Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,096
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

Eline emegine saglik hocam ayni dilde ayni samimiyetle anlatima devam :smiley:

Etiketler

sayın ecedede ;
TC Nikah Memurları yeni evlenen çiftlere ''sizlerı karı-koca ilan ediyorum'' der.Bazende eşler birbirlerine Karım,Benim adam,hatta benim herıf diyede hitap edebiliyorlar.Karıma benim karım veya yöresel şekliyle benim garım diye hitap etmemde ben bir küçümseme göremiyorum sizin yazınızdan sonrada Meydan -larussa baktım ordada hakaret telakki edilecek bir anlama rastlamadım.Belki de karım veya karı derken yapılan vurgulamada hakaret veya küçümseme içeren anlam çıkartılabilir diyeceğim ama o da zaten doğal olarak öyle anlaşılsın diye söylenir.Ayrıca ben Alkol alınca ''bulanık kafayla '' Eşime yani Karıma ''Karıcığım bana biraz daha peynir getirir misin'' diye hitap ederim o da bana '' Tabi kocacığım,hemen getiyorum '' der,gider getirir sonrada kadehlerimizi tokuşturarak ''En kötü günümüz böyle olsun Mutluluğumuza'' diyerek içkilerimizi yudumlarız ve mutlu bir KARI KOCA olarak birbirimizin gözlerine dalar gideriz..... Selamlar.

Merhaba arkadaşlar,
Gezegen arkadaşımıza katılıyorum.Evet nikah memuru ne der sizleri karı koca ilan ediyorum,daha düne kadar neydi iş adamı-iş kadını.
Tamam kadınlar bizim kadınlarımız analarımız,karılarımız,kardeşlerimiz,kızlarımız kısaca geleceğimizin şekillendiricileri.Kendine birtakım isim takan birileri para kazanabilmek için ayaklarında postal kıçında bir kadına hiç yakışmayacak bir pantolon asker tıraşlı montu çekmiş ağzında sigara argo kelimeler yazdıklarıyla bir kadın türü yarattılar.
Tabiki kadınlarımız çok özeldir bizleri onlar var ettiler onlar ana dır.Gerktiğinde yavrularını korumak için onlar bir orduya savaşmaktan kaçmazlar Çanakkalede-Sakaryada-İnönüde-Afyonda-Kocatepede dünyaya meydan okuyanların arasındaydılar varmı ötesi.İşte bu kadınları en iyi tanıyan onlarla aynı safta omuz omuza çarpışan GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK medeni kanunu hazırlatırken <<KARI-KOCA>> olarak kalmasını sağlamış.Türk kadınına en geniş özgürlüğü vermiş.
Sözüm onlaradır karı koca kelimesine karşı olanlara siz kadınlar için neler yaptınız bazı nedenlerle bazı kadınlara iltifatlar ettiniz kendi karılarınıza pardon hanımlarınıza nekadar iltifat ettiniz niye o garanti evde hizmetçi işi o çünkü.
Anadoluda ne söyleniyorsa doğrudur yöreye göre değişir,karı,garı,bizimki,ev sahibi yeterki karılarımızı incitmeyelim onlara saygılı olalım.
Kalın sağlıcakla.

gezgen' Alıntı:
Ayrıca ben Alkol alınca ''bulanık kafayla '' Eşime yani Karıma ''Karıcığım bana biraz daha peynir getirir misin'' diye hitap ederim o da bana '' Tabi kocacığım,hemen getiyorum '' der,gider getirir sonrada kadehlerimizi tokuşturarak ''En kötü günümüz böyle olsun Mutluluğumuza'' diyerek içkilerimizi yudumlarız ve mutlu bir KARI KOCA olarak birbirimizin gözlerine dalar gideriz..... Selamlar.

Mesajınızın bu bölümünü çok beğendim. Hala gülüyorum.. :D ;D ;D

ah be hemşerim amma da naz yaptın, söyleyive şurayıda biz de bilek.

gezgen arkadaşımızın ''gidilmeyecek yerler'' uyarısından sonra ecedede arkadaşımızda ''söylenmeyecek sözler'' uyarısında bulunmak istemiş ama bu konu başlığına uymamış...

Arkadaşlar sanırım gezgen arkadaşımız bize küstü,baksanıza söylemiyor nereye gitmeyecek olduğumuzu.
Canı sağolsun gidince belki hasta oluruz.(ya arkadaş gel söylemede yaz şuraya ses çıkmaz kimsede duymaz)
Kal sağlıkla.

Ben de merak ettim.

ğüzel gezi elinize sağlik,hadi bi zahmet söyle artık. :D :D

herkes gibi bende merak ettim ama sormuyorum. :smiley:
güzel bir mizansenle ilginç bir anlatım. fotoroman gibi okudum.
emeğine sağlık usta.

abı rotayı verde uzagından gecelım.sonra bosuna baska yerlerın gunahını almayalım,burası ıste o gıdılmeyecek yer,gezgen abının dedıgı gıbı deyıp pas gecmeyelım degılmı...

Meraklanan arkadaslara; Bu Slifke ile Anamur arasinda olan yol.Andeniz kiyilari.Gezecek arkadaslara tavsiye olunur.Selamlar./

ecedede' Alıntı:
İçimizde anılarını esprili ve yöresel bir dille anlatan arkadaşlarımızın olması oldukça hoş bir vakit geçirme açısından iyi de !Ben yinede bize bir
ömür boyu hayat arkadaşlığı yapan Eşlerimize,Çocuklarımızı Dünya ya getiren,"Cennet'in bile onların ayaklarının altına serildiği" bilinen kadınları
mıza Garıma,Karıma demek bence arkadaşımızın alkol aldıktan sonra bu kelimeleri bulanık kafayla söylediği kanısıyla hoş görmek gerektiğini,
Yinede dikkatli olmamızın bizim ağzından çıkanı kulağı işiten olmayı yeğlediğimi belirtmek isterim.Onlar bizlerin,Anne'lerimiz,Ablalarımız,Yengeleri
miz,Teyzelerimiz,Kızlarımız ve tabii ki hayat arkadaşlarımız.
şaka yapıyorsun değilmi? ;)

Silifke ile Anamur arasında bir yerde benim memleket.Bu iki yer arası 200 km'den fazla bir mesafedir.Fotoğraflardan birinde bir burun gördüm ama bu burunun yüksek oluşundan dolayı Taşucu Burnu olmadığını düşündüm.Anamur Burnu olsa gerek.Bize çok yakın oralar.Bizim oralar onlarca mavi koy,körfezle doludur.Yalnız akan o küçük su kaynağını görmedim sanırım.Ya da ben görmeyeli değişmiş bazı şeyler.Belki Kaledran ya da Tenzile yakınları olabilir.Yalnız börekler bizim saç börekleri o kesin ;D

bunlar da benden ;D

DSC05226.jpg

DSC05242.jpg

DSC05262.jpg

DSC05240.jpg

DSC05346.jpg

güzel resimler kediler de çk güzelllll

zumrutfiliz' Alıntı:
bunlar da benden ;D
Paylaşım için teşekürler sayın zumrutfiliz hanım.

Ben bu arkadaşımız gezgen bey hemşerime manzaralar ile ilgili "len bizim koca oğlen deyiver gari "demiyeceğim.

Bendende bir dünya cennet vatanımın bir dünya pozu buyrun doya doya izleyin seyredin,sonrada yollar düşüverin gari ;) :D
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48581.0

Ha sizin gezinizde Alkol yok diyorsanız ben mesleki hayatımda kazancımın çoğunu Alkollü araç kullananlardan kazandığım için o hataya hiç zaman düşmek istemiyorum ve övünerek 40 yıldır henüz bir vukuatımın vede çiziğimin olmadığını gurur ile söyliyebiliyorum.
Birde resimlerden çok merak ettiğim bir şey? gezgen bey arkadaşımız yola çıkmak veya devam etmek için acaba Alkolün tesirinin geçmesinimi bekliyor yoksa aracı Eşimi kullanıyor diyeceğim ama malesef yengemizde kullanııyor.Mevlamız lezzetlerini artırsın.
Şimdi burada bana hemen müdahale edeceklere şöyle elimi hastahanelerde bulunan hemşirelerin sembol resmindeki gibi işaret parmağımı dudaklarıma getiriyorum.
Lütfen bana müdahale etmeyiniz çünkü içinizde benim gibi arkadaşınız belki yok belki bir kaç kişi olabilir? olanlar ise henüz benim gibi işlerini mesleklerini bıkarmadıkları için kendilerinin işleri azabilir diye yazmak ,uyarmak istemez. ;)
Neden bana müdahele etmeyiniz diyorum? Çünkü bu arkadaşınız Kemal mesleği nedeni ile Alkol yüzünden çok ağır hasarlara ve cesetlere şahit oldu ,Artı sigortalar ve araç sahipleri vede kaza tutanakları ile başı en çok ağrıyan (dile kolay 40 yıl ) arkadaşınızımda ondan.Neyse bazı meslektaşlarımıda düşünerek Alkol konusunu fazla uzatmak istemiyorum.Hele bana yıllarca hileli sigorta ve kaskolar için yapılan çirkin teklifleri hiç yazmaya niyetim yok.!!

Karı konusuna gelince bence her iki arkadaşımızda haklı buluyorum.Çünkü Karı,karıcığım kelimesi argo bir kelime değil. Karı diye hitap etmemek sadece bir kibarlık ,incelik veya İstanbula gelipte bir Bakırköy veya Bostancı dolmuşunda gezgen bey arkadaşımız bu ifadeleri Eşine kolay kolay (kullanırda) kullanamaz , Bunun gibi.

Şimdi hepsinden de önemlisi O kadar uğraşı verdiğimiz bir köşemiz var Burası Neresi diye (Sitemizin kurucusu Sedat bey'in yıllar önce başlattığı) neden bu muhabbeti orada devam ettirmiyorsunuz ki hadi tıklayın gelin.Ayrıca 2 yıldır burada Gezenbilirde yazan bir arkadaşıma geçenlerde söyledim AAA öyle bir yer mi var diyor bana. Hadi gelin bu yarışmaya orada devam edelim ne dersiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2120.msg622417#msg622417 Çok eğlenceli seveceğinizi umuyorum. ;) :D ::smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri