Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 189,756
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

gezmen' Alıntı:
Hocam kolay gelsin; sizden daha genç olanları çalışkanlığınızla motive ediyorsunuz.. :smiley: ;)

Cavid Sezen

Teşekkür ederim,İltifat ediyorsunuz.
Sezon; uyuşukluk ve tembellik yaratıcısı sanki.
Tutkularım beni zoraki çalışmaya itiyor.Ahşapla uğraşmaya bayılıyorum.
Selamlar

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Merhaba, Seyfettin hocam;
İzmir KKD.ğinin Kuşadası etkinliğine sizlerde katılmayı düşünüyormusunuz?
Biz 7-10 Mart arası orada olmayı düşünüyoruz.
Sizinde bu etkinliğe dahil olmanızdan herkes memnun olur, bizde çok arzu ederiz.
Haberlerinizi beklerim.
Selamlar,saygılar

edessastelio' Alıntı:
Merhaba, Seyfettin hocam;
İzmir KKD.ğinin Kuşadası etkinliğine sizlerde katılmayı düşünüyormusunuz?
Biz 7-10 Mart arası orada olmayı düşünüyoruz.
Sizinde bu etkinliğe dahil olmanızdan herkes memnun olur, bizde çok arzu ederiz.
Haberlerinizi beklerim.
Selamlar,saygılar

Teşekkür ederim,Ahmet kardeşim.
Şimdiden karar vermek benim için zor.Torunu nedeniyle katılamayız herhalde.
Geçen cuma günü Gezenbilir stkırını gönderdim. Ptt kargoda İş bırakma vardı.
Umarım Kuşadası etkinliğine yetişir.
Selamlar.

airboat' Alıntı:
Avatar'ınızdaki gözyaşı karavan sizin mi?
Ankara'da ki tüm aliminyucuları neredeyse dolaştım diyebilirim.Ama yok.Verilen yanıt Firmanın özel kalıpla kendisi için yaptırdığı özel üretim dediler.
Geçen yaz tatile gitmeden Metro AVM den 30 TL ye Çin malı piknik masası almıştım.Masanın aliminyumunu aldım ve benim masaya monte ettim.
Bu yaz piknik masasını yeniden almam gerekecek,yada bana kalan ayak bölümüne malzeme montajı yaparak Çin+Türkiş üretimi piknik masası yaparım.Son olasılık bana uygun geldi! ;)

Evet hocam karavan benim çok bişey kalmadı, bu yaz yollara düşeceğiz inşallah,
Malzeme hakkındaki paylaşımınız için teşekkür ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

enginizm35' Alıntı:
airboat' Alıntı:
Avatar'ınızdaki gözyaşı karavan sizin mi?
Ankara'da ki tüm aliminyucuları neredeyse dolaştım diyebilirim.Ama yok.Verilen yanıt Firmanın özel kalıpla kendisi için yaptırdığı özel üretim dediler.
Geçen yaz tatile gitmeden Metro AVM den 30 TL ye Çin malı piknik masası almıştım.Masanın aliminyumunu aldım ve benim masaya monte ettim.
Bu yaz piknik masasını yeniden almam gerekecek,yada bana kalan ayak bölümüne malzeme montajı yaparak Çin+Türkiş üretimi piknik masası yaparım.Son olasılık bana uygun geldi! ;)

Evet hocam karavan benim çok bişey kalmadı, bu yaz yollara düşeceğiz inşallah,
Malzeme hakkındaki paylaşımınız için teşekkür ederim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eğer ihtiyacınız olursa:http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93483.0

İlgilenirseniz belki diye.

Yeni bir üretim ve başlıkla yine sizinle birlikteyim.
Eleştirilerinizi bekliyorum.
Selam sevgi ve saygılar,dostlarım!

Çekme Karavan Yapıyorum "badi'k" Seyfettin Başkurt
« : Bugün, 22:45:17 »
AlıntıDeğiştir

Karavan Dostlarım,

Hobi çalışmalarım 2000’li yılların ortalarına doğru başladı. Yaptığım çalışmaların her birinin en az bir gerekçesi vardı.

Donanım Haber Forum’a üyeliğimle birlikte; rüzgârdan enerji elde etmenin yol ve yöntemlerini araştırdım ve çalışmalara başladım.

Amacım Ankara’dan uzaklaşıp, en azından hafta sonları gidebileceğim, akarsu, ırmak, gölet veya göl kenarında küçük bir kulübe edinmek; büyük şehrin karmaşasından hafta sonları, iki gün de olsa uzaklaşmak, deyim yerinde ise “kafayı dinlemek” ti.

Yerleşmede birincil isteğim, olmazsa olmazım; SU idi. Hele de akarsu olursa değmeyin keyfime. Su akacak, ben de bakacaktım. Bakmakla kalmayacak balık da tutacaktım.
Su kenarında bir kulübe! Ya enerji, en azından aydınlatma. Rüzgâr enerjisinden yaralanma!

O gün bu gündür, Japonlardan esinlenerek yaptığım dikey eksen 3 pal’li üreteç, çatımda enerji üretmese de, her rüzgâr estiğinde Mevlevi gibi döner durur.

Bir gün ters bir rüzgâr esti ve hobim yön değiştirdi.
Derin göl ve denizlerden korkuyordum; ama, suyu ve balık tutmayı da seviyordum. Su kenarında; çadırı kurup, kamp ateşini yakıp, aleve ve yalımına bakarak hayale dalmak en büyük dinlencemdi.

Bu gezilerimde bana eşlik eden Murat Usta (80’ li yıllar Bulgar Göçmeni) Balık Tutma Ustası idi (onu rahmetle anıyorum), kampçılığı öğrenmemde ve sevmemde büyük katkısı olmuştur.
Kısaca; sudan korkan; ama, onu korktuğum kadar seven felsefi bir yapım vardı.
Ters esen rüzgâr, beni SIĞ SU (airboat) teknesi yapmaya itti.

Önce sacdan, sonra alüminyumdan, son olarak da -Projesine uygun – Marin Kontra üzeri polyester kaplamalı olarak ürettim. Gölbaşı ve Kesik Köprü barajında denemelerini yaptım.

Patent Enstitüsün’den “FAYDALI MODEL BELGESİ” aldım.
Tekneme bir pompa koyacak; suyu bulunduğum yerden çekip, sazlıklarda çıkabilecek yangınları söndürme amaçlı olarak kullanılmasını sağlayacaktım. Ne yazık ki sponsor bulamadığımdan hevesim kursağımda kaldı.

Ahşapla çalışmayı seviyordum. Kışları boş da duramıyordum. Atölyem de çalışmama uygundu.

Su ile oynamaya devam ettim. Sığ su teknesi ile başlayan çalışmalarımı bir adım daha ileri taşıdım. Sırada howercraft vardı.

Howercraft ; (Hava yastığı üzerinde hareket eden tekne) Suda, buzda, karda, karada hareket edebilen, tek veya biri kaldırma, diğeri itme olmak üzere iki motorlu araçlardır. Gerektiğinde sportif, kurtarma, taşıma, büyük ve güçlü olanları; askeri amaçlı olarak çıkarma gemileri görevinde kullanılan araçlardır.
Son dönemde bu araçlar üzerine delta kanat monte edilerek 5 - 15mt yükseklikte uçabilen modelleri de yapıldı.

Bu araçlardan Çift motorlu Amerikan Expolorer modeli ve Fransız Tornado tek motorlu üzerinde çalıştım.
Maddi olanaklarımın elverdiği ölçüde, kendimce %70 başarı elde ettim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69976.0

2009 yılı başlarında; rastlantı sonucu GEZENBİLİR’e yakalandım. Tam da benim aradığım forumdu. Üye oldum. Benim hobilerime uygun tüm konular yer almıştı. Canlı, günlük, saatlik tartışılan, değerlendirilen, üyelerine değer verilen, arkadaşlık ve dostluk köşesi idi.

Üyeler birbirlerini bilgilendirme yarışına girmişler, en iyi ve doğrunun nasıl yapılacağına dair yapılan her işe eleştiri taşıyorlardı.

Nisan 2011 tarihinde; Oğlumun arkadaşı Ankara İvedik Hurdacılar Sitesinde iki adet çekme Karavanın satıldığını söylediler.
Karavanların Emniyet Genel Müdürlüğünce gezici Büro olarak kullanılmış olduğunu söylediler. İyi durumda olanını aldım. Can Karavan tarafından 1997 yılında üretimi yapılmıştı.
Hiç kullanılmamış buzdolabı ve Ön Bölümü Banko olarak yapılmıştı. Bu bölümü iki kişilik yatma bölümü olarak hazırladım. Diğer bakımlarını yapıp tatile gittim. Tatil dönüşünde Müşteri çıkınca sattım.
Merak eden karavan dostlarımız aşagıdaki konu başlığımdan resimli olarak, onarım çalışmalarımı izleyebilirler.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73352

Karavandan iyi huylu Virüs kapmıştım. Yıllarca Çadırcılık yapan, Öğretmen Evlerinde bir haftalık tatil yapan eşim ve ben karavanı sevmiştik.

2011 yılı sonun da Motokaravan yapmak üzere 2000 Model Ambulans görevini bitirmiş
Citroen/Jumperi çekme belgeli olarak aldım.
Jumperi, ben ve Atölyemde çalışanlarımla birlikte Motokaravan yaptık,
Nasıl yapılırmış, diye düşünen arkadaşlarımız;Yapım aşama ve öyküsünü aşağıdaki konu başlığında izleyebilirler.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=82842.0

2012 yılı sonuna doğru Hobilerim yüzünden kaşınmaya başlamıştım.
Başkentin ayazın da kış uykusuna mı yatmalıyım, yoksa yeni bir şey mi üretmeliydim?

Emekliydim, evde kalamazdım gün boyu. Eşim tarafından; Günümüzde bile; evde ne oturuyorsun. Adam’ım çık git bir yerlere doğru diyen, 49 yıllık ev daşım tarafından kış kışlanma olasılığı da vardı.

“Un var , yağ var, şeker var. Helva yapsana” diyen Hobilerim dürttü.

Ne yapmalıydım?
Genç ve orta yaşlılık yaşamımda ; arkadaşlarımın yazlık edinmeye çalıştığı dönemlerdi. Çadır kamplar yaptık.Çocuklarımla birlikte.
Yazlıkçılığı zoraki bir abonelik diye düşünmüştüm.
Ülkemizde gezilecek görülecek çok yer vardı. Neden kısa bir süre için hep aynı yer olsun du.

Buldum sonunda!
Gözyaşı (teodolaptrailer) diye tanımlanan; mini karavan yapmayı planladım. Doğa ile baş başa olmayı düşünen; Avcı, balıkçı, Gezmeyi seven orta gelirli çekirdek aileye hitap eden yapıda ve alım gücü içinde olmalıydı. İç dizaynı ile; iki yetişkin ile bir çocuk barınmalıydı. Dinlenme için Yatağı, Yemek için mutfağı, oturma gurubu olmaydı. Doğal olarak, bunların yanında; Buzdolabı, Kış için soba,Aydınlanma için Yaşam aküsü, 12 Voltluk mini ekran Bir TV ,Dış duş, portatif kasetli VC olmazsa olmazlardı.
Bu karavanla gezmeye gidebilmek için; otomobile bir çeki demiri taktırmak yeterli olacaktı.

Projelendirdiğim bu mini Çekme Karavan’ın adı; Memleketim olan Orta Karadeniz’in
iç kesimlerinde; Yumurtadan çıkan ördek veya kaz yavrularına verilen isimdi.
Yemleme anında öyle çağrılırlardı. Vücut görüntüleri yapacağım (gözyaşı) karavanla tıpa tıp eşleşiyordu.

Çekme Karavan’ımın adı; “badi’k” olacaktı ve de oldu!

CIMG1756.JPG (146.27 KB , 640x480 - Gösterim: 1 kez.)

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=95149.0#ixzz2MEI81KRm

Seyettin hocam, yeni projeniz şimdiden hayırlı olsun.
Sizin el attığınız herşey iyi sonlanır, biliyorum.
Kolay gelsin.
Selamlar, saygılar

Motorkaravan TUV muayeneleri ile ilgili TUV ün sayfasından yapılan alıntı.
Düşüncelerinizi paylaşır mısınız.

ARAÇ MUAYENE PERİYOTLARI

Hususi (binek)otomobiller ve her Türlü Romorkları: Hususi yani binek otomobiller ve bu sınıfta yer alan
araçların her türlü römorkları,ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.(M1 G sınıfındaki
hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu gurupta yer alır.)

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29998.5580#ixzz2Mlm6YsSD

Konu hakkında düşünceleriniz ?

Seyfettin bey merhaba,

çekme karavanlar için muayene süresi çeken aracınızla aynıdır.

airboat' Alıntı:
ARAÇ MUAYENE PERİYOTLARI

Hususi (binek)otomobiller ve her Türlü Romorkları: Hususi yani binek otomobiller ve bu sınıfta yer alan
araçların her türlü römorkları,ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.(M1 G sınıfındaki

sizde burada belirtmişsiniz,ayrıca konu hakkında daha önce yapılan yazışmaları aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

Selamlar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81271.0

güngör' Alıntı:
Seyfettin bey merhaba,

çekme karavanlar için muayene süresi çeken aracınızla aynıdır.

sizde burada belirtmişsiniz,ayrıca konu hakkında daha önce yapılan yazışmaları aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

Selamlar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81271.0

Güngör kardeşim,

Yönlendirdiğiniz konu başlığında ki Resmi Yazışma sorulan soruya verilen yanıttır.İleti gönderen arkadaşlar ise kara mizah yapmışlar,gerçekleri tiiiiye almışlar.

Asıl Konumuz;Motorlu araçların sınıflarına göre periyodik muayene (Uygunluk Denetimi) sistemidir.
Kısaca;ulaştırma bakanlığınca verilen yanıtlar çekme karavan içindir.
Bence Sorumuz: N1 Sınıfından "ÖZEL AMAÇLI" "MOTORLU KARAVAN" yapılarak M1 sınıfına geçen aracımızın "MOTORLU ARAÇ PERiYODİK MUAYENESİ " kaç yılda yapılacaktır. olmalı idi.

Alınacak yanıtlar sorduğunuz soruya göre değişir.Kanımca sorulan soru:Aracımla taşıdığım ÇEKME(Karavan,Açık yada kapalı römork,TIR,At taşıma Romorku,Traktör Römorku vb) karavanımı kaç yılda bir yaptırmam gerekir? sorusunun yanıtıdır.

Selamlar.

Seyfettin bey sorunuzu çekme karavan olarak anladığımdan link verdim. Linkte ihtiyacı olanlara alınacak güzel bilgiler
mevcut olması yeterli.

Motokaravanların M1 sınıfına geçişi formaliteden başka bir anlam taşımamakta,

İstanbulda 1.köprü kullanımı dışında getirisi olmadığı gibi
Muayene süresi yine 1 yıl olarak kaldı
Sürat tahditleri M1 sınıfa tanınan ile eşitlenmedi
Dingil mesafesi 3.20mt üstü nedeniyle M1 olmasına rağmen motokaravanlar 2.sınıf taşıt ücreti ödemekteler.

Yardımcı olabilmişimdir umarım,selamlar

güngör' Alıntı:
Seyfettin bey sorunuzu çekme karavan olarak anladığımdan link verdim. Linkte ihtiyacı olanlara alınacak güzel bilgiler
mevcut olması yeterli.

Motokaravanların M1 sınıfına geçişi formaliteden başka bir anlam taşımamakta,

İstanbulda 1.köprü kullanımı dışında getirisi olmadığı gibi
Sürat tahditleri M1 sınıfa tanınan ile eşitlenmedi
Dingil mesafesi 3.20mt üstü nedeniyle M1 olmasına rağmen motokaravanlar 2.sınıf taşıt ücreti ödemekteler.

Yardımcı olabilmişimdir umarım,selamlar

Levent Kardeşim,
Aşağıda yazdığım ve arkadaşların bilgisine başvurduğum parağrafı aşağıda Linkini verdiğim TUV ün sayfasından aldım.
Orda; "M1 sınıfı araçlara 2 yılda bir muayene edilir " yazdığına göre biz neden yılda bir yaptıralım diyoruz.
Diyeceksiniz ki;Ruhsatta 1 yıl yazıyor.Haklısınız.
Ancak; Benim ruhsatımda iki yıl yazıyor. Ben ruhsatımı Bulunduğum il Başkentten aldım.
Taşra illerinin belki bu konuda bilgileri yok,yada işi bulandırmayalım diye birşeylerin üzerini örttükleri kanısındayım.
Bence araştırmaya değer bir konu.Şehir içi minübüs yılda 30/50 bin Klm yaparken,motorlu Karavanlar en fazla 5 bin Klm/yıl yapıyor.
Ruhsatada "ÖZEL AMAÇLI" "MOTORKARAVAN" yazılıyor,üstelik!
Selamlar.

ARAÇ MUAYENE PERİYOTLARI

http://www.tuvturk.com.tr/arac-muayene-periyodlari.aspx

Seyfettin bey haklısınız,

motokaravanlar M1 olduğundan beri TUV de neden diye soruyorum ancak aldığım cevap aynı motokaravanlar yılda bir kez
muayene olur diyorlar. Geçen yıl Ankarada arkadaşlar 2 yıllık muayeneyi ruhsata işletti dediğimde aldığım cevap hatalı işlem
ve cezalı duruma düşerler diye TUV Samandıra müdürünün beyanı var.

Yine muayene zamanı 3 hafta sonra TUV deyim aynı soruları yine soracağım, olumlu cevap alırsan yazarım. Selamlar.

güngör' Alıntı:
Seyfettin bey haklısınız,

motokaravanlar M1 olduğundan beri TUV de neden diye soruyorum ancak aldığım cevap aynı motokaravanlar yılda bir kez
muayene olur diyorlar. Geçen yıl Ankarada arkadaşlar 2 yıllık muayeneyi ruhsata işletti dediğimde aldığım cevap hatalı işlem
ve cezalı duruma düşerler diye TUV Samandıra müdürünün beyanı var.

Yine muayene zamanı 3 hafta sonra TUV deyim aynı soruları yine soracağım, olumlu cevap alırsan yazarım. Selamlar.

Affınıza sığınarak;Kümesteki kaz durumuna düşmek,tüyü bol;yol garibimi yol,nasıl olsa yakalandık bir kere.
Kendi sayfalarında yazdıklarını inkar etmek denir,buna.
Resmen TUV e başvuru yapacağım. Gerekçeleri nedir? bakalım.
Kaybedersem ben,kazanırsam çok kişi kazanır.

Sizden ricam, TUV' ün anavatanı Almanya galiba! Orada bu işlem nasıl oluyor?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR