gezmen' Alıntı:http://www.mugla-bld.gov.tr/mugla/gezirehberi01.html
Cavid Sezen
gezmen' Alıntı:Orhan Bey;
Muğla merkezden epeyce geçmişliğim ve birkaç kez de kalmışlığım vardır. Bu yaylayı, neredeyse yanından geçmemize karşın, şimdiye değin gez(e)medim. Hak verirsiniz ki çok kısa sürede uğramak, ivedi bir biçimde gezmek çok hoş olmuyor. Hiç olmazsa bir günü ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Yaz mevsimi ya da yaz sonu-güz başında daha uygun olur sanıyorum.
Selamlar.
Cavid Sezen
Her zaman beklerim . Eğer gönüllü rehber isterseniz seve seve yaparım Cavid bey
Bu vesile ile muğlanın coğrafi konumu öğrenilmiş oldugezgen' Alıntı:Cevdet Bey; Haklısınız ama bizim arazimiz sınırlı Muğla yerleşim alanı itibariyle çok sınırlı imkanları olan bir şehir dört tarafı dağlarla çevrili bir ovada kurulu çanak gibi yani bu çanağın doğuya düşen tarafındada karabağlar yaylası ve yaraş ormanları yer alır.Muğla bazı yönlerden çok extrem şeyler barındırır mesela bi tanesi düdenimiz yani obruktur. Bütün kış boyunca Muğlanın iki büyük dersinin suları Çayır mevkiiinde birikir ve km lerce alanı su basar eskiden sandallarla gezilirdi ve bu sular çapı 3-5 metreyi geçmeyen bir delikten yutulur gider. Muğla rakım itibariylede zaten yayladır Rakım 660 metre !! Mütevazi yaylamız karadeniz yaylaları ile rekabet edemez ama yaz kış yaşanabiliyor
Bu arda fotoraflarınızla da topiği onurlandırdınız çok teşekkür ederim Saygılar selamlar Muğladan
gezgen' Alıntı:Bu evlerde insan 10 yıl daha fazla yaşamaz mı?
Mustafad' Alıntı:Bence şu rakamı 20 yapalım. Selamlar.