Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 189,756
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Seyfettin bey geçen yıl bu konuda TUV şube müdürü ile konuşurken bana söylediği; her yıl mart ayında bakanlıktan gelen
talimatlar doğrultusunda muayene kriterlerimizi uygulamaya sokuyoruz oldu.

Avrupa ülkelerindeki uygulamaları öğrenmek için arkadaşlarımıza tecrübelerini paylaşmaları ricasında bulunacağım. selamlar

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Almanya´daki durum.

3.5 tonun altında olan yeni motokaravanlar 36 ay sonra ilk tüv´e giderler.

36 aydan sonra her 24 ayda bir tüv´e gitmeleri gerekir.

Ağırlığı 3.5 - 7.5 ton arasındaki motokaravanlar ilk 6 yılda her iki yılda bir, 7 yıldan sonra her yıl tüv´e gitmek zorundadırlar.

Almanya´da her tüv kontrolundan önce gaz tesisatının kontrolünün yapılması gerekir.

Motokaravanını kendi yapanların bir proje yaptırmalarına gerek yoktur.

Ulkemiz yetkilileri vatandas yerine bu isten rant saglayan kisi ve kurumlari on planda tutmayi biraktiklari gun bizde motokaravanlarimizi iki yilda bir muayene ettirmeye baslariz.
Sahsi kanaatim bu tip platformlar sayesinde, bu tip konulari kasimayi hic bir zaman birakmamamiz.Ozellikle festival tipi toplantilarda bir araya geldigimizde imza toplamali hatta bu gibi taleplerimiz icin toplu kamplar yapmaliyiz.
Tarakli kampinda "karavanimi 2 yilda bir muayene ettimek istiyorum" seklinde bir slogan kullanmamiz en azindan bu konuda hassasiyetimizin olduguna dair bir duyuru olabilir.Yoksa kendi kendimize konusur munferit itirazlar yapar dururuz.

Alman Tüv´ün internet sayfasından alıntı:

Yukarda yazdıklarım bu alıntının (gaz kontrolü ve proje hariç) anlam olarak bir tercümesidir.
• Wohnmobile bis 3,5 Tonnen werden wie Personenkraftwagen behandelt. Bei erstmals in den Verkehr kommenden Fahrzeugen ist die Hauptuntersuchung nach 36 Monaten, danach alle 24 Monate durchzuführen. Wohnmobile über 3,5 bis 7,5 Tonnen müssen in den ersten sechs Zulassungsjahren alle zwei Jahre zur technischen Untersuchung. Ab dem siebten Zulassungsjahr fällt dann wieder eine jährliche Hauptuntersuchung an.

Almanya´daki Tüv´ün internet sayfasını aşağıdaki linkte görmek mümkün.
Türkiye´deki Tüv´le yapılacak konuşmalarda elde yazılı belge durumunda bilgilerin olmasının faydalı olabileceğini düşünerek bu linki gönderiyorum.

http://www.tuev-sued.de/hauptuntersuchung/1-vorab-informieren

must' Alıntı:
Ulkemiz yetkilileri vatandas yerine bu isten rant saglayan kisi ve kurumlari on planda tutmayi biraktiklari gun bizde motokaravanlarimizi iki yilda bir muayene ettirmeye baslariz.
Sahsi kanaatim bu tip platformlar sayesinde, bu tip konulari kasimayi hic bir zaman birakmamamiz.Ozellikle festival tipi toplantilarda bir araya geldigimizde imza toplamali hatta bu gibi taleplerimiz icin toplu kamplar yapmaliyiz.
Tarakli kampinda "karavanimi 2 yilda bir muayene ettimek istiyorum" seklinde bir slogan kullanmamiz en azindan bu konuda hassasiyetimizin olduguna dair bir duyuru olabilir.Yoksa kendi kendimize konusur munferit itirazlar yapar dururuz.

"Sahsi kanaatim bu tip platformlar sayesinde, bu tip konulari kasimayi hic bir zaman birakmamamiz." Herkesin şahsi kanaatı olayı kaşımanın gereğini düşlüyor.Zaten her yıl yapıyorlar.Kaybedilecek bir şeyimiz yok.Yetkililer karavancılara kızarda 6 ayda bir TUV davet eder mi,bilmiyorum?

Almanya'da TUV ne ise ülkemizde de aynısı olmalı.
Benim yaptığım alıntı TUV ün kendi sayfasından yapıldı.
Akdeniz arkadaşımızda buna parelel olan maddeyi yazmış.
Maddenin özelliği biz ikinci ellerden araç alıp yapıyoruz.Almanya ise sıfır araç içine ya da üstüne karavan bina ediyor.

Hüseyin bey bilgilendirme için teşekkür ederim.

Seyfettin bey,Mustafa karavanlarımızın 2 yılda muayenelerinin yapılması için Federasyonumuzun çalışmaları olduğunu biliyorum
ilgili kuruluşlara müracaat yapıldı sonuç alınabilirmi bilemiyorum.

Mustafa beyin dediği gibi neden bir mitin olmasın.Bu hareket federasyonunda elini kuvvetlendirir.Belirlenen bir tarihte illerde veya belirli illerde kortej yapılabilir.Nedersiniz.?

Akdeniz45' Alıntı:
Alman Tüv´ün internet sayfasından alıntı:

Yukarda yazdıklarım bu alıntının (gaz kontrolü ve proje hariç) anlam olarak bir tercümesidir.
• Wohnmobile bis 3,5 Tonnen werden wie Personenkraftwagen behandelt. Bei erstmals in den Verkehr kommenden Fahrzeugen ist die Hauptuntersuchung nach 36 Monaten, danach alle 24 Monate durchzuführen. Wohnmobile über 3,5 bis 7,5 Tonnen müssen in den ersten sechs Zulassungsjahren alle zwei Jahre zur technischen Untersuchung. Ab dem siebten Zulassungsjahr fällt dann wieder eine jährliche Hauptuntersuchung an.

Almanya´daki Tüv´ün internet sayfasını aşağıdaki linkte görmek mümkün.
Türkiye´deki Tüv´le yapılacak konuşmalarda elde yazılı belge durumunda bilgilerin olmasının faydalı olabileceğini düşünerek bu linki gönderiyorum.

http://www.tuev-sued.de/hauptuntersuchung/1-vorab-informieren

Arkadaşım; olayla ilgilenip araştırma yapmanıza,katkıda bulunmanıza arkadaşlarım adına sevindim.
Alman TUV kuralları ile bizimkinde bir değişiklik olacağını düşünemiyorum.
TUV bildiğim kadarı ile hem akredite hem de kalibre yapabilen bir kuruluştur.Bu tür kuruluşlar ülkelerin politikalarına göre eğim göstermezler.

Sizden isteğim;Bu konuda Alman ve Türkiye'de ki TUV Uygulama kuralları arasında farklılık var mı?
Almanca bilmediğim için bir değerlendirme yapamıyorum.
Selamlar,Başarılar.

Seyfettin bey; Tüvturk´ün kuruluş sürecini Almanca Tüvturk-Wikipedia´da okudum.
http://de.wikipedia.org/wiki/T%C3%9CVTURK

Bu linkte Türkiye´deki araçların teknik durumları hakkında detaylı bilgiler var ama bu bizi konumuzdan uzaklaştırır. Sadece bir kaç kısa bilgi. Türkiye´deki Tüv´ü iki Türk firması ile Alman Tüv-Süd (süd = güney) müşterek kurmuşlar. Araçların teknik kontrol görevini devlete 409 milyon € ödeyerek 20 yıllığına üstlenmişler.
Almanya´da araç kontrolü Tüv´ün tekelinden çıkalı çok oldu.

Araçların teknik kontrol periodlarında Almanya ve Tükiye arasında yönetmeliklerde bir fark bulamadım. Uygulamada görebildiğim fark, Almanya´da karavanlar hususi araçlar olarak, hususi otomobiller sınıfına dahil edildiği için, hususi otomobillerin tüv periodları karavanlara da uygulanıyor. Almanya´da sadece kiraya verilen karavanlar, ticari araç olarak her yıl tüv´e gitmek zorunda. Türkiye´de bir yanlış anlama mı var aceba?

Bu konuda bilgi topladığım linkler.
http://goo.gl/ZEzy7
http://goo.gl/x9rZo
http://www.tuvturk.com.tr/

Başarılar ve selamlar

Akdeniz45' Alıntı:
Seyfettin bey; Tüvturk´ün kuruluş sürecini Almanca Tüvturk-Wikipedia´da okudum.
http://de.wikipedia.org/wiki/T%C3%9CVTURK

Bu linkte Türkiye´deki araçların teknik durumları hakkında detaylı bilgiler var ama bu bizi konumuzdan uzaklaştırır. Sadece bir kaç kısa bilgi. Türkiye´deki Tüv´ü iki Türk firması ile Alman Tüv-Süd (süd = güney) müşterek kurmuşlar. Araçların teknik kontrol görevini devlete 409 milyon € ödeyerek 20 yıllığına üstlenmişler.
Almanya´da araç kontrolü Tüv´ün tekelinden çıkalı çok oldu.

Araçların teknik kontrol periodlarında Almanya ve Tükiye arasında yönetmeliklerde bir fark bulamadım. Uygulamada görebildiğim fark, Almanya´da karavanlar hususi araçlar olarak, hususi otomobiller sınıfına dahil edildiği için, hususi otomobillerin tüv periodları karavanlara da uygulanıyor. Almanya´da sadece kiraya verilen karavanlar, ticari araç olarak her yıl tüv´e gitmek zorunda. Türkiye´de bir yanlış anlama mı var aceba?

Bu konuda bilgi topladığım linkler.
http://goo.gl/ZEzy7
http://goo.gl/x9rZo
http://www.tuvturk.com.tr/

Başarılar ve selamlar

"Uygulamada görebildiğim fark, Almanya´da karavanlar hususi araçlar olarak, hususi otomobiller sınıfına dahil edildiği için, hususi otomobillerin tüv periodları karavanlara da uygulanıyor. "

Konumuzun can alıcı noktası da zaten burda.
Araç sınıflandırılmasına göre muayene süreleri tesbit ediliyor.
Örneğin: N1 sınıfında bulunan hafif ticari araçlarve Diğer ticari araçlar-Panelvan, Kamyonet,kamyon, otobüs taksi vb-yılda bir muayene ediliyor.
Çoğunlukla; Panelvan araçlardan yapılan motorlu karavanlar ,N1 sınıfından çıkarak M1 sınıfına alınıyor.
Ruhsatında sınıfı N1 yazan araç sınıf değiştirerek, M1 oluyor.Ruhsatına da"Özel Amaçlı"Motorlu karavan"diye işleniyor.
M1 sınıfı araçlar'da Hususi-Özel- sayıldıkları için 2 yılda bir periyodik Teknik muayeneye alınıyorlar.

Ülkemizde bir kargaşadır gidiyor,bu konuda birliktelik yok.
Örneğin:a ilinde Özel amaçlı motokaravan sınıf N1 TUV 1 yıl diye,veya Motokaravan 1 yıl gibi uyumsuzluklar göze çarpıyor.
Doğrusu;"özel amaçlı" "Motorlukaravan" M1 TUV 2yıl olarak Araç Ruhsatına yazıldığı halde,bazı arkadaşlarımıza bir yılda gelmedin diye ceza ödettiriliyor.
Sağolsunlar,arkadaşlarımızdan neden beni cezalandırıyorsunuz diye (TUV şube müdürü dışında sözlü ) belgeli şikayet yapanı şu ana kadar duymadım.
Kısaca,Devletin varlığının vatandaş için var olduğunu düşünemiyoruz,hala.
Sayın Akdeniz,
Yardımlarınız ve araştırmalarınız için çok teşekkür ederim.
Selamlar.

airboat' Alıntı:
"Uygulamada görebildiğim fark, Almanya´da karavanlar hususi araçlar olarak, hususi otomobiller sınıfına dahil edildiği için, hususi otomobillerin tüv periodları karavanlara da uygulanıyor. "

Konumuzun can alıcı noktası da zaten burda.
Araç sınıflandırılmasına göre muayene süreleri tesbit ediliyor.
Örneğin: N1 sınıfında bulunan hafif ticari araçlarve Diğer ticari araçlar-Panelvan, Kamyonet,kamyon, otobüs taksi vb-yılda bir muayene ediliyor.
Çoğunlukla; Panelvan araçlardan yapılan motorlu karavanlar ,N1 sınıfından çıkarak M1 sınıfına alınıyor.
Ruhsatında sınıfı N1 yazan araç sınıf değiştirerek, M1 oluyor.Ruhsatına da"Özel Amaçlı"Motorlu karavan"diye işleniyor.
M1 sınıfı araçlar'da Hususi-Özel- sayıldıkları için 2 yılda bir periyodik Teknik muayeneye alınıyorlar.

Ülkemizde bir kargaşadır gidiyor,bu konuda birliktelik yok.
Örneğin:a ilinde Özel amaçlı motokaravan sınıf N1 TUV 1 yıl diye,veya Motokaravan 1 yıl gibi uyumsuzluklar göze çarpıyor.
Doğrusu;"özel amaçlı" "Motorlukaravan" M1 TUV 2yıl olarak Araç Ruhsatına yazıldığı halde,bazı arkadaşlarımıza bir yılda gelmedin diye ceza ödettiriliyor.
Sağolsunlar,arkadaşlarımızdan neden beni cezalandırıyorsunuz diye (TUV şube müdürü dışında sözlü ) belgeli şikayet yapanı şu ana kadar duymadım.
Kısaca,Devletin varlığının vatandaş için var olduğunu düşünemiyoruz,hala.
Sayın Akdeniz,
Yardımlarınız ve araştırmalarınız için çok teşekkür ederim.
Selamlar.
Sevgili Abim:Tüv konusundaki rahatsızlığınızı takip ediyorum.Bizim geleneklerimizde "Başa gelen çekilir "der.Senin ve benim başımıza henüz böyle bir şey gelmediğine görer! demicem.Böyle bir uygulamayla karşılaşmadan önce mahkeme yoluyla işimi halletmeyi düşünüyorum.nasıl olsa ilk muayenede bir yıl olarak verecekler.Eğer kazanırsam da emsal olur.Bu yerlerde yaşayanların örgütsel bir hak arama gibi hasretleri olmamış ve bundan sonra olacağını da sanmıyorum.Çünki genetiğinde böyle bir gen yok, sanıyorum.Her zaman birilerinin gelip birilerini kurtarmasını beklemiş ve bekleniyorda!Moralini bozmak için yazmadım.Tam tersine üzülüp de moralini bozmayasın diye.Hadi öpüldün.sevgilerimle.

Adil05' Alıntı:
Yapılacak çalışmalarda,maddi ve manevi ve hertürlü yasal destekleri vereceğimden emin olabilirsiniz.Toplum dediğin" toplanma anlamında"BİR +Bir olarak çoğalmaz mı?Selamlar.Yeni bir link açılması da, konunun hassasiyeti açısından önemli olabilir.

Öğretmenim;

"Toplum dediğin" toplanma anlamında"BİR +Bir olarak çoğalmaz mı?"

"Kalmış kağnıları........... ............. çeker. ) denirdi,Güzelim Anadolum'da

Selamlar.

Merhaba Arkadaslar,Isvicrede bu prosedüre Mfk deniyor.Motorfahrzeugkontrolle.

Yeni bir Arac alindiginda 5.yilda Tüv geliyor,sonra 3 yilda ve daha sonraki Yillarda her 2 yilda bir.Karavanlar 3,5 Tona kadar normal arac sinifina giriyor.3,5 Tondan sonra Agir vasita sinifina giriyor. Araclar Kiraya verilmedikce özel arac olarak geciyor,Tonaji fark etmiyor, sadece ödenen vergi fark ediyor.Bulunulan bölge Trafikten DAvetiye gelir ve o gün Arac kotrolo gider.5 yildir Isvicrenin Dernek olan Turing kulübüde bu islemi yapmakta.Bu arada Arac 5 yil icin el degistirsede Tüve gitmek zorunda degil.Tabiki alici isterse Satan kisi yaptirmak zorunda.

Almanyadakinin aksine Karavanlardaki Gaz kontrolü 5 yilda bir yapiliyor,Fakat Isvicredede her yil yapilmasi icin Karavan Firmalarindan istek var ama her yil yapilmaninda gereksiz oldugunu idda ediliyor.Tabiki her hangi bir ekleme yapilmadigi sürece.

http://www.autoscout24.ch/Cms/Article.aspx?lng=de&cmsaid=6138

http://de.wikipedia.org/wiki/Stra%C3%9Fenverkehrsbeh%C3%B6rde

gezgör' Alıntı:
Merhaba Arkadaslar,Isvicrede bu prosedüre Mfk deniyor.Motorfahrzeugkontrolle.

Yeni bir Arac alindiginda 5.yilda Tüv geliyor,sonra 3 yilda ve daha sonraki Yillarda her 2 yilda bir.Karavanlar 3,5 Tona kadar normal arac sinifina giriyor.3,5 Tondan sonra Agir vasita sinifina giriyor. Araclar Kiraya verilmedikce özel arac olarak geciyor,Tonaji fark etmiyor, sadece ödenen vergi fark ediyor.Bulunulan bölge Trafikten DAvetiye gelir ve o gün Arac kotrolo gider.5 yildir Isvicrenin Dernek olan Turing kulübüde bu islemi yapmakta.Bu arada Arac 5 yil icin el degistirsede Tüve gitmek zorunda degil.Tabiki alici isterse Satan kisi yaptirmak zorunda.

Almanyadakinin aksine Karavanlardaki Gaz kontrolü 5 yilda bir yapiliyor,Fakat Isvicredede her yil yapilmasi icin Karavan Firmalarindan istek var ama her yil yapilmaninda gereksiz oldugunu idda ediliyor.Tabiki her hangi bir ekleme yapilmadigi sürece.

http://www.autoscout24.ch/Cms/Article.aspx?lng=de&cmsaid=6138

http://de.wikipedia.org/wiki/Stra%C3%9Fenverkehrsbeh%C3%B6rde

Gezgör,
Karavan sever dostumuza; İsviçre'de uygulanan kurallardan bizi bilgilendirdiği için teşekkür ederiz.

Diğer Gurbetçi dostlarımızdan da yaşadığı, ülke kurallarından haberdar etmelerini diliyoruz.

Önce ALMANYA,Şimdi İSVİÇRE............sırada kimler olacak?

airboat' Alıntı:
Öğretmenim;

"Toplum dediğin" toplanma anlamında"BİR +Bir olarak çoğalmaz mı?"

"Kalmış kağnıları........... ............. çeker. ) denirdi,Güzelim Anadolum'da

Selamlar.
Kalmış kağnıyı çekerken, yanında da bir dana eğitir!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR