'' lerimiz :smiley:

[attachment=1]

YAYLA 11_800x536.jpg

Bu evlerde insan 10 yıl daha fazla yaşamaz mı?

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

YAYLA 9_800x536.jpg

YAYLA 10_800x536.jpg

YAYLA 8_800x536.jpg

Yayla evlerinin bahçeleri ! ( No comment) ;)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

yayla 12_800x536.jpg

yayla 13_800x536.jpg

yayla 15_800x536.jpg

yayla14_800x536.jpg

http://www.mugla-bld.gov.tr/mugla/gezirehberi01.html

Cavid Sezen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri