Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,963
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Sayın hocam sizinle tanışmak ve tecrübelerinizden faydalanmak benim için büyük mutluluk. Tekrar rotanız Afyon' dan geçerse yine bekleriz. Selam ve saygılar.

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

mabirsen' Alıntı:
Sayın hocam sizinle tanışmak ve tecrübelerinizden faydalanmak benim için büyük mutluluk. Tekrar rotanız Afyon' dan geçerse yine bekleriz. Selam ve saygılar.
Mutlaka arayacağım,
Zaman açısından, yeni müsait oldum.Sizin için camlara bakacağım.Kararınız değişmedi ise?
Selamlar.

Sık kullanılan bir deyimdir "kervan yolda düzülür" derler.
Her şeyini tamamladığımı sandığım karavanda küçük eksiklikler çıktı.
Aracın şasesi yüksek olduğu için;bir basamaklık merdivenin gerektiği,Oturma gurubu masasının sabit olmayan kenarına;yatak olduğunda,masa olarak kullanıldığında ayak gerektiği,Çekmecelere konulan cam bardakların ambalajlansa bile sarsıntıdan kırılabildiği,Kasisli yollarda Ocagın üzerindeki pik ızgaraların ses yapması gibi sorunlarla karşılaştım.

Bardaklar için ölçülerine göre yuvalar açtım.Şimdi yumurta gibi follukta oturuyorlar

BABA2 005.jpg

BABA2 007.jpg

BABA2 010.jpg

BABA2 013.jpg

BABA2 015.jpg

Hocam ellerinize sağlık. Camlar konusunda sizden haber bekliyorum. Selam ve saygılar.

Kamp süresince görülen eksiklilleri tamamlamaya çalışıyorum.
Buralpi örneğinde görüldüğü gibi ;masaya abanıldığı zaman (Bilek güreşi yapıldığında)masanın boşta kalan kenarı esneme yapıyordu.
Atölyemde bulunan crom borulardan geçmeli (teleskopik) ayak yapmaya çalıştım.Bir parçası yatak konumunda kullanılacak,diğer parça eklendiğinde masaya destek olacak.

BABA2 005.jpg

BABA2 006.jpg

BABA2 007.jpg

Kamp süresince tesbit edilen eksikliklerden bir diğeri de karavan giriş kapı eşiğinin yüksek oluşu idi.
Kamp yaptığımız dönemde bu gereksinimi bulduğum tahta parçaları ve her daim yanımda taşıdığım;
(Keser,testere,Şarjlı matkap,Dekopaj vb)ekipmanlarla hallettim.Tatil bitti,bende kalıcı bir basamak yapmalıydım.Gördüğüm basamak örneğinden esinlenerek bir taslak çizip,şablon hazırladım.

BABA2 01.jpg

BABA2 03.jpg

BABA2 04.jpg

BABA2 008.jpg

BABA2 010.jpg

Şablonu 10mm lik kalın sac üzerine kopyalayıp havalı kesici ile kestim.Alev kesicinin bıraktığı talaşları flap zımpara ile aldım.Tertemiz oldu.Kaynak işlemlerini ustam yaptı.Montaj işini tezgah kenarında yaptım.
İki yayla birlikte çok kolay çalışıyor.Basamak boyutları 23x45cm oldu.
Demonte yapıp,ilerde paslanmaması için; galvanizciye göndereceğim.

BABA2 011.jpg

BABA2 016.jpg

BABA2 106.jpg

BABA2 107.jpg

BABA2 108.jpg

16 Ekim 12 Pazartesi günü Ahmet Özdemir ile Hikmet(Raptör)in Soyut Karavana gittiklerini öğrendim.
Birgün sonra Mezopotamyalı Vehbi42 aradı,çay içer sohbet ederiz dedi. Emekli idim zamanım boldu.
Bolmasa ne yazar,karavancı dostumuz gelmişti.Mardin'den Ankara'ya.
Ahmet beyin karavanını getirdiklerini Hikmet'den öğrendim.
Ahmet Beye ve Hikmet'e de uğrayalım, ikisininde karavanlarını görürüz hayırlı olsun dileğinde bulunuruz dedik.
Ahmet bey oldukca gergin ve morali bozuktu.Şaseye takviye yaptırıyordu.

BABA2 020.jpg

BABA2 021.jpg

BABA2 022.jpg

İnternetten satın aldığım Dijital Voltmetreyi kapı girişine monte ettim.100 Apm lik iki Aküyü parelel olarak
200 Amp enerjiye ulaştım.Voltajı görmem gerekiyordu.Montaj sonrası Voltajı ve Hidroforu çalıştırınca
değerler değişti.

BABA2 012.jpg

BABA2 013.jpg

BABA2 083.jpg

BABA2 086.jpg

BABA2 087.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR