Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,261
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Arkadaşlar merhabalar.
Karavanda büro tipi derin dondurucu dolap deneyen varmı?
Ben kullanıyorum.Çokda memnunum.Arçelik 0.5 amper tüketiyor.
Tek değişiklik, zaman sayacı bağladım.

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Bende büro tipi kullanıyorum.Zanan sayacının artısını anlamadım.Kazancı ne oluyor.

airboat' Alıntı:
Bende aylardır Danfos arıyordum, uygun fiyat kolluyordum.
Artık Şunu yapmalıyım.
1.Kararlıyım,Güneş altında kalmamaya.(Güneş altında kalındığında;araç boyası,Dolabın az zaman aralıkları ile starta geçmesi,Araç içini sogutma için Klıma edinilmesi vb serinletici ürünlere yapılan harcamalar yerine,
2.alternatörümden 200 Amp Akülerimi şarj edeceğim,yetmezse 200 amp daha ekleyip,1000watlık invertör alıp
buzdolabımı 220 voltla çalıştırırım. diye düşünüyorum. Karavana yük 2 adet 100 amp akü=40 kg olur!

Bir seçenek de, bildiğiniz gibi üç sistem dolaplar. Güneş panellerinin yaygınlaşmasından sonra, ilgi azaldı bu tür dolaplara ama kalabalık olmayanlar için yine de akılda tutulması gerek derim. 12 kg lpg ile 1,5 ay civarında kullanılabiliyor ortalama. Markaya göre ederleri değişiyor ve yüksek olabiliyor ama... :-\

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Bir seçenek de, bildiğiniz gibi üç sistem dolaplar. Güneş panellerinin yaygınlaşmasından sonra, ilgi azaldı bu tür dolaplara ama kalabalık olmayanlar için yine de akılda tutulması gerek derim. 12 kg lpg ile 1,5 ay civarında kullanılabiliyor ortalama. Markaya göre ederleri değişiyor ve yüksek olabiliyor ama... :-\

Cavid Sezen

Benim karavanımda Elektrulux üç sistem vardı. Onun rahatlığını hiç birşeye değişmem. Ama fiyat olarak biraz yüksekler. Bu bir dezavantaj. Avrupa'da ikinci ellerini bulmak mümkün onlar bütçeyi de zorlamıyor. Isıtma bende tüplüydü, bide üçsistem buzdolabı, 100 ah bir akü ile birgün bile zorluk çekmedim.

Zaman ayarı demem gerekiyordu,özür diliyorum.
Faydası:Derin dondurucu sürekli çalımamış oluyor.Zira 1.5-2 saatte herşeyi donduruyor.
Havanın durumuna göre 45dk ile 2 saatte bir 15dk çalıştırıyorum.Antalya da yazın 4-5 saat günlük çalışma fazla bile geliyor.
Üstelik Magirus münibüs karavanda.Zira ben minibüsün dışını bozmadan yaptım.Yani izole yok.

cakir0203' Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar.
Karavanda büro tipi derin dondurucu dolap deneyen varmı?
Ben kullanıyorum.Çokda memnunum.Arçelik 0.5 amper tüketiyor.
Tek değişiklik, zaman sayacı bağladım.

Benim büro tipi ARİSTON ürünü.Buzluk bölümü derin dondurucu kadar sonuç veriyor,ama hacmi küçük,yalıtımı iyi yapılmış.Fazla depolama yapmadığımdan(iki kişi için)ayrıca ;derin dondurucuya gereksinim duymadım.

Sayın hocam yeni yılınız hayırlı olsun, bugün fırsat bulup,ta sizin karavan,ınızı inceledim.Harikalar yaratmışsınız sağlıkla kullanın. Kusura bakmayın biraz geç oldu. Bir gün karşılaşmak umudu ile.

Turan YUCEL' Alıntı:
Sayın hocam yeni yılınız hayırlı olsun, bugün fırsat bulup,ta sizin karavan,ınızı inceledim.Harikalar yaratmışsınız sağlıkla kullanın. Kusura bakmayın biraz geç oldu. Bir gün karşılaşmak umudu ile.

Yeni yılda sağlık ve mutluluk dilerim.
Karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştık.Bir kaç eksiğim daha var.Bahara tamamlarım,herhalde.
Gezenbilir stıkırın kayıtlarımda,bir kaç arkadaş daha istediğinde PTT kargo ile göndereceğim.
Selamlar,kolay gelsin.

TUGAY58' Alıntı:
Abi haklısınız kasisli yollar olayında yanlız araç icine yapılması gereken yük miktarı biliyorsunuz araca göre 1040kğ ile 1440 ,1500kğ civarında bu kadar yükle o makaslar o kadar esneyip sürterse o makasların kırılması lazım bence diceksiniz sen fabrikadan iyimi bilecen diye ama ben yinede gördüğüm araç ve 2 tonu geckin yükle o makaslar,da tık yoktu ve birde o kasislere o kadar suratla,da girersek tabi,kide zarar verir kanısındayım. Birde şunu cok iyi bilirim öğretmenin vurduğu yerden gül biter diye düşünenlerdenim fırcaya,da hazırım. saygılar Tugaycım şimdi artık yeni yapılan karavanlarda körük sistemi var 20 ton taşıma bedeli var araç ne kadar yüklü olursa olsun havayı bastınmı hiç bir yük makaslara binmiyor..Tabiki herşeyin bir bedeli var ama kullanmaya doyamıyorsunuz ne virajda nede tümsekte..Saygılarımla

Seyfettin Hocam, merhaba;
Eğer Gezenbilir stikırı elinizde varsa bende bir adet isterim.
Adresimi özelden gönderdim.
Selamlar.

edessastelio' Alıntı:
Seyfettin ocam, merhaba;
Eğer Gezenbilir stikırı elinizde varsa bende bir adet isterim.
Adresimi özelden gönderdim.
Selamlar.

Elbette sayın Özdemir,
PTT kargo ile göndereceğim.
Önümüzdeki hafta gönderebilirim kanısındayım.
Selamlar,eşinize de saygılar.

Ankara soğuk,Büromdaki kılıma soğuk rüzgar estiriyor.
25 m2 lik odayı ılımanlıştıramıyor bile.
İkinci elden satınaldığım ve karavana uyarlayacağım Doğalgaz sobasını neden büroda denemeyeyim diye düşündüm.
Sobanın üzerinde bulunan doğalgaz püskürtme memesini söküp yerine,LPG memesi bağladım.
LPG meme gözü Doğalgaz meme gözüne göre 1/5 oranında.Üstelik LPG memesi vida dişleri ile Doğalgaz montaj dişleri çok farklı.Kılavuzla yuvaya yeni diş çekerek hallettim
Balkon duvarına baca deliği açtım.Sobalar hermetik bacalı idi.Hermetik baca filitresi ekledim.
Şimdi bürom 15/16.c ısındı.Sanayide bu kadar sıcak yeterli.
Montajı görselledim

CIMG1672.JPG

CIMG1673.JPG

CIMG1744.JPG

CIMG1745.JPG

CIMG1746.JPG

airboat' Alıntı:
Balkon duvarına baca deliği açtım.Sobalar hermetik bacalı idi.Hermetik baca filitresi ekledim.
Şimdi bürom 15/16.c ısındı.Sanayide bu kadar sıcak yeterli.
Montajı görselledim
[/quote
Ya ustalar bu siteye gelmiş,Yada bu site insanları usta yapıyor.İnşallah ikincisi doğrudur da günün birinde biz de bir şeyler yapar duruma geliriz.İnsanın morali bozuluyor canım. İyikide sobayı kurdun Seyfettin Hocam.Biliyorsun yoldan geldim,Afyon,Sivrihisar arası buzlu.Yol gideceklerin dikkatli olmasını istiyorum.Hadi sevgilerde bizden olsun.

Abi süper hem deneme hem bahara kadar ısınma işte işbilirlik..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,652
Kaydolan Son Üyemiz
ayeser

Çevrimiçi üyeler

Geri