Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,999
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

gezmen' Alıntı:
http://www.mugla-bld.gov.tr/mugla/gezirehberi01.html

Cavid Sezen

Valla Cavid Bey Hızır gibi yyetiştiniz link koymak aklıma gelmemişti,çok tamamlayıcı oldu.Teşekkür ederim. :D

Orhan Bey;

Muğla merkezden epeyce geçmişliğim ve birkaç kez de kalmışlığım vardır. Bu yaylayı, neredeyse yanından geçmemize karşın, şimdiye değin gez(e)medim. Hak verirsiniz ki çok kısa sürede uğramak, ivedi bir biçimde gezmek çok hoş olmuyor. Hiç olmazsa bir günü ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Yaz mevsimi ya da yaz sonu-güz başında daha uygun olur sanıyorum.

Selamlar.
Cavid Sezen

sayın gezgen; yayla derken ?
Yazlık köy görüntüsü var çalışmalarınızdan görebildiğim kadarı ile :smiley: belkide karadeniz'de yayla denince bizim aklımıza gelen farklı olduğundan olabilir.
Nacizane olarak yayla ile ilgili bir kaç paylaşımda bulunmak istedim..
Saygılar..

DSC_0838.jpg

DSC_4326.jpg

DSC_1091_fhdr.jpg

gezmen' Alıntı:
Orhan Bey;

Muğla merkezden epeyce geçmişliğim ve birkaç kez de kalmışlığım vardır. Bu yaylayı, neredeyse yanından geçmemize karşın, şimdiye değin gez(e)medim. Hak verirsiniz ki çok kısa sürede uğramak, ivedi bir biçimde gezmek çok hoş olmuyor. Hiç olmazsa bir günü ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Yaz mevsimi ya da yaz sonu-güz başında daha uygun olur sanıyorum.

Selamlar.
Cavid Sezen

Her zaman beklerim . Eğer gönüllü rehber isterseniz seve seve yaparım Cavid bey :D :D

Cevdet Bey; Haklısınız ama bizim arazimiz sınırlı Muğla yerleşim alanı itibariyle çok sınırlı imkanları olan bir şehir dört tarafı dağlarla çevrili bir ovada kurulu çanak gibi yani bu çanağın doğuya düşen tarafındada karabağlar yaylası ve yaraş ormanları yer alır.Muğla bazı yönlerden çok extrem şeyler barındırır mesela bi tanesi düdenimiz yani obruktur. Bütün kış boyunca Muğlanın iki büyük dersinin suları Çayır mevkiiinde birikir ve km lerce alanı su basar eskiden sandallarla gezilirdi ve bu sular çapı 3-5 metreyi geçmeyen bir delikten yutulur gider. Muğla rakım itibariylede zaten yayladır Rakım 660 metre !! Mütevazi yaylamız karadeniz yaylaları ile rekabet edemez ama yaz kış yaşanabiliyor :smiley:

Bu arda fotoraflarınızla da topiği onurlandırdınız :smiley: çok teşekkür ederim :smiley: Saygılar :smiley: selamlar Muğladan :smiley:

gezgen' Alıntı:
Cevdet Bey; Haklısınız ama bizim arazimiz sınırlı Muğla yerleşim alanı itibariyle çok sınırlı imkanları olan bir şehir dört tarafı dağlarla çevrili bir ovada kurulu çanak gibi yani bu çanağın doğuya düşen tarafındada karabağlar yaylası ve yaraş ormanları yer alır.Muğla bazı yönlerden çok extrem şeyler barındırır mesela bi tanesi düdenimiz yani obruktur. Bütün kış boyunca Muğlanın iki büyük dersinin suları Çayır mevkiiinde birikir ve km lerce alanı su basar eskiden sandallarla gezilirdi ve bu sular çapı 3-5 metreyi geçmeyen bir delikten yutulur gider. Muğla rakım itibariylede zaten yayladır Rakım 660 metre !! Mütevazi yaylamız karadeniz yaylaları ile rekabet edemez ama yaz kış yaşanabiliyor :smiley:

Bu arda fotoraflarınızla da topiği onurlandırdınız :smiley: çok teşekkür ederim :smiley: Saygılar :smiley: selamlar Muğladan :smiley:
Bu vesile ile muğlanın coğrafi konumu öğrenilmiş oldu :smiley:
Ülkemizin her bir tarafı cennet gibi, güzellikleri birbirinden farklı konumda..
Selam ve saygılar Bolu'dan..

[attachment=1]

Yıllar var ki böyle bir mekanda oturup çay içmedim(özellikle çınar başta olmak üzere ulu ağaçlar altında oturmaya olan zaafımdan daha önce bahsetmiştim :smiley: )...Gençliğimi hatırladım,üniversite okuduğum şehrin bu tür parklarında arkadaşlarla gidilen,bazen de onlardan önce varılıp beklenen mekanları...İçim sızladı diyebilirim.Hayat işte bundan ibaret...Yaşarken hiçbir zaman kıymetini tam olarak bilemediğimiz,elimizden istemeden akıp giden anlardan....

YAYLA_3_800x536[1].jpg

[attachment=1]

Böyle bir evde yaşamak ya da hiç değilse arada kaçıp kendini doğanın bir parçası olarak hissedebilmek...Eşsiz duygulardan biri.Hele benim gibi kendini 18 yıldır yaşadığı her mekanda ve her şehirde iğreti hisseden bir insanın kendini bir yere aithissedebileceği en mükemmel yerlerden biri olurdu....

YAYLA_9_800x536[1].jpg

Merhaba arkadaşlar,
İlk önce o eşsiz güzellikteki fotoğrafları çeken ve bizlere gösteren bilgileri bizlerle paylaşan arkadaşlara teşekkürler,
Bizim ülkemizin her tarafı güzel, sadece ufacık bir anımsatma yapmak istiyorum.Birileri tarafından hızla yok edilmeye çalışan doğal güzelliklerimizi çabucak görüp fotoğraflayıp ilerde mirascılarımıza << bak evladım bizim buralar senin şimdi gördüğün gibi değil bu fotoğraftaki gibiydi deriz, tabi sorar, ne oldu bu güzellikler diye, işte yanıt bu olsa gerek, evladım hani bizler her beş senede bir oy kullanırız ya işte o bizim seçtiklerimiz varya işte onlarda bizlerin siz çocuklarımızı sevdiğimiz gibi kendi çocuklarını seviyorlar fakat onlar dahaçok seviyorlarki ormanları, kıyıları, dağları, dereleri yok edip çooook büyük paralar servetler kazanıp çocuklarına bırakıyorlar işte o nedenle buraları bu hale getirdiler >>
İşte arkadaşlar Süpüroğlu gibi birçok yerdeki çınarlar ladin, köknar, sedir, meşe, kayın. vs cimsi olsaydı şimdi birinin evide masa veya döşeme tahtası olurdu.O ve diğer ulu çınarlar tamamen ekonomik nedenlerle hala dimdik ayakta.
Kalın sağlıcakla.

Bir zamanlar ben (özellikle sayın Niyazi bey için) ;) sağ taraftaki delikanlı ben oluyom

[attachment=1]

BÄ°R ZAMANLAR BEN_800x536.jpg

Gezgen kardeş,
Az değil yıllarca bende çokl arkadaşımız gibi o tadı yaşadım.Sanırım doğada olmak gençlik iksiri gibi ne dersiniz.
Müsade isteyerek minicik bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yıllar önce 766 sayılı yasa ile çalışıyoruz ( kısaca tapulama çalışması yapıyoruz ) Karadenizde yiz ve bize yakın olan Tonya ilçesi İskenderli Beldesi'nin bir mahallesinde çalışıyoruz.Devlet bakanı bizde teşkilat olarak o zaman onun bakanlığına bağlıyız Sayın Ahmet ŞENER o beldedendir (Trabzon Spor Başkanı Sayın Sadri ŞENER'beyin babası) rahmetle anıyorum bir mahallede çalışıyoruz arazi mükemmel vede oldukça dik ben alet okuyorum az aşağımda yayla yolu var kroki tutan arkadaşım benden biraz yukarda fakat yürümek gerçekten zor onunda biraz üzerinde yol devam ediyor, o zaman bizim teşkilatta alet olarak T1 ler var ne elektronik alet nede telsiz var iletişim ıslık veya sesle bir baktım arkamda çalıların arasından müdürbey çıkageldi hoşgeldin den sonra oturup soluklandı su istedi yok aşağıda bir kaynak gidip gelmek mesele bana krokici arkadaşı sordu bende hemen yukarda müdürbey çıkın burdan görürsünüz dedim ve bağırdım <<Osman müdürbey geliyor karşıla, ses verdi tamam>> hadi bakalım yürü müdürbey anca gidersin tırman bakalım adam perişan oldu ve ben aleti toplayıp arabaya koydum şoför arkadaşımız abimiz Alaattin (RANDIMN) abimizle yanlarına gidince baktıki çalıların arkası yol isyan etti fakat birşey diyemedi birdaha benim çalıştığım yerlere gelmedi.Benim amacım ne zor şartlarda çalıştığımızı anlatmaktı.Kendisi Konya tarafından gelmişti.
Buna benzer neler yaşadık, meslekteki anılarımı yazmayı düşünüyorum.Ben üç arkadaşımla sekiz ay camide ytıp kalkmış kişiyim, fakat o anı daha sonraya kalsın.
Kalın sağlıcakla.

Niyazi Bey doğada Online süresi en uzun olanlar çobanlardan sonra bizizdir herhalde ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri